Gluteenitonta Tampereella?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>
 • carietta 72 viestejä18.10.2010 18:47

  Onko kukaan käynyt Marusekissa viime aikoina? Ovat uusineet ruokalistansa ja gluteenittomien annosten osuus näyttäisi vähentyneen

 • Tallulah 476 viestejä18.10.2010 19:44

  Katijo kirjoitti:
  "Kyllä jotkut keliaakikot on voinu silti syödä täällä". No ne ei ole oikeita keliaakikkoja sitten,

  Tässä yksi ihan oikea keliaakikko joka on monesti syönyt Pancho Villassa, ja aikoo syödä tästä eteenkinpäin. Enkä ole ainoa. Ei ravintoloissa missään ole erillistä keittiötä keliaakikoille, ihan samassa keittiössä muiden ruokien kanssa ne tehdään joka paikassa.

 • Nuutti 56 viestejä18.10.2010 21:07

  Niin, eihän se sitä tarkoita että ruokia erillisessä keittiössä aina tehdäänkään, mutta on se pikkasen eri asia paistetaanko samassa rasvassa tai pannulla gluteenittomat sekä vehnäruoat. Kaikki vaan eivät saa oireita ollenkaan vaikka nukka vauroituu.

  Ja muuten, avomieheni työskentelee kokkina ravintola-alalla. Tiedoksi vain että osassa ravintoloista joissa on kaksi keittiöpuolta, niin toisessa yleensä valmistetaan erityisruoat. Jos ei, niin esimerkiksi jos tulee ryhmävaraus vaikkapa ryhmälle jossa on paljon keliaakikoita, niin toinen keittiö puhdistetaan sitä varten että iso määrä gluteenittomia ruokia voidaan tehdä sillä puolella "turvallisemmin".

 • AJ- 8 viestejä26.10.2010 23:10

  Kannattaa kuitenkin aina muistaa että eivät tarjoilijat aina kaikesta vastaa ravintoloissa vaikka siellä töissä ovat

  Marusekissa tuli käytyä ensimmäisen kerran n.pari kuukautta sitten lounasaikaan, tilasin vaan lounaslistalta ja kysyin että onko gluteenitonta ja tarjoilja sanoi että tehdään gluteenittomana ja tuo glut.soijakastikkeen. Oli todella ystävällistä palvelua. . Muuta kokemusta ei vielä ole.

  Onko jotain hyviä kiinalaisia paikkoja tiedossa kenelläkään?
  Itselläni kokemuksena se että tarjoilija ei ymmärtänyt suomea eikä englantia ja siinä vaiheessa ei tehnyt enään mieli syödä mitään,koska ei tiennyt yhtään mikä homman laita nyt sitten on. Sen jälkeen olen kiertänyt kiinalaiset ruokapaikat kaukaa, vaikkakin niissä haluaisin käydä syömässä.

 • Suviih  629 viestejä26.10.2010 23:47

  AJ- kirjoitti:
  Onko jotain hyviä kiinalaisia paikkoja tiedossa kenelläkään?
  Itselläni kokemuksena se että tarjoilija ei ymmärtänyt suomea eikä englantia ja siinä vaiheessa ei tehnyt enään mieli syödä mitään,koska ei tiennyt yhtään mikä homman laita nyt sitten on. Sen jälkeen olen kiertänyt kiinalaiset ruokapaikat kaukaa, vaikkakin niissä haluaisin käydä syömässä.

  Yleisesti ottaen olen kaikista kiinalaisista joissa olen käynyt saanut gluteenitonta. Niissä missä itse on tullut syötyä on ollut listassakin maininta gluteenittomasta. Tamperelaiset osaavat varmaan sieltä suunnalta vinkata hyviä kiinalaisia.
  Yleisenä vinkkinä kiinalaisessa syömiseen, kaikki friteeratut on tietysti vehnästä (jollei toisin mainita), samoin nuudelit (ellei tarjolla riisinuudelia) ja hoisin-kastiketta sisältäviä ruokia kannattaa välttää, sillä minulle on kerran kiinalaisessa tullut tarjoilija kertomaan, että käyttävät valmista hoisin-kastiketta joka sisältää vehnää. Kaikki HoiSin-kastikkeet eivät toki välttämättä sisällä vehnää, mutta itse olen kokenut paremmaksi jättää väliin ne ruoat joissa mainitaan hoisin.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Mainos

 • gankkaeh 1 viesti24.1.2012 09:49

  Hei vaan! Piti ihan rekisteröityä sivuille, että pääsen jakamaan tämän kokemuksen Finlaysonin American Dinerista. Muutama viikko sitten kävin siellä syömässä, minä porukan ainoana keliaakikkona. Ja voi että olin tyytyväinen!

