Gluteenitonta Tallinnassa?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>
  • Jezu  Ylläpitäjä31.1.2011 22:26

    Kari kirjoitti:
    Siis, oliko siellä myös Kulta-Kukkoa? Vai ymmärsinkö erheellisesti..

    Ei valitettavasti löydetty mistään Kukkoa, siiderillä joutui selviytymään

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Bluemama 14 viestejä7.9.2011 11:47

    St Olav hotelli, onko kellään kokemuksia?
    Laitoin viestiä kyselläkseni, mutta ei ole tullut vastausta. Mietin vain, että pitääkö ottaa omat eväät mukhan...

    Miten yleensä Virossa hotellien aamupalat, kun tuntuu, et viimeksi kun taviksena kävin, niin pullia ja leipiä notkui pöydät, saako keliaakikko sieltä mitään?

  • Mainos

  • marke 71 viestejä7.9.2011 22:11

    Olde Hansan lisäksi hyviä gluteenittomia ruokapaikkoja Aed ja African kitchen.

    Viru-hotellista sai leipää henkilökunnalta, pöydässä oli vain riisikakkuja.

    McDonalds ei tuntenut gluteenittomia hampurilaisia eikä myöskään Hesburger.

    Kukkoa ei näkynyt missään.

  • Bluemama 14 viestejä13.9.2011 15:04

    st Olavista vastattiin, että heiltä on mahdollista saada gluteenitonta leipää kun ilmoittaa siitä etukäteen. Ja aamiainen on ns. "Swedish style".. mitä se sitten tarkoittaakin.

  • Susa 61 viestejä14.9.2011 23:06

    Tallinnan Vanhassakaupungissa ravintola Museumissa onnistui gluteeniton ruokailu itselläni ainakin hyvin. Samoin Tallink Spa & Conference hotellin ravintola Nerossa. Molempiin ravintoloihin oli ilmoitettu etukäteen erikoisruokavaliosta ja kyseessä oli isompi ryhmä, jolle tilattu menu etukäteen. Liekö sitten edesauttanut asiaa. Tosin Nerossa tuli alkupalan yhteydessä leipätikku ja epäilin tietysti heti sen gluteenittomuutta, mikä olikin oikea epäilys. Pahoittelivat ja toivat uuden samanlaisen annoksen ilman leipätikkua, lusikka tikun tilalla pystyssä astiassa. Jätin varmuuden vuoksi syömättä, koska vaikutti siltä, että tikku oli vain otettu pois ja lisätty lusikka tilalle enkä jaksanut enää kysellä ja varmistella. Muutoin ruoka oli molemmissa ravintoloissa erittäin hyvää, Museumissa ei mitään isoja annoksia, mutta sitäkin hienommin lautaselle aseteltuja.
    Tallink Spa -hotellin kokoustarjoiluna oli riisikakku kurkuilla kun taas ei-keliaakikoille tarjolla oli kolmioleipiä. TallinkSiljan Star- ja SuperStar-alusten business loungen gluteenittoman tarjoilun taso/valikoima ei myöskään tehnyt vaikutusta. Gluteeniton leipä oli kuulemma loppu, aamulla tarjolla oli kurkkua, tomaattia, raejuustoa, juustoa ja leikkelettä sekä jugurttia ja marjoja. Jugurttipöydässä oli tarjolla tavallista mysliä, tässä pöydässä ei ollut mitään merkintöjä ja jugurtti tuskin oli laktoositontakaan. Henkilökunta oli virolaista eikä aluksi meinannut ymmärtää koko gluteeniton-asiaa.Paluumatkalla illalla tarjolla oli juustoja ja keksejä samalla pöydällä ja murusia juustoissa, jotakin makeaa taisi myös olla tarjolla, keksejä tms. Gluteenitonta tuskin, en kyllä kysynytkään, koska henkilökuntaa ei näkynyt eikä
    ollut nälkä. Mukavan rauhallista loungessa kylläkin oli eikä sitä normaalia ruuhkaa, tönimistä ja jonottamista.

  • lorangil 82 viestejä1.4.2012 22:00

    Näitä eräs keliaakikko suositteli:
    Vanaema juures (Rataskaevu), Olympia-hotellissa oleva Senso, Elevant (intialainen, Vene), Afrikan kitchen (Uus), Kloostri Ait (Vene), Silk Sushi Bas (Kullassepa), Kohvik Moon (kulinarismin ystäville, Vörgu) ja Ribe (kulinarismin ystäville, Vene). Kelpoa pientä lounasruokaa (salaatteja, kanaa yms, yms) saa myös Refal Cafe -ketjun kahviloista.

