Gluteenin poistuminen rasvasta!!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Olen tässä vuosien varrella käynyt Osuuskauppojen ravintoloissa mm Turussa. Osuuskaupoilla on se käsitys että rasvakeittimessä voi paistaa leivitettyjä tuotteita ja Gluteenittomia samassa ja että Gluteeni poistuu siitä. Näyttivät oikein Dokumentin siitä. Keittiömestari antoi sen, ravintolatoimenjohtaja otti sen takaisin. Aina kun olen syönyt heillä rasvakeittimessä tehtyjä aterioita niin on paska lentänyt. Samanlainen käsitys on myös SOK:n pääkonttorilla. Huomioikaa myös että Hesburger paistaa ranskalaiset samassa rasvassa kuin leivitetyt. Joten tiedoksi teille joilla on pahempi keliakia niin kysykää onko ne keitetty eri rasvakeittimessä. Annoin asian Keliakialiiton hoidettavaksi, lupasivat lähettää postia, mitään ei ole kuulunut!!!

Joten olkaa varovaisia aina kun syötte ulkona!!!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit (2)

 • sarssa 1.10.2015 07:16

  Hei hei hei! Hätä ei mielestäni ole tämännäköinen. Mistä lähtien Hesburger on tälläistä tehnyt? Aina kun minä olen kysynyt niin AINA on ranskalaiset paistettu ihan omissa rasvoissaan. Pienissä Heseissä asia erikseen koska rasvankeittimiä ei vaan ole tarpeeksi. Tässä auttaa kysyminen myyjältä!

  Samoin kun olen ravintoloissa samaa kysynyt, olen aina saanut vastauksen. Tarjoilija jopa mennyt keittiöön kysymään kokilta. En suosittele tekemään johtopäätöksiä koko ketjusta vain muutaman paikan perusteella.

 • Tellervo 24.9.2015 17:05

  Hei, uskallatteko syödä ranskanperunoita ravintoloissa? Kai ne yleensä keitetään samassa rasvassa kuin leivitetyt tuotteetkin? Uskallatteko syödä yleensä tavallisissa ravintoloissa, vaikka tarjoilija vakuuttaakin että ruokalajit gluteenittomia. Monesti tarjoilijat eivät kyllä edes tiedä mikä keliakia tai gluteeni on.

  Huolestuttaa, että kuinka pienestä määrästä gluteenia on haittaa. Söin vahingossa Pirkan kaurapohjaisen välipalan ja tuli suuhun rakkuloita. Puhdaskaura on OK, mutta tavallinen ei tunnu olevan, kun siinä on usein jäämiä vehnästä.

  En oikein huomaa, koska olen syönyt gluteenia. Joskus tulee pienestäkin määrästä erilaisia rakkuloita suuhun ja ikenet saattavat ruveta vuotamaan verta ja huulet menevät rikki, mutta en juuri muuta huomaa.

  Samoin ihmettelen kovasti eikö maissihiutaleita tai muita muroja voi syödä, jos ne ovat luontaisesti gluteenittomia, mutta makeutusaineena on käytetty ohramallasta?

  Ja voiko luottaa, että kaupassa myytävät tattari, hirssi yms tuotteet ovat gluteenittomia, jos niissä ei erikseen mainita gluteenittomuutta?

  Apua, tämä on vaikeeta.

Kommentoi

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

 • Kirjoitettu
  21.12.2013 18:16
 • Muokattu
  Tänään 10:23

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,032s