Fazerin ja Maraboun suklaat

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>
  • Tepa 20 viestejä1.12.2010 14:55

    Vuonna 2006 kun keliakia minulla todettiin ja jouduin ne pari pakollista ravitsemusterapeutilla käyntiä tekemään, sattui puheeksi tulemaan suklaat koska muuten olin jo itse löytänyt paljon tietoa keliakialiiton sivuilta sekä tuttavalta jolla myös keliakia.

    Ravitsemusterapeutti kertoi silloin olleen vasta yhteyksissä fazeriin ja sieltä oli kerrottu tuon fazer suklaa levyissä olevan varoituksen "saattaa sisältää vehnää" olevan lähinnä vilja-allergisille eli keliaakikolle kuitenkin sopiva. Sitä en tosin tiedä aiheuttaako ko. suklaa luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle jotakin oireita.

    Itse en edes kummemmin pidä suklaista mutta tulee noita joskus syötyä enkä ikinä ole oireita fazerin suklaasta saanut, dumleja syön myöskin. Maraboun suklaisiin en ole koskenut vuoden 2006 jälkeen, ehkä siksi kun luottavaisin mielin olen tyytynyt siihen että fazeria saa syödä (ei tietysti kaikkia, esim niitä joissa on crispiä ym).

  • Pulla 267 viestejä1.12.2010 11:09

    Fazer tiedottaa hyvin suklaistaan enkä juuri muiden tuotteita syökään kuin Fazerin luontaisesti gluteenittomia, joihin kuuluu myös Fazerina. Siinä ei ole tärkkelyssiirappia.

  • Mainos

  • Suviih  629 viestejä30.11.2010 23:05

    nonnie kirjoitti:
    Mites Dumlejen kans? Ootteko niitä syöneet? Keliakialiiton sivuilta löysin listauksen makeisista, joita saa syödä ja Dumle oli siellä mainittu, mutta Fazerin nettisivuilla Dumlen tuotetiedoissa lukee "Erittäin vähägluteeninen".

    Syön kyllä Dumleja, sillä tuo "erittäin vähägluteeninen" tarkoittaa niiden olevan keliaakikoille sopivia (lisää noista termeistä "gluteeniton" ja "erittäin vähägluteeninen" löytyy täältä: http://www.glu.fi/keliakia/ otsikon "Gluteenittoman tuotteen määritelmä" alta).

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Anonyymi30.11.2010 21:08

    Mites Dumlejen kans? Ootteko niitä syöneet? Keliakialiiton sivuilta löysin listauksen makeisista, joita saa syödä ja Dumle oli siellä mainittu, mutta Fazerin nettisivuilla Dumlen tuotetiedoissa lukee "Erittäin vähägluteeninen".

  • Linussi 4 viestejä30.11.2010 17:28

    Moi.

    Minulla on luontaisesti gluteeniton ruokavalio.
    Keliakia ollut 8kk.

    Vaikka fazerin suklaat ovat gluteenittomia, siellä lukee näin:
    "Tärkkelyssiirapin valmistukseen on käytetty ohja-, vehnä-, peruna- ja/tai maissitärkkelystä."

    Eli suklaat eivät ole luontaisesti gluteenittomia?
    Valitettavasti olen hyvin herkkä, ja fazerina patukasta meni maha sekaisin.

  • Jezu  Ylläpitäjä16.2.2009 01:08

    Löysinpä jostain pari vuotta vanhan Keliakia-lehden ja siellä mainitaan gluteenittomiksi Maraboun tuotteiksi mm.

    Daim 28g, Daim 56g, Daim rakeet 100 g, Daim Minis 140 g, Daim Minis 200 g,

    Toblerone maitosuklaa 50g, 100g, valkoinen suklaa 100g ja joulumyynnissä maitosuklaa 400 g ja 450 g, valkoinen 400 g, Toblerone One by One Variety 200 g box.

    Marabou Premium Dark 70% Cocoa 100 g, Marabou Premium Nougat & Crisp 100 g, joulumyynnissä Maraobu Prmium Dark 70% Cocoa Gift Box 240 g.

    Tarkistakaa silti tuotteita ostaessanne tuoteselosteet!

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Suviih  629 viestejä4.2.2009 09:12

    "Cloetta Fazer Makeiset Oy:n kuluttajapavelusta kerrotaan, että Sininen-sarjan suklaalevyjen gluteenipitoisuus jää aina ehdottomasti alle 0.02 prosentin."

    Tuon löysin keliakialiiton sivulta, tässä linkki:

    http://keliakialiitto.fi/view/categories.asp?koodi=ek

    Siellä melko alalaidassa sivua on Fazerin suklaista.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Mainos

  • Jontsa 67 viestejä4.2.2009 01:19

    Olisi kiva tietää jostain viralliselta taholta, kuinka paljon gluteenin jäämiä voi ylipäänsä jäädä tavallisiin suklaisiin, koska tuotantolinjat kuitenkin pestään aina kun niissä on käsitelty esim. keksicrisp-suklaita. Veikkaan että mahdollisuus on aika häviävän pieni. Tuntuu että tämän keliakian kanssa tulee vähän liiankin vainoharhaiseksi.
    Keliakiaa edeltävältä, suhteellisen mittavalta suklaansyöntipohjalta voin kertoa, ettei tavallisessa sinisessä levyssä ollut kertaakaan keksicrispin murusia tai muutakaan "roskaa".

  • Pulla 267 viestejä4.2.2009 00:00

    Kyllä minäkin syön joka päivä suklaata mutta kuitenkin valinnanvaraakin on. Olihan se hienoa puolen vuoden tauon jälkeen syödä Fazerin Sinistä (300 g), kun olin luullut, ettei olisi ollenkaan sellaista levyä, jossa ei jäämiä olisi.