  • katjairene 57 viestejä6.5.2012 12:56

    http://www.peppersack.ee/admin/FCKeditor/editor/template/scroll.php?img=menu_30_03_2008/Men%FC%FC%20pearoad%20fin.jpg

    Eli tuossa on ravintola pippurisäkin (suomalaisittain) ruokalista, johon on merkitty G suoraan, joka on aika hienoa. Ruoka on kuulemma hyvää, its en ole käynyt, poikaystävä vinkkasi paikan kun oli huomannut siellä käydessään gluteeniton merkit.

  • Mainos

  • Tuulia 29 viestejä21.5.2012 11:41

    Pieni kirjoitusvirhe oli näemmä jäänyt suosittelemaani Reval Cafe -ketjuun. Siis Reval Cafe, ei Refal.
    Mutta viime viikolla tuli kolaus suurenmoisessa Kohvik Moonissa: ravintolan "Uhhaa"-kalakeitto oli yksi parhaimpia koskaan syömistäni, mutta pääruuaksi valitsin Lambakotletin (lampaan jauhelihasta tehdyn ison lihapullan). Tarjolija tsekkasi kotletin ainesosat erikseen vielä keittiöstä, ja gluteeniton kuulemma oli. Yöllä piti oksentaa kaikki pois. Seuraavan päivän sähköpostittelussa ravintolan hovi oli toki hyvin pahoillaan: yksi kokeista oli kertonut tarjoilijalle, ettei jauhoja ole, mutta oli "unohtanut mainita" pienestä palasta leipää lammaspullataikinassa. Ripitin ja ehdotin G-merkintöjä ruokalistoihin. Aikomus siihen kuulemma nyt on, mutta saa nähdä, tekevätkö sen. Lambakotletti oli valitettavan hyvä sekin, mutta ei siis gluteeniton.

  • taigis 101 viestejä2.12.2012 11:00

    Terveiset Tallinnasta!

    Juuri lisäsin kuvan ravintola Peppersack;in annoksesta. Tosiaankin, ruokalistaan oli hyvin merkitty gluteenittomat, ei kovin montaa, mutta riittävästi ainakin minulle. Erittäin hyvää ruokaa, ihana tunnelma, ihana ravintola! Tarjoilija tiesi mitä gluteenittomuus tarkoittaa!

    Yövyimme Tallink Spa hotellissa, todella hyvä ja runsas aamupalapöytä siellä. Perusruokaa, joista oli helppo valita gluteenittomat, ei merkintöjä kuitenkaan. Tuoreen oloista ja maistuvaa leipää sai pyydettäessä ja riittävästi. Suosittelen sitäkin.

    Laivan aamupalapöydän leipä sensijaan oli kuivahkoa, kelmuun pakattuja siivuja.....

    Tallinnassa oli kovin jouluista,, joulutori, valot, hämärää, lunta! Eikä jouduttu ees pahimpaan myrskynsilmään!

  • Vesiperhonen 20 viestejä28.3.2013 22:51

    Mä löysin Tallinnasta vanhasta kaupungista aivan ihanan ravintolan jossa kävin ennen keliakiaa aina. ♥ Siellä oli mies ulkona vastaanottamassa ja kun kysyin saako teiltä gluteenitonta ruokaa hän sanoi selvällä suomen kielellä että saa ja vei meidät sinne pohjakerroksen ravintola miljööseen.

    Paikan nimi on Kalle Kusta Viru t. 21, Tallinn www.kallekusta.ee Sieltä sai villisikaa, härkää punaviinkikastikkeessa ym. herkkuja ja annosten hinnat oli tosi edullisia ja ruokaa oli lautanen ihan täynnä.

    http://www.kallekusta.ee/

    Suosittelen lämpimästi kaikille tätä ravintolaa!

  • sipetti 9 viestejä2.5.2013 21:21

    Juu, kävimpä täsä Tallinasa, eipä tullu ostoksia tehtyä, kahavet join vaan Tallinnassa Viru-keskuksen kahvilassa, ei tullu kysyttyä glut. kahvileipää, vaniljajäätelöä ois saanu.