  Sain _valita gluteenittoman hampurilaiseni (otin kana/feta-hampparin), mikä oli hienoa. Tilaustilanteessa unohdin kuitenkin kysyä ranujen gluteenittomuudesta, mikä aiheutti hieman sydämentykytyksiä ruokaa odotellessa. No, annoksen saapuessa sitten kysyin tarjoilijalta että mahtaako nämä ranskalaiset olla keliaakikolle sopivia. Ja voi iloa, ne oli paistettu erillisessä keittimessä! Eli hyvin kävivät ja olivat vielä järjettömän hyviäkin (mä olen välillä niin kyllästynyt riisiin, joka on usein vaihtoehtona monessa ravintolassa...).

  Kokoaisuudessaan jäi todella hyvä mieli ruokailusta: ruoka oli järjettömän hyvää, enkä tuntenut itseäni vaivalloiseksi asiakkaaksi vaikka jouduinkin tarkistelemaan asioita. Palvelu oli siis todella hyvää myös. Voin suositella ainakin omasta puolestani siis tätä ravintolaa muillekin

 • MariJo 77 viestejä24.1.2012 19:01

  Vietnamilainen ravintola Saigon Mai, Sammonkatu 9, Tre. Erittäin maukas ja runsas lounaspöytä kiitolliseen hintaan. Olen syönyt useita kertoja saamatta oireita, toki kaikki friteeratut jutut ja kevätkääryleet on jätettävä ottamatta. Nam!

  American Diner edelleen tosi jees, ja tietysti ennenkin mainittu pizzeria Napoli!

 • MariJo 77 viestejä6.5.2012 14:11

  Saigon Maille kävi kuten monelle muullekin aasialaiselle ravintolalle... Koska en tiedä tarinan yksityiskohtia, en ala sen enempää asiaa ruotimaan. Anyway, ravintola on ainakin toistaiseksi suljettu, eli sinne ei kannata suunnistaa.

 • Minni 54 viestejä25.7.2012 08:58

  Kokemus eiliseltä Ideaparkin Martinassa: Pöydistä puolet vapaita ja tarjoilijoita kolme, mutta pöytiin ohjausta sai odottaa aimo tovin. Gluteeniton pizza oli pienehköllä valmiin näköisellä pohjalla, mutta oli ihan ok makuinen, juustoa oli runsaasti. Ei lisämaksua gluteenittomasta.

  Itse halusin syödä kevyesti ja valitsin pihvi- ja kasvisannoksen. Itse pihvi oli ok mutta annos suorastaan ui öljyssä, valitimme tästä ja saimme erittäin töykeän vastaanoton sekä tarjoilijalta että kokilta joka oli valmistanut annoksen, että oli mukamas tehnyt annoksen reseptin mukaan ja että annoksessa näkyneet selkeät öljylammikot olivat pihvistä valunutta nestettä ja rasvaa. Mitään hyvitystä ei herunut. Jäi jälkkärit syömättä ja ikinä ei enää sinne palvelun takia mennä. Kaiken lisäksi laskuttivat väärää hintaa maksettaessa ja sähläsivät siis vielä siinäkin. Uskomaton palveluasenne, olisko vähän järkevämpää ollut antaa edes kahvit ilmaiseksi, vaikka olisivat kokeneetkin olevansa oikeassa?

 • Carsu 43 viestejä25.7.2012 10:08

  No nyt en sitte tiiä onks tästä jo joku sanonut, mutta itse käyn Tampereella aina Vohvelikahvilassa
  http://www.vohvelikahvila.com/makeat.htm
  Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, niin suolaiset kun makeatkin vohvelit saa gluteenittomana ja on tosi herkullisia Mennään ensi viikolla Vaasaan häihin, ni pakko ajaa mennen tullen Tampereen kautta tän paikan takia

 • MariJo 77 viestejä25.7.2012 19:15

  Gluteenittomia vohveleita on tarjolla myös Laukontorilla (Hämeenkadulta Ratinaan päin). Itse en ole maistanut, mutta iso kyltti näyttää kahvilan edessä olevan.

 • Tuulia 29 viestejä25.7.2012 19:25

  Jos etsin Tampereella lounas- tai kahvipaikkaa, saatan mennä Tampereen kauppahalliin. Sieltä saa keittoja yms. Hallista löytyy mm. kahvila Aniitta, joka ei turhaan kehu gluteenitonta kääretorttuaan suussasulavaksi. Tosi kuohkea, perunajauhosta tehty.

 • inka 3 viestejä11.8.2012 22:15

  Mainostetaan nyt vielä täälläkin:

  Miltä kuulostaisi kahvihetki idyllisessä Juhannuskylässä kera herkullisten muffinssien?

  Seuraavana Ravintolapäivänä sunnuntaina 19.8.2012 klo 12-16 tarjoutuu siihen mahdollisuus, kun Polvikadulle avataan tuoreita, herkullisia ja edullisia muffinsseja myyvä Muffinssikahvila!

  Tarjolla myös GLUTEENITTOMIA ja LAKTOOSITTOMIA muffinsseja!

