Jezu Ylläpitäjä – 16.10.2011 22:32
Kun täällä on jo keskustelu Keliakia telkkarissa, avataan vastaava keskustelu myös painetulle medialleKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Paju 25 viestejä – 19.10.2011 14:08
Gluteeniton on muotia!!
http://www.ruokala.net/uutiset/gluteeniton-on-muotia/1288421583004
tytti 34 viestejä – 23.10.2011 01:58
http://www.aamuset.fi/arkisto/
Keskiviikkona 19.10. ilmestynyt lehti, sivu 24. "Speltistä luontaista elinvoimaa - muinaisvehnä parantaa aineenvaihduntaa ja sopii keliaakikoille". Jep. Laitoin jo palautetta.
Reetta 719 viestejä – 26.10.2011 21:19
Paikallislehtemme Itä-Häme (ja myös ESS) kirjoitteli viime viikolla gluteenittomasta öylätistä.
Juttu alkoi "Keliakiaa eli VILJA-ALLERGIAA potevan ei ...". Mietin vielä että laitanko sähköpostia toimittajalle, että nämä on muuten kaksi eri sairautta. Muita asiavirheitä jutussa ei ollut.
LG1982 164 viestejä – 11.11.2011 18:51
Torstain, 10.11.2011, Demarissa oli pitkä juttu Moilasen tehtaasta ja gluteenittomista tuotteista.
Jezu Ylläpitäjä – 1.1.2012 23:37
Olisikohan tämä oikea ketju tälle aiheelle?Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Iiki 23 viestejä – 10.1.2012 20:59
tytti kirjoitti:
Jezu Ylläpitäjä – 17.1.2012 23:00
Vähän meni reissun takia tämä uutinen ohi:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
carietta 72 viestejä – 29.1.2012 13:18
http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1220/295640/Keliakia-vaatii-tarkkuutta-ruokavaliossa
Keskipohjanmaan nettisivuilla oleva juttu keliakiasta
ponipimu 239 viestejä – 30.1.2012 00:28
ihan kiva että oli juttua lehdessä, mutta alkoipa ikävästi närästään sanavalinnat "keliakia on suomalaisten viljojen valkuaisaineen eli gluteenin aiheuttama sairaus..."
ihan niinku ei ruotsalaisessa tai italialaisessa vehnässä olisi gluteenia..
Reetta 719 viestejä – 30.1.2012 09:22
Tämän päivän Hesarissa juttua keliakiasta, Vuohelan Herkusta ja Pirkko Hämäläisestä.
Pari viikkoa sitten oli Itä-Häme lehdessä myös juttua Vuohelasta koskien mahdollista muuttoa pois Hartolasta, jossa tilat alkaa käydä pieneksi ja laajennustarvetta on. Uusi paikkakunta on edelleen haussa, mahdollisesti Lahti, joka tapauksessa Etelä-Suomi ? Hartolassa eivät kuitenkaan laajenna.
Jezu Ylläpitäjä – 30.1.2012 15:00
Jopas nyt keliakiasta kirjoitetaan Hesarissa oli iso juttu Vuohelasta ja Pirkosta kuten Reetta edellisessä viestissä mainitsi, mutta myös Iltalehdessä oli iso juttu keliakian ja karppauksen mahdollisesta yhteydestä. Kannattaa lukea:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Pulla 267 viestejä – 30.1.2012 17:58
Nyt en ymmärrä: "Jos syö pizzaa - - paljon, voi kehittyä keliakia." Onko todistettu, että valinnoillaan voi vaikuttaa sairastumiseen? Tietääkseni ei ole. Sitten sanotaan, ettei keliaakikko voi juoda olutta ja likööriä. Gluteenitonta olutta on - ja mikä tuo liköörijuttu on?! Jossain oli myös juttu, että tulevaisuudessa keliakiaa voidaan hoitaa SIEDÄTYSHOIDOLLA. Olisikohan ollut apteekin lehdessä.norppa 59 viestejä – 30.1.2012 20:49
Pulla kirjoitti:
Glutti 4 viestejä – 31.1.2012 13:29
Missä muissa maissa lisätään gluteenia jauhoihin? Iltalehden jutussa:
"Meillä gluteenia on alettu lisätä jauhoihin. Ei tarvitse mennä kuin kauppaan, ottaa ranskalainen maalaispatonki ja lukea paketin tuoteselosteesta, että se sisältää vehnäjauhoa ja gluteenia. Näin on ollut jo parikymmentä vuotta."
Löytyykö tästä "lisägluteenialtistuksesta" syy Suomen suurille keliaakikkomäärille mielummin, kuin kehittyneistä tutkimusmenetelmistä? Suomessa on ennenkin tungettu vaikka mitä ruokaan ja melkein veteenkin ( 80-luvun fluoriajatus ). Eikö tällaisista linjauksista pitäisi oikeasti kertoa kuluttajille??
oranki 35 viestejä – 1.2.2012 20:38
Glutti kirjoitti:
Jezu Ylläpitäjä – 28.9.2012 15:40
Tästä vähän Aamulehden gluteenittomia reseptejä:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
tytti 34 viestejä – 6.2.2013 11:58
Ylellä juttuja gluteenittomuudesta:
http://yle.fi/uutiset/gluteenittomalla_dieetilla_haetaan_hoikkaa_uumaa_ja_toimivaa_vatsaa/6474878
http://yle.fi/uutiset/keliaakikko_gluteenittomuutta_pidetaan_jo_nyt_diivailuna/6482810
http://yle.fi/uutiset/pitaisiko_gluteeniton_ruoka_jattaa_keliaakikoille/6482715
glutfree 90 viestejä – 6.2.2013 17:40
mikähän tässä jutussa nyt kuitenkin on se pointti...tuli mieleen, että jos ihminen ihan ite tekee havainnon, että mulle ei vehnäleipä sovi, että maha on siitä kipeä yms. epämiellyttävää, ja kun sen vehnän jättää pois niin olo paranee. Että jos siis syö gluteenitonta niin se on jotenkin paha, että ei vaan saa ite tehdä näitä "lääkärille" kuuluvia "tutkimuksia" ja tavoitella ja jopa saavuttaa terveempi olo. Että vaan virallisen keliakia diagnoosin saaneet on oikeutettuja gluteenittomaan leipään. Voihan olla että joku ihan vaan tykkääkin jostain moilasen leivästä ja sen takia sitä ostelee, tai vaikka jollekin sukulaiselle, joka joskus käy kylässä. Noita epämääräisiä oireita kun monella nykyään on, todellakin taustalla voi olla tiedostamaton keliakia, mutta myös ns.gluteenisensitiivisyys, joka voi aiheuttaa monen moisia oireita, mutta ei välttämättä näy missään verikokeissa eikä edes tähystyksessä.
Suviih 629 viestejä – 6.2.2013 20:29
glutfree kirjoitti:
Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.