Keliakia lehdissä

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • Jezu  Ylläpitäjä16.10.2011 22:32

    Kun täällä on jo keskustelu Keliakia telkkarissa, avataan vastaava keskustelu myös painetulle medialle

    Tänään Hesarin Saako terveyttä pilleripurkista? -jutussa kysyttiin ravintolisiin liittyviä kysymyksiä Mikael Fogelholmilta (ravitsemustieteen professori) ja Suvi Virtaselta (tutkimusprofessori). Myös keliakia mainittiin.

    Heiltä kysyttiin Onko ravintolisät erityiset tarpeellisia joillekin ihmisille?

    Osa Fogelholmin vastauksesta: "Keliaakikko ja laktoosi-intolerantikko voi tarvita ylimääräistä kalsiumia." ja osa Virtasen vastauksesta: "Keliaakikot ja laktoosi-intolerantikot voivat saada kalsiumin maitovalmisteista."

    Muuten lisäravinteet tyrmättiin lähes kautta linjan

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Paju 25 viestejä19.10.2011 14:08

    Gluteeniton on muotia!!
    http://www.ruokala.net/uutiset/gluteeniton-on-muotia/1288421583004

  • Mainos

  • tytti 34 viestejä23.10.2011 01:58

    http://www.aamuset.fi/arkisto/
    Keskiviikkona 19.10. ilmestynyt lehti, sivu 24. "Speltistä luontaista elinvoimaa - muinaisvehnä parantaa aineenvaihduntaa ja sopii keliaakikoille". Jep. Laitoin jo palautetta.

  • Reetta  719 viestejä26.10.2011 21:19

    Paikallislehtemme Itä-Häme (ja myös ESS) kirjoitteli viime viikolla gluteenittomasta öylätistä.

    Juttu alkoi "Keliakiaa eli VILJA-ALLERGIAA potevan ei ...". Mietin vielä että laitanko sähköpostia toimittajalle, että nämä on muuten kaksi eri sairautta. Muita asiavirheitä jutussa ei ollut.

  • LG1982  162 viestejä11.11.2011 18:51

    Torstain, 10.11.2011, Demarissa oli pitkä juttu Moilasen tehtaasta ja gluteenittomista tuotteista.

  • Jezu  Ylläpitäjä1.1.2012 23:37

    Olisikohan tämä oikea ketju tälle aiheelle?

    MeNaiset: Tämä on nyt kuumin trendi terveysintoilijoiden keskuudessa

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Iiki 23 viestejä10.1.2012 20:59

    tytti kirjoitti:
    http://www.aamuset.fi/arkisto/
    Keskiviikkona 19.10. ilmestynyt lehti, sivu 24. "Speltistä luontaista elinvoimaa - muinaisvehnä parantaa aineenvaihduntaa ja sopii keliaakikoille". Jep. Laitoin jo palautetta.

    Huomasit varmaan, että lehti teki uuden jutun 2.11. lehteen oikaistakseen taittajan virheen. Toimittaja oli saanut aiheetta valitusryöpyn, hänen kirjoittamassaan tekstissä ei ollut virhettä, mutta taittaja oli mennyt muuttamaan otsikon. Itse tekstissä kerrottiin, ettei speltti sovi keliaakikoille. Ilmeisesti taittaja oli mennyt sekoittamaan diabeteksen ja keliakian. Jutussahan todettiin että speltti on hyvä vilja diabeetikoille.

  • Jezu  Ylläpitäjä17.1.2012 23:00

    Vähän meni reissun takia tämä uutinen ohi:

    HS.fi: Ravitsemusterapeutti: Gluteeniton ruokavalio on seuraava suosikki

    Onko kohta niin, että voin lisäksi kaupoista loppuvat myös gluteenittomat tuotteet?