  Kahvi/tee/mehu & muffinssi vain 2 euroa, varaathan kolikoita mukaan, kiitos!

  Sadesääkään ei Muffinssikahvilaa häiritse, sillä sateen sattuessa pystytämme katoksen, jonka alla muffinssien herkuttelu onnistuu sateellakin, mutta tilattuna on tietenkin auringonpaistetta!

  Ja sanaa saa levittää, ihanne Muffinssikahvilalle olisi, että aurinko paistaisi ja herkuttelijoita riittäisi...

  https://www.facebook.com/#!/events/487716457907161/
  Liittykää tapahtumaan ja kutsukaa kaveritkin mukaan!

 • lena 15 viestejä15.9.2012 12:01

  Söin pari viikkoa sitten lounasta Tullintorin vieressä olevassa Edun Herkkukeitaassa. Salaattivaihtoehdoista fetasalaatti, lohisalaatti ja vihersalaatti olivat gluteenittomia. Myös lämmintä lounasta oli gluteenittomana. Aikaisemmin olen syönyt mm. kaalikääryleitä. Annokset ovat todella täyttäviä ja maistuvaa kotiruokaa. Lounaaseen kuuluu leipä, juoma ja kahvi, gluteenittomana leipänä saa näkkäriä.

  Etruscossa Otavalankadulla saa kaikki listan annokset mussakaa ja yhtä pastaruokaa lukuunottamatta gluteenittomana. Oma annokseni oli kyllä vähän pettymys, koska oli kuvitellut Luostarin juustokuorrutteisen kasvisruukun tulevan pöytään ruukussa (kuten mussaka) ja runsaalla juustolla mutta annos oli ihan lautasella ja juustoa raastettu päälle niukasti, myös annokseen kuuluva kreikkalainen salaatti oli pieni ja siinä oli vain yksi pala fetaa ja yksi oliivi (!). Vuohenjuustosalaatti sen sijaan näytti herkulliselta ja isolta, täytynee kokeilla sitä jos tuonne eksyy toisen kerran.

 • Suviih  629 viestejä8.10.2013 16:03

  Laukontorin vohvelikahvila tuli viime kesänä testattua ja voin suositella. Gluteenittomat vohvelit paistettiin omalla raudallaan. Myös Napoli sai täydet pisteet, todella hyvää pizzaa ja Ilveksen aamiaispöydästä löytyi gluteenitonta leipää (oma voirasia), kahvileipää, muroja, myslejä jne.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Tallulah 476 viestejä11.10.2013 11:09

  Napolissa on erittäin hyvät pizzat, mutta kannattaa varmuuden vuoksi kysäistä että onko se gluteeniton kun pizza tuodaan pöytään. Kerran mulle on siellä tuotu tavallinen pizza, tarjoilijan selitys oli että ei kuullut kun sanoin gluteeniton. Voin taata ettei mun ääneni kuuluvuudessa ole mitään ongelmaa
  Mutta sain sitten lopulta oman pizzani ja maksoin vain 5 e, joten käyn jatkossakin Napolissa kun Tampereella olen!

 • mummu 1 viesti11.8.2015 10:55

  Olipa epäonnistunut pitsareissu Napoliin. Kaikki haetut pitsat raakoja... Tais käydä niin, kun otin pitsat mukaan. Paikan päällä olisimme palauttaneet takaisin. Laitoin palautetta.

 • syysmorsian 5 viestejä15.12.2015 23:58

  Ravintola Antikaa voin suositella, siellä on kaikki pääruoat gluteenittomia! Siis joka ainoa, siitä vaan valkkaamaan niinkuin normaalit ihmiset Koussikka on myös tässä suhteessa hyvä. Kustaa III:ssa söin gluteenittoman burgerin, plussaa siitä että sellaisia saa, mutta maku ei ollut mikään erityisen loistava.

  Ja aiempaan keskusteluun siitä, että kyllä jotkut voi syödä vähän gluteenia jonkun tarjoilijan mielestä: sellainenkin asia on olemassa kuin vilja-allergia. Vehnäallergian vakavuuden kirjo on laaja, joillain on välitön hengenlähtö lähellä pienimmästäkin murusta, jotkut pystyvät ihan hyvin syömään niitä samassa öljyssä paistettuja ranskalaisia mutta tilaavat silti gluteenitonta leipää. Itsellä kun on lievempää sorttia oleva vehnäallergia, niin en aina jaksa pitää yleistä infotilaisuutta ranskalaisten paistotavasta gluteenittomassa ruokavaliossa, kun mulle tosiaan riittää se ettei ruokaan ole ainesosana lisätty vehnäjauhoa. Eli se on ihan totta, että tarkkuus vaihtelee - mutta jos joku sanoo, että ei voi syödä tuotetta x, niin ei siihen pidä asiakaspalvelijan alkaa mitään mussuttaa.

<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,042s