Atria hiillos grillipihvi

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • kokki03 9 viestejä23.5.2011 17:05

  Atrian hiillosgrillipihvi sisältää gluteenitonta kaurakuitua, voiko täysin gluteenittomalla ruokavaliolla oleva ihokeliaakikko käyttää tuotetta? Kyseinen henkilö ei voi käyttää kauraa missään muodossa. Tuoteselosteen mukaan tuote on gluteeniton vaikka sisältää eu-direktiivin salliman määrän kauraa, jossa voi olla gluteenia. Mielestäni tässä on jotain ristiriitaista, vastaavasti jos joku tuote ilmoitetaan maidottomaksi ja siinä on hiukankin maitoa ei se silloin ole maidoton tai jos minulla on 1 euro rahaa taskussa olenko rahaton vai onko minulla vähän rahaa? Kysynpähän vaan....

 • Suviih  629 viestejä23.5.2011 17:25

  Jos henkilö ei siedä kauraa ollenkaan, sanoisin että hän ei silloin tuotetta voi käyttää (tai ainakaan itse en hänelle ko tuotetta tarjoaisi jos hän olisi vieraani).

  Gluteenittomille tuotteille on määritelty raja-arvot johon saakka ne saavat sisältää gluteenia. Ko raja-arvoihin on ilmeisesti päästy tutkimusten kautta ja tutkimuksissa on todettu, että tuon pienen määrän gluteenia sisältävät tuotteet ovat keliaakikoille turvallisia. Eli valmistaja kannalta on aivan ok sanoa sanoa tuotetta gluteenittomaksi, mikäli tuotteen gluteenipitoisuus alittaa gluteenittoman tuotteen raja-arvot. Siinä ei mielestäni ole mitään kummallista. Toki on myös keliaakikoita, joiden täytyy noudattaa vanhan termin mukaista luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Mainos

 • kokki03 9 viestejä23.5.2011 17:41

  hei, minullehan tässä ei ole mitään epäselvää, mutta tuli vaan mieleen, että eikö voisi kehitellä joskus tuotemerkintää esim. vähägluteeninen, samaan tyyliin kuin on laktoositon ja vähälaktoosinen, ihan vaan selvyyden vuoksi..kaikki gluteenikot eivät taatusti ole yhtä hyvin selvillä merkinnöistä ja direktiiveistä kuten täällä keskustelupalstalla olevat.

 • Suviih  629 viestejä23.5.2011 17:55

  Termejähän on olemassa jo kaksi:
  Gluteeniton (saa sisältää gluteenia max 20mg/kg)
  Erittäin vähägluteeninen (saa sisältää gluteenia max 100mg/kg)

  Erittäin vähägluteenisissä on aina vehnätärkkelystä, mutta myös gluteenittomassa sitä voi olla sen verran, ettei tuo raja-arvo ylity (ei ole kuitenkaan läheskään aina). Kauraa voi sitten sisältää sekä gluteenittomat että erittäin vähägluteeniset tuotteet.
  Lihatuotteiden valmistajat noudattavat näitä raja-arvoja, samoin kuin esimerkiksi gluteenittomia leivonnaisia valmistavat yritykset.

  Keliaakikot, jotka noudattavat tätä vanhan termin mukaista luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota joutuvat sitten vain lukemaan tuoteselosteet huolellisesti gluteeniton -merkinnästä huolimatta.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • kokki03 9 viestejä23.5.2011 18:01

  kiitos suviih kommenteistasi, toivotaan että mahdollisimman monelle selkiintyy nämä gluteenittoman ruokavalion kiemurat ja voimme nauttia täysillä kesän grillihetkistä terveenä.

 • Suviih  629 viestejä23.5.2011 18:12

  Jep, hieman kimuranteiksi nämä on kyllä tehty. Luontaisesti gluteeniton -termin katoaminen vaikeutti monen todella herkän keliaakikon elämää, kun enää ei täysin voi luottaa siihen luontaisesti gluteeniton-merkintään, vaan pitää lukea vielä lisäksi tuoteseloste äärimmäisen tarkasti. Suomi ei vain voi lähteä sooloilemaan näissä merkinnöissä, kun nyt vihdoin ja viimein on saatu yhteinen merkintätapa ja rava-arvot koko Eurooppaan.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Marska 1 viesti13.4.2014 11:29

  Kiitos näistä vastauksista. Olen etsinyt tietoa kaurakuidusta koska pitäsi alkaa pudottaa painoa ja ruokavalioni on vanhalla termillä luontaisesti gluteeniton.Lisäksi reagon erittäin voimakkaasti jo vähänkin jotain epäsopivaa menee kurkusta alas, eli olen erittäin tarkka kaikkien tuoteselosteiden kanssa. Easy Diet keittojen on ilmoitettu olevan gluteenittomia mutta tuoteselosteessa on kaurakuitu. Eli en tätä pussikeitto diettiä voi tehdä. Täytyy etsiä jokin muu juttu. Olisko kenelläkään jotain hyvää ehdotusta helpottamaan arjen kiiressä jos ei ehdi salattia ja kasviksia tekemään?

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,037s