    Hauska yksityiskohta artikkelissa, kun ovat korjanneet sanan gluteiini muotoon gluteeni ja vielä ilmoittaneet korjauksesta jutun lopussa.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • carietta 72 viestejä29.1.2012 13:18

    http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1220/295640/Keliakia-vaatii-tarkkuutta-ruokavaliossa

    Keskipohjanmaan nettisivuilla oleva juttu keliakiasta

  • ponipimu 239 viestejä30.1.2012 00:28

    ihan kiva että oli juttua lehdessä, mutta alkoipa ikävästi närästään sanavalinnat "keliakia on suomalaisten viljojen valkuaisaineen eli gluteenin aiheuttama sairaus..."

    ihan niinku ei ruotsalaisessa tai italialaisessa vehnässä olisi gluteenia..

  • Reetta  719 viestejä30.1.2012 09:22

    Tämän päivän Hesarissa juttua keliakiasta, Vuohelan Herkusta ja Pirkko Hämäläisestä.

    Pari viikkoa sitten oli Itä-Häme lehdessä myös juttua Vuohelasta koskien mahdollista muuttoa pois Hartolasta, jossa tilat alkaa käydä pieneksi ja laajennustarvetta on. Uusi paikkakunta on edelleen haussa, mahdollisesti Lahti, joka tapauksessa Etelä-Suomi ? Hartolassa eivät kuitenkaan laajenna.

  • Jezu  Ylläpitäjä30.1.2012 15:00

    Jopas nyt keliakiasta kirjoitetaan Hesarissa oli iso juttu Vuohelasta ja Pirkosta kuten Reetta edellisessä viestissä mainitsi, mutta myös Iltalehdessä oli iso juttu keliakian ja karppauksen mahdollisesta yhteydestä. Kannattaa lukea:

    Iltalehti: Kymmenillätuhansilla piilevä keliakia

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Pulla 267 viestejä30.1.2012 17:58

    Nyt en ymmärrä: "Jos syö pizzaa - - paljon, voi kehittyä keliakia." Onko todistettu, että valinnoillaan voi vaikuttaa sairastumiseen? Tietääkseni ei ole. Sitten sanotaan, ettei keliaakikko voi juoda olutta ja likööriä. Gluteenitonta olutta on - ja mikä tuo liköörijuttu on?! Jossain oli myös juttu, että tulevaisuudessa keliakiaa voidaan hoitaa SIEDÄTYSHOIDOLLA. Olisikohan ollut apteekin lehdessä.

  • norppa 59 viestejä30.1.2012 20:49

    Pulla kirjoitti:
    Sitten sanotaan, ettei keliaakikko voi juoda olutta ja likööriä.

    On tainnut haastateltavana ollut täti keksiä omasta päästään tuon liköörin. Ärsyttää, ettei haastattelija tutki asiaa yhtään itse ja mainitse, että liköörit käy ja gluteenittomia oluitakin on. Mutta sitä ei kai voi odottaa Iltalehden kirjoittajalta.

  • Glutti 4 viestejä31.1.2012 13:29

    Missä muissa maissa lisätään gluteenia jauhoihin? Iltalehden jutussa:
    "Meillä gluteenia on alettu lisätä jauhoihin. Ei tarvitse mennä kuin kauppaan, ottaa ranskalainen maalaispatonki ja lukea paketin tuoteselosteesta, että se sisältää vehnäjauhoa ja gluteenia. Näin on ollut jo parikymmentä vuotta."

    Löytyykö tästä "lisägluteenialtistuksesta" syy Suomen suurille keliaakikkomäärille mielummin, kuin kehittyneistä tutkimusmenetelmistä? Suomessa on ennenkin tungettu vaikka mitä ruokaan ja melkein veteenkin ( 80-luvun fluoriajatus ). Eikö tällaisista linjauksista pitäisi oikeasti kertoa kuluttajille??

  • oranki 35 viestejä1.2.2012 20:38

    Glutti kirjoitti:
    Löytyykö tästä "lisägluteenialtistuksesta" syy Suomen suurille keliaakikkomäärille mielummin, kuin kehittyneistä tutkimusmenetelmistä? Suomessa on ennenkin tungettu vaikka mitä ruokaan ja melkein veteenkin ( 80-luvun fluoriajatus ). Eikö tällaisista linjauksista pitäisi oikeasti kertoa kuluttajille??

