Entäs sitten Frankfurtissa?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • hankris 15 viestejä4.10.2008 18:32

  Menen viikon matkalle Frankfurttiin onkohan siellä kaupoissa vaikeaa löytää mitään, onkohan joku valmistaja siellä joka tekee gluteenitonta ja että olisi isoissa kaupoissakin, eikä vain luontaistuotekaupossa!

 • Jezu  Ylläpitäjä5.10.2008 15:17

  Itse vierailin Frankfurtissa viime marraskuussa ja tuntui kyllä hieman haastavalta löytää syötävää.

  Ravintoloissa otin käytännössä joka kerta Rumbsteakin, paksun pihvin riisin kera. Yhdessäkään menussa ei puhuttu gluteenittomuudesta. Eräässä ravintolassa (en muista nimeä, vanhan kaupungin ytimessä se oli) Heidelbergissa (kaupunki noin tunnin junamatkan päässä Frankfurtista) tarjoilija kertoi tietävänsä keliakian, mutta sielläkin tuli syötyä pihviä kananmunan kera.

  Hotel Intercontinentalin yhteydessä olleessa Italialaisessa ravintolassa söin mereneläviä ja annoksen vakuutettiin olevan gluteeniton. Vatsanväänteitä tuli kuitenkin.

  Paras kokemus oli Paulanergarten-nimisessä paikassa Saint Bartholomeuksen katedraalin takana, jossa oikein ystävällinen kokki tuli selvittämään mitä voin syödä. Tässä kuva tuosta paikasta: Paulanergarten @ Frankfurt.

  Oikeastaan mistään kaupasta en löytänyt gluteenittomaksi merkattua safkaa, eräästä minimarketista asematunnelissa löytyi kuitenkin sipsejä, joissa luki oikein suomeksi, että ovat gluteenittomia. Niitä menikin sitten Suomesta tuotujen energiapatukoiden lisäksi runsaasti.

  Jälkeenpäin luin netistä, että gluteenitonta ruokaa myydään saksassa vain Reformhaus tai Neuform -nimisissä luontaistuotekaupoissa. En tällaisia huomannut reissullani, mutta enpä toisaalta aktiivisesti etsinytkään. Luulisi niitä Frankfurtin kokoisesta kaupungista löytyvän.

  Täältä löytyy euroopan keliakianuorten infoa Saksan gluteenittomuudesta:

  http://cye.freehostia.com/travel/germany.html

  Itsellä tuli pihvikiintiö täyteen 5 päivän reissulla, enkä erityisemmin kaipaa takaisin Frankfurtiin. Toivottavasti sinä löydät parempia ruokapaikkoja ja -kauppoja

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • KattiMatikka 271 viestejä13.10.2008 08:59

  Saksassa yleensäkin kannattaa astella myös luomu-kauppoihin. Niistä ja luontaistuotekaupoista löytyy parhaat gluteenittomat valikoimat. Löysin esimerkiksi Schnitzer spezial Amaranth leipää, joka maistuu ihan REAL leivältä.

  Suuremmissa kaupungeissa on hyvä olla mukana saksan, italian ja espanjankieliset kielikäännökset.

  Berliinissä olen kyllä saanut vatsani täyteen muullakin kuin pihvillä, mutta vähän haasteellistahan se välillä on ollut

 • Jezu  Ylläpitäjä24.10.2008 20:36

  Jotain positiivista kehitystä Frankfurtissakin. Tuli jälleen vaihdettua konetta Frankfurtin lentokentällä ja tällä kertaa kahviloista löytyi Eat Naturalin myslipatukoita, jotka ovat oikein herkullisia sekä gluteenittomia (aivan pienellä merkattu taakse). Muuten kentän ruokatarjonta onkin varsin gluteenipitoista.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,048s