  • anka 7 viestejä3.2.2009 23:37

    Minä syön surutta noita 200g suklaalevyjä (sekä Fazerin että Maraboun). Olen ottanut asenteeksi sen, että jos tuotteessa lukee, että saattaa sisältää gluteenin jäämiä, todennäköisyys että niitä on liiaksi asti on liian pieni, jotta rajoittaisin ruokavaliotani niin paljoa. Suklaa nimittäin muodostaa merkittävän osan ruokavaliostani.

    Tiedän, että näkökantani ei ole "säädösten" mukainen ja päätöstäni helpottaa huomattavasti se, että olen täysin oireettomana todettu ja pysynyt keliaakikko. En siis uskalla suositella tapaani kenellekään herkemmälle, mutta jos jollain on kokemusta oireiden saamisesta Fazerin "sisältää jäämiä" -suklaasta, kuulisin mielelläni.

  • Pulla 267 viestejä2.2.2009 18:19

    Syön luontaisesti gluteenittomia, jotka useimmin minulla ovat Fazerina-patukat. Joulun aikoihin löysin myös 300 gramman Sinistä levyä (joka siis ei sisällä jäämiä, kysyin sitä Fazerilta). Joskus myös niitä, jotka sisältävät tärkkelyssiirappia eli siis niitä gluteenittomia (mutta ei luontaisesti gluteenittomia välttämättä), esim. Pätkis-patukoita. En syö noita 200 gramman levyjä enkä ole Marabousta löytänyt luontaisesti gluteenitonta, en ole tarkoin tutustunut. Pandaankaan en ole tutustunut. Jotenkin Fazerin tiedotus - ainakin minulle - on toiminut parhaiten.

  • Suviih  629 viestejä2.2.2009 14:18

    kaija kirjoitti:
    Kävin juuri Fazerin sivuilla, ja siellä oli hyvin listattu luontaisesti gluteenittomat suklaat ja muut makeiset. Jäin vain ihmettelemään listalla näkyvää Fami-suklaapatukkaa, jonka sisällössä on maininta mallasuute. Eikös mallas ole ilmiselvästi viljaperäinen?

    Jos tuoteselosteessa lukee pelkkä mallas, ei tuote ole gluteeniton, mutta mallasuute on gluteenitonta.

    Tässä linkki keliakialiiton sivulle jossa kerrotaan näistä.

    http://keliakialiitto.fi/view/categories.asp?document_id=101

    Niin ja aiempaan tarkennuksena, syökö kukaan teistä nimenomaan niitä fazerin 200g:n suklaalevyjä joissa tuo maininta mahdollisesta jäämistä on? (ja joiden silti väittävät myös keliaakikoille soveltuvan...) Itsekin kyllä syön niitä suuria suklaalevyjä ja pikkupatukoita jotka on todettu takuuvarmasti gluteenittomiksi.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Mainos

  • kaija 38 viestejä2.2.2009 13:41

    Kävin juuri Fazerin sivuilla, ja siellä oli hyvin listattu luontaisesti gluteenittomat suklaat ja muut makeiset. Jäin vain ihmettelemään listalla näkyvää Fami-suklaapatukkaa, jonka sisällössä on maininta mallasuute. Eikös mallas ole ilmiselvästi viljaperäinen?

  • kaija 38 viestejä2.2.2009 13:27

    Itse luin myös jostain, että Fazerin 300 gramman levy, sekä Fazerina-levy, sekä patukka ovat turvallisia. Itse aloin noudattamaan tätä ohjetta sen kuultuani. Muuta suklaata en sen koommin ole suuhuni pistänyt, vaikka mieli olisi tehnytkin. Ja usein.

  • Jezu  Ylläpitäjä2.2.2009 12:21

    Suviih kirjoitti:
    Uskallatteko syödä Fazerin (ja Maraboun) suklaata?
    Keliakialiiton sivuilta löysin jutun, jossa yrityksien edustajat kertovat, että huolimatta tekstistä "saattaa sisältää vehnän jäämiä" tuotteet olisivat gluteenittomia. Tuotteeseen mahdollisesti joutuneen vehnän määrä olisi kuulemma niin pieni, että se vastaisi korkeintaan vehnätärkkelystuotteen gluteenipitoisuutta.

    Vain osassa Fazerin tuotteista on vehnäjäämiä. 300 gramman levy on gluteeniton (tehdään ilmeisesti eri paikassa kuin 200g levyt). Kannattaa käyttää tätä Fazerin tuotehakua gluteenittomien metsästykseen:

    Cloetta Fazerin tuotteiden eritysruokavaliohaku

    Eli kyllä, syön Fazerin suklaata

    Ja tässä vielä vanha keskustelu aiheesta:

    Fazerin suklaat + Myllyn paras

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Suviih  629 viestejä2.2.2009 11:30

    Uskallatteko syödä Fazerin (ja Maraboun) suklaata?
    Keliakialiiton sivuilta löysin jutun, jossa yrityksien edustajat kertovat, että huolimatta tekstistä "saattaa sisältää vehnän jäämiä" tuotteet olisivat gluteenittomia. Tuotteeseen mahdollisesti joutuneen vehnän määrä olisi kuulemma niin pieni, että se vastaisi korkeintaan vehnätärkkelystuotteen gluteenipitoisuutta.
    Itse en ole kyseisiä suklaita syönyt, olen suosinut ennemmin pandan varmasti puhtaita tuotteita. Jotenkin se sana vehnä siellä tuoteselosteessa pelottaa vaikka kuinka vakuuteltaisiin.

    Edit: huomasin nyt että keliakialiiton sivuilla on lausunto vain fazerin edustajalta!

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s