    Tämmönen ainakin löytyy: http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/ts+karppausleipa+voi+vauhdittaa+keliakiaa/a722552

  • Jezu  Ylläpitäjä28.9.2012 15:40

    Tästä vähän Aamulehden gluteenittomia reseptejä:

    Aamulehti: Gluteenittomat kahvipöydän klassikot maistuvat muillekin

    Eijalle kiitos linkistä

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • tytti 34 viestejä6.2.2013 11:58

    Ylellä juttuja gluteenittomuudesta:

    http://yle.fi/uutiset/gluteenittomalla_dieetilla_haetaan_hoikkaa_uumaa_ja_toimivaa_vatsaa/6474878

    http://yle.fi/uutiset/keliaakikko_gluteenittomuutta_pidetaan_jo_nyt_diivailuna/6482810

    http://yle.fi/uutiset/pitaisiko_gluteeniton_ruoka_jattaa_keliaakikoille/6482715

  • glutfree 90 viestejä6.2.2013 17:40

    mikähän tässä jutussa nyt kuitenkin on se pointti...tuli mieleen, että jos ihminen ihan ite tekee havainnon, että mulle ei vehnäleipä sovi, että maha on siitä kipeä yms. epämiellyttävää, ja kun sen vehnän jättää pois niin olo paranee. Että jos siis syö gluteenitonta niin se on jotenkin paha, että ei vaan saa ite tehdä näitä "lääkärille" kuuluvia "tutkimuksia" ja tavoitella ja jopa saavuttaa terveempi olo. Että vaan virallisen keliakia diagnoosin saaneet on oikeutettuja gluteenittomaan leipään. Voihan olla että joku ihan vaan tykkääkin jostain moilasen leivästä ja sen takia sitä ostelee, tai vaikka jollekin sukulaiselle, joka joskus käy kylässä. Noita epämääräisiä oireita kun monella nykyään on, todellakin taustalla voi olla tiedostamaton keliakia, mutta myös ns.gluteenisensitiivisyys, joka voi aiheuttaa monen moisia oireita, mutta ei välttämättä näy missään verikokeissa eikä edes tähystyksessä.

  • Suviih  629 viestejä6.2.2013 20:29

    glutfree kirjoitti:
    mikähän tässä jutussa nyt kuitenkin on se pointti...tuli mieleen, että jos ihminen ihan ite tekee havainnon, että mulle ei vehnäleipä sovi, että maha on siitä kipeä yms. epämiellyttävää, ja kun sen vehnän jättää pois niin olo paranee. Että jos siis syö gluteenitonta niin se on jotenkin paha, että ei vaan saa ite tehdä näitä "lääkärille" kuuluvia "tutkimuksia" ja tavoitella ja jopa saavuttaa terveempi olo. Että vaan virallisen keliakia diagnoosin saaneet on oikeutettuja gluteenittomaan leipään. Voihan olla että joku ihan vaan tykkääkin jostain moilasen leivästä ja sen takia sitä ostelee, tai vaikka jollekin sukulaiselle, joka joskus käy kylässä. Noita epämääräisiä oireita kun monella nykyään on, todellakin taustalla voi olla tiedostamaton keliakia, mutta myös ns.gluteenisensitiivisyys, joka voi aiheuttaa monen moisia oireita, mutta ei välttämättä näy missään verikokeissa eikä edes tähystyksessä.

    Noissa lehtijutuissa puhutaan nimenomaan gluteenittomasta ruokavaliosta muotidieettinä ja laihdutuskeinona, samaan tapaan kuin esimerkiksi karppaus tai paleodieetit yms. Eli dieettiä noudatetaan, vaikka mitään terveysperustetta sille ei olisikaan.

    Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että se keliakiadiagnoosi kannattaa hakea ja käydä läpi tutkimukset. Ihan jo siitä syystä, että keliakia on perinnöllinen sairaus ja sen virallisen diagnoosin kautta myös lähisukulaiset voivat päästä tutkimukseen. Itselläni keliakia löytyi aikoinaan juuri sukututkimuksen kautta, eikä sairautta olisi varmasti osattu epäillä vielä moneen vuoteen, ellei äidiltäni olisi keliakiaa ensin löytynyt ja hän olisi tutkimusta meille lapsille vaatinut.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,049s