Gluten-free bread and pasta from faba beans

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • Jezu  Ylläpitäjä1.12.2014 21:45

    VTT Technical Research Centre of Finland have developed gluten-free bread and pasta from faba beans. VTT's press release tells more:

    The sensory characteristics, structure and colour of the faba bean bread are better than those of, for example, products made by combining maize, rice and soy flours.

    ...

    Using similar methods, VTT has also developed a gluten-free pasta product from 100% faba bean flour or faba bean fractions with or without fermentation treatment. The products were comparable to pasta made from durum wheat semolina.

    ...

    Faba bean is an excellent source of protein, and is thus a good meat substitute. Its protein content can be up to 25 to 35%, which is twice that of wheat grain. The faba bean contains plenty of vitamins, minerals, dietary fibre and bioactive compounds that are important to your health.


    Read VTT's press release: Gluten-free faba bean for bread and pasta

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,026s