Humala ja keliakia

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>
  • Jezu  Ylläpitäjä24.8.2009 15:52

    porajata kirjoitti:
    Vaakuttavat kommentit riittävät ainakin mulle, eli jatkossa en lue noita marinaadin ainesosia kaupassa...

    Suoraan kärryyn ja grilliin

    Tietenkin sitä grilliä pitää joskus vähän putsailla

    Itse ostan yleensä vain niitä marinoituja lihoja, joiden paketeissa lukee gluteeniton-merkintä. Tai sitten HK:n tuotteita, koska heillä on hyvin listattu kotisivuilla gluteenittomat vaihtoehdot.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • jori-o 84 viestejä24.8.2009 20:22

    Hieman OT, mutta grillaukseen liittyvää.

    Helsinkiäiset voivat hankkia Hakaniemen hallista Hakkarainen nimiseltä lihakauppiaalta (Keliapuodin kulman takana) melko hyvää lihamarinadia.

  • Mainos

  • Viveka 127 viestejä24.8.2009 20:27

    Humala ei ole aiheuttanut kömmähdyksiä. Imeytymisestä en osaa sanoa, mutta halvempi pää on kuin ennen. Tosin uskon iän vaikuttaneen siihen enemmän kuin keliakian.

    Meidän talous on minun vuokseni täysin gluteeniton, olutta lukuun ottamatta. Eli ei ole kömmähdyksille vaaraa kotona. Vieraisilla teemme yleensä myös, varsinkin grillatessa, kaiken gluteenittomana.

    ~ Gluten-free personality since 2004 ~

  • Eikku 25 viestejä17.9.2009 19:18

    En uskalla nykyään humaltua missään ilman ketään selvää seuralaista. Kerran saadessani ravintolassa gluteenipitoista ruokaa + viinit päälle. Illalla kotona meni taju ja oksensin. Olisin tukehtunut oksennukseeni, jollei mieheni olisi kääntänyt toisinpäin ja raahannut vessaan.
    Aamulla herättyäni en tiennyt tästä mitään.

  • Tallulah 476 viestejä7.12.2009 15:01

    Itselläni ei koska olen ollut niin lapsesta asti keliaakikko että ruokavalion noudattaminen oli jo itsestään selvää siinä vaiheessa kun ekan kerran edes join alkoholia. Snagarilta ei tule haettua ranskalaisiakaan koska mulle tulee järjettömän paha olo jos syön jotain rasvaista humalassa, enkä pysty nukkumaan maha täynnä. Linjojen kannalta hyvä juttu... Kotona monesti syön sitten jotain itse tekemää, tai haen thai-ravintolan yökeittiöstä sapuskan. Koska asun yksin, kotonani ei ole mitään mitä en voisi syödä. Oluen makua en voi sietää joten ei tule gluteenitontakaan olutta juotua, saati sitten gluteenia sisältävää. Jos on ollut huono olo siis seuraavana päivänä, sillä ei ole mitään tekemistä gluteenin kanssa. ;D

  • hokke 11 viestejä8.12.2009 20:48

    Näin opsikeluaikoina ollut muutama kerta jolloin ne illan pari viimeistä olisi varmasti voinut jättää väliinkin. Usein kaveriporukalla nälkä yllättänyt vielä ennen kotiin menoa, ja aina on kyllä osannut huolehtia keliakista. Siitä asiasta ei tule ikinä tingittyä.

    Tosin itse sallin normaalistikin grilliruoat itselleni. En ole jaksanut enää pitkään aikaan kysellä että onko keitetty samassa rasvassa tms. Mitään mikä sisältää valmistusaineena jotain sopimatonta en toki syö. Tämä käytäntö ollut jo vuosia, kun ei ole ikinä tullut oireita niin uskaltanut ottaa tuollaisen tavan. Seurannoissakin ollut veriarvot kohdillaan.

  • Kiipuli 90 viestejä8.12.2009 21:53

    Mä olen kyllä aika varovainen tuon grillauksen kanssa. Vaikka totta onkin että iso osa marinadeista on gluteenittomia, niin usein näkee grillissä leipää, jotain erikois ryyni- tai olutmakkaroita yms. Kontaminaatioriski on ainakin olemassa.

    Mä en tietääkseni ole humalassa syönyt gluteenia. Kerran olin yhdessä tapahtumassa järjestäjänä ja olin niin väsynyt loppuviikosta etten ollut enää varma olinko hereillä vai unessa. Siis oikeasti aivan zombieväsymys. Silloin SÖIN PULLAN! Siis tavallisne pullan. Gluteenitonta diettiä oli tuossa vaiheessa takana monta vuotta, Väsymyksestä johtui tuo moka!!

<< Alkuun < Edelliset
1 2
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,009s