    Laivalla menthin, Tallinkin m/s superstarin buffetissa oli kyllä hyvä palavelu. Oli hyvin laitettu että mitä evästä voi ottaa, salaattienkin päällä oli lappu, jossa luki, mitä sallattia voi ottaa, oli G-merkintä. Joka kohassa missä oli ruokaa, niin yläpuolella oli samanlainen lappu. Suosittelen!

  • Kari 364 viestejä18.7.2013 13:43

    Oltiin alkuviikosta 2 yön retkellä Tallinnassa. Superstar ja Star sama juttu, ei enää Kulta-Kukkoa tarjolla. Onneksi sit Prisma Rocca al Mare tarjosi komeaa Kulta-Kukko laatikkopinoa (hintakin 13,99e). 6 laatikkoa lähti matkaan. Niistä saa jopa S-etu-täpät tilille Laitilalla on vissiin lopetettu laivoille myynti jossain vaiheessa. Ei enää sillä tavalla tyrkyllä. Toivottavasti muuttavat tapojaan

    Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

  • Mainos

  • pena 10 viestejä29.7.2013 11:03

    terve, tietääkö kukaan saako Pärnusta( Viro) ostaa gluteenitonta leipää? siellä pitäisi olla viikko eikä viitsis kantaa leipiä mukana t. pena

  • jori-o 84 viestejä27.12.2013 17:55

    Tuli käytyä joulumatkalla Tallinnassa. Asuin Radisson Blue hotellissa. Aamiaisella sai pyydettäessä Moilasen gluteenitonta leipää ja muut ruoat olivat aika hyvin merkittyjä. Minulle kuului aaton illallinen seisovasta pöydästä ja sielläkin toimi kaikki hyvin.
    Muina kertoina söin Virun Amarillossa, Kalle Kustaassa ja Restoran Talukörts'issä. Kysyin suomeksi tai englanniksi gluteenitonta syömistä, kaikissa paikoissa meni ruokailu hyvin.

  • Rupert 74 viestejä30.12.2013 10:07

    Täällä myös tuore Tallinnan reissu takana. Viru Hotellissa aamiaisella glut merkinnät suht kunnossa ja tarjolla moilasen leipää ja paria mysliä. Kaupungilla tuli syötyä Olde Hansassa ja afrikkalaisessa ravintolassa. Ensimmäisessä tarjoilija oli oikein hyvin tilanteen tasalla ja osasi poistattaa annoksista epäsopivat ainesosat. Jälkimmäisessäkin tuli heti "yes yes" kun kysyin, onko annos gluteeniton. Laivamatkalla Vikingin buffet sai vähän risuja, kun korppujauholla kuorrutettu joulukinkku oli merkitty gluteenittomaksi. Leipä- ja pulla-tarjonta sen sijaan oli runsain koskaan näkemäni. Kaubamajan ruokaosastolta mukaan tarttui Gluta Go:n gluteenittomia leipiä. Ei nyt ehkä kaikkein maukkaimpia, mutta mukavaa vaihtelua kumminkin. Voisi joku niitä Suomessakin alkaa myymään...

  • Milkkis 18 viestejä16.6.2014 22:40

    Viime viikolla tuli käytyä Tallinnassa. Tallinkin Superstarilla mentiin yli, ala carte ravintolassa oli erikseen merkattu G gluteenittomiin annoksiin. Kantarellirisotto olihyvää, joskin aika suolaista...

    Koko päivä meni Rocca al mare kauppakeskuksessa ja sieltä saatiin hetken tovi etsiä sopivaa ruokapaikkaa. Lopulta menimme thai/kiinalaiseen Chopsticks ravintolaan, jossa saatiin gluteenittomat annokset. Tarjoilija tarkisti asian kokilta. Meidän matkaseurueesta kaksi neljästä oli keliaakikkoja kun "tavis" -syöjät tilasivat miedän keliaakikkojen jälkeen, heille luvattiin tehdä kaikki meidän annokset gluteenittomana, joten voimme maistella toistemme annoksia

  • jori-o 84 viestejä18.6.2014 14:27

    Rupert kirjoitti:
    Viru Hotellissa aamiaisella glut merkinnät suht kunnossa ja tarjolla moilasen leipää ja paria mysliä. Kaubamajan ruokaosastolta mukaan tarttui Gluta Go:n gluteenittomia leipiä.

