Gluteenitonta, kiitos!

Ravintola Sunn ja itse leivotut gluteenittomat leivät

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kävimme katsastamassa Kolmen yön ihme -näyttelyn (Helsingin historiasta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti käydä ilmaisessa näyttelyssä) Virka Galleriassa, jonka jälkeen vuorossa oli illallinen. Ravintolan suhteen ei ollut muita vaatimuksia kuin se, että ei ketjupaikkaan tällä kertaa. Kauppatorin ja Senaatintorin kupeesta löytyy monta laadukasta ravintolaa, mutta pitkän (ja kalliin) menun maistelu ei nyt tuntunut houkuttelevalta. Palloilimme hetken arpoen minne mennä päätyen lopulta Torikortteleista löytyvään Ravintola Sunniin.

Sunn sijaitsee Tuomiokirkkoa vastapäätä Sunnin talon toisessa kerroksessa. Saimme nopeasti pöydän isosta ravintolasalista, josta on upea näkymä suoraan Senaatintorille. Ei siis ihme, että paikalla oli myös paljon turisteja. Puheensorina salissa oli todella kova ja välillä olikin vaikeuksia kuulla seuralaista tai tarjoilijaa.

Ravintola Sunnin keittiössä leivotut gluteenittomat leivät.

Ravintola Sunnin keittiössä leivotut gluteenittomat leivät.


Päädyin talon punaviiniin ja grillattuun Black Angus entrecôteen medium-plussana. Varmistin, että annoksen saa gluteenittomana ja tarjoilija pohti ääneen sen olevan gluteeniton. Lupasi kuitenkin vielä varmistaa keittiöstä ja kertovansa, jos annos ei sopisikaan. Ruokia odottaessamme minulle tuotiin erikoisen näköisiä leipiä ja luonnollisesti tiedustelin niiden gluteenittomuutta. Tarjoilija kertoi, että he leipovat itse myös gluteenitonta leipää. Kuulemma tattarileivässä oli karpaloita ja toinen leivottiin "Semperin jauhoilla." Leivät olivat erinomaisen hyviä. Harmi etten tajunnut kysyä myyvätkö leipiä myös mukaan.

Pääruoat saapuivat varsin nopeasti ja pihviannos oli varsin rujo ravintolan tyylikkäisiin puitteisiin verrattuna. Oletin, että sieltä tulee pieni pala pihviä piperrettynä koristeiden kera, mutta tämä entrecôte olikin kämmenen kokoinen lätty ja päällä hieman rehuja, neulapapuja, kirsikkatomaatteja sekä choron-kastiketta. Mutta makuhan on tärkein ja se oli tässä annoksessa kohdillaan. Olin aivan täynnä syötyäni pari palaa leipää ja tämän pihvin.

Gluteeniton Black Angus entrecôte Ravintola Sunnissa.

Gluteeniton Black Angus entrecôte Ravintola Sunnissa.


Täydellä vatsalla oli mukava lähteä kotiin. Ravintola Sunn huomioi keliaakikot hienosti. Palvelu oli ystävällistä ja turvallisen tuntuista. Iso plussa itse leivotusta leivästä. Kannattaa ehdottomasti käydä, jos ei meluisa ravintolakokemus pelota.

Ravintola Sunn
Aleksanterinkatu 26, 2.krs
http://ravintolasunn.fi

Merkintään liittyvät avainsanat: Black Angus, entrecôte, gluteeniton, Kolmen yön ihme, ravintola, Ravintola Sunn, Senaatintori

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit (2)

 • Jezu  9.4.2014 00:15

  tytti, kiitos tiedosta. Ehkäpä pitää joskus tuota karpaloleipää tilata

 • tytti 9.4.2014 00:00

  Kyllä muuten myyvät gluteenitonta leipää mukaan. Olisikohan ollut niin että piti tilata muutama päivä etukäteen ja kilohintana noin 15e. (Kysyin tätä heiltä kesällä 2013.) Ravintola Sunn on kyllä todella hyvä!

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

 • Kirjoitettu
  6.4.2014 20:44
 • Muokattu
  Tänään 07:33

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,03s