    Tuli oltua pari yötä Tallinnassa ja Viru hotellissa. Leivät olivat jääneet kauppaan. Kumpanakaan aamuna ei leipää löytynyt (toisena en edes kysellyt). Toisena aamuna oli myslien lisäksi myös keksiä.
    Kaubamajasta tuli ostettua GlutaGo:n leipää paketti.

    jori-o

  • Mainos

  • Kari 364 viestejä26.1.2015 00:12

    Uusi täysin gluteeniton ravintola löytyi viikko sitten. "Kivi Paperi Sakset" eli "Kivi Paber Käärid" -ravintola, Baltic Guide -lehti mainosti ravintolaa Kalamajan kaupunginosassa. Siis ihan keskustan vieressä Telliskivi 60. C4-rakennus. Saksalaista gluteenitonta oluttakin tarjolla. Meni kyllä hiukan aikaa paikkaa etsiessä, sinne pitää haluta löytää, sen verran haeskelun takana paikka oli. Lounastettiin ja todettiin kävijöitä virtaavan jatkuvasti. Ei mikään asiakaspuutteesta kärsivä putiikki. Niinkuin ehkä jotkin toiset ravitsemusliikkeet. Että tiedoksi Tallinnan kävijöille.

    Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

  • Kari 364 viestejä27.1.2015 19:29

    Kunpa Kukko-olutta vielä saisi laivalta tai Tallinnasta, mutta kun ei. Estrella Dam Dauraa Prisma kyllä myy, tosin eri hintatasolla.

    Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

  • paivi63 13 viestejä26.4.2015 22:00

    Kari kirjoitti:
    Uusi täysin gluteeniton ravintola löytyi viikko sitten. "Kivi Paperi Sakset" eli "Kivi Paber Käärid" -ravintola, Baltic Guide -lehti mainosti ravintolaa Kalamajan kaupunginosassa. Siis ihan keskustan vieressä Telliskivi 60. C4-rakennus."

    Täällä tuli käytyä pääsiäisen jälkeen - voin suositella! Vähän erilainen, moderni paikka, hyvää ruokaa. Eikä tarvitse stressata! (Kaikki gluteenitonta)

  • HannaP 10 viestejä13.5.2015 22:32

    Maanantaina 11.5. vieraillessani Tallinnassa kävimme F-hoone-nimisessä ravintolassa hiukan keskustan ulkopuolella. Voi suositella vahvasti. Menussa luki selkeästi (L) ja (G) yms. Lisäksi listalla ihan luki Gluteeniton suklaakakku, joten tästä päätellen asiasta tiedetään hyvin. Paikkana ravintola oli viehättävästi rosoinen ja tilava. Ja muutenkin sijaitsi kai vanhalla teollisuusalueella.

  • hilse55 2 viestejä29.7.2015 21:25

    Skarabee kirjoitti:
    Onko vinkkejä Tallinnan ravintoloista?
    Olemme Park Inn Radisson hotellin ravintolasta saaneet selkeät selvitykset mitä keliaakikko woi syödä.
    Aamupalalla pyydettäessä sai leivät ja kahvileivän!

    Kaikenkaikkiaan ihmetyttää ettei G merkintää käytetä Tallinnassa . Jatkuva kyseleminen on vähän hanurista.

  • Mainos

  • Matsku 1 viesti3.3.2016 11:38

    http://kivipaber.ee/
    100 % gluteeniton ravintola Kivi Paber Käärid Kalamajan kaupunginosassa. Oikein hyvä ruoka. Ratikat 1 ja 2 suuntaan Kopli, jää pois Telliskiven pysäkillä. Ravintola sijaitsee hieman Telluskivi-kadusta sivussa rakennuksessa C4. Tosi lähellä F-hoone -ravintolaa. Suosittelen!

  • Bluemama 14 viestejä9.12.2016 09:04

    Onko tuoreita kokemuksia hotellien aamupaloista TAllinnassa?

  • Viljafani 9 viestejä21.3.2017 20:03

    Olen lähdössä Tallinnaan (Siljan laivalla) ja sain aiemmasta keskustelusta käsityksen, että ainakin gluteenittomuuden merkinnöissä on toivomisen varaa, mahdollisesti sekälaivalla, hotelleissa että ravintoloissa. Onkohan asia edelleen näin? Ja onko muilla vinkkejä ravintoloista, joissa kannattaisi illalla käydä? Emme ole pihvien ystäviä, mutta jotain lievästi juhlavaa olisi kiva nauttia hääpäivän kunniaksi.

<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s