Kesäloma kotimaassa

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Jezu  Ylläpitäjä30.4.2009 16:12

  Ajattelin kerätä yhden keskustelun kotimaanmatkailusta ja keliaakikoiden must-paikoista koto-Suomessa. Jos tänne kertyy paljon juttuja, teen niistä oman tarinan Vinkit-osastoon.

  Avataan keskustelu suosittelemalla ABC-huoltamoita, joista ainakin isoimmista löytyy mukavasti gluteenitonta tarjontaa. Myös Rossoihin kannattaa poiketa syömään, niissä tarjotaan myös gluteenitonta pitsaa ja pastaa (ainakin osassa?)

  Hartolasta löytyy Vuohelan tehtaanmyymälä ja ravintola aivan nelostien varresta.

  Jatkakaa tästä - kaikki kotimaan vinkit ovat tervetulleita

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Suviih  629 viestejä30.4.2009 17:17

  Rasvaista ruokaa kaivatessa keliaakikon kannattaa poiketa Kotipizzaan, McDonaldsiin tai Rollsiin. Myös Hesburger tarjoaa gluteenitonta, mutta ranskalaiset eivät kaikissa paikoissa ole gluteenittomat.
  Hyvä ketjuravintola keliaakikolle on myös Fransmanni http://www.fransmanni.fi

  Ja sitten näitä oman alueen ravintoloita joissa kannattaa poiketa:

  Dragon Sheng Kuopio (Os. Suokatu 36) tai Iisalmi (os. Kirkkopuistonkatu 21) hyvää kiinalaista ruokaa, miltei kaikki vaihtoehdot saa gluteenittomana.
  Rovaniemi Xiang Long, hyvää gluteenitonta kiinalaista (os. Koskikatu 21).

  Buffa, Kuopio (Prisman yhteydessä). Saa myös gluteenitonta, kun vain ilmoittaa asiasta maksaessaan (tekevät pizzan haluamillasi täytteillä ja kertovat mitkä noutopöydän tuotteista ovat gluteenittomia). Muilla paikkakunnilla en ole Buffassa käynyt, mutta uskoisin että valikoima on melko samanlainen kaikissa toimipaikoissa (Joensuu, Pori, Mikkeli, Hämeenlinna, Lahti). http://www.buffa.fi

  Memphis Kuopio, listalta löytyy hyvin gluteenittomia vaihtoehtoja, mutta en ole ehtinyt itse vielä testaamaan. http://www.memphis.fi

  Intro Kuopio, Lounasaikaan hyvä valikoima gluteenitonta. Myös iltaisin löytyy gluteenittomia vaihtoehtoja grilliruoista. http://www.ravintolamestarit.net/intro

  Ravintola Wanha Satama, Kuopio. Listalta löytyy gluteenittomia vaihtoehtoja (tosin ei kovin montaa) mutta suosittelen myös kaikille keliaakikoille mukavan sijainnin vuoksi. http://www.wanhasatama.net

  Nettikauppa FinGlut:n noutomyymälä sijaitsee Kuopiossa osoitteessa Jalkasenkatu 7 (Petosen kaupunginosa). Myymälä palvelee kuitenkin vain maanantaisin klo 16-18. http://www.finglut.fi

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • thermo 5 viestejä2.5.2009 22:52

  Lämpimästi suosittelen Heiskan matkailutilaa Keski-Suomessa Toivakassa http://www.heiskanmatkailutila.fi kesälomareissulle. Tilalla saa rauhallisessa maalaisympäristössä nauttia taide- ja ruokaelämyksiä. Upea paikka eritoten kesäaikaan ja olemme viettäneet siellä myös onnistuneen ohjelmallisen pikkujoulun. Vieläkin tulee hyvä mieli ja makumuisto erilaisista itsetehdyistä gluteenittomista leivistä ja oman tilan tuotteista valmistetuista ruuista!

 • Jezu  Ylläpitäjä14.5.2009 18:04

  Onkos kaikki lähteneet jo kesälomalle vai löytyykö vielä vinkkejä?

  Tuosta Suviih-nimimerkin listasta voi ottaa mallia.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Kari 364 viestejä15.5.2009 11:06

  Olin Jyväskylän Rossossa tosa jokin aika sitten. Oli helppo juttu kun jo ulko-ovella oli ruokalista selvästi G-merkein .. ei toki vielä kesälomilla.. kylmääkin pitää :/

  Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

 • Mainos

 • taigis 101 viestejä15.5.2009 15:01

  Jyväskylässä olen syönyt parhaan gluteenittoman pizzan viime kesänä,, pizzerian nimi taisi olla Amira. Ikkunassa oli mainos gluteenittomista pizzoista.

 • Jezu  Ylläpitäjä19.5.2009 23:22

  Sain tällaista viestiä Kouvolan suunnalta:

  Kouvolan pienoisrautatiemuseon Kahvitupa Onkapannussa on aina myös tuoreita gluteenittomia leivonnaisia.

  Kahvitupa Onkapannu

  Kouvolan pienoisrautatiemuseo

  Sivut ovat varsin yksinkertaiset.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Jezu  Ylläpitäjä26.4.2010 20:12

  Herätelläänpä tätäkin keskustelua taas. Kartalta löytyy jo mukava määrä paikkoja, mutta lisää kaivataan. Antaa palaa!

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Iita 7 viestejä27.4.2010 07:31

  Mikäli tarvitset majoitusta Kristiinankaupungin lähettyviltä, niin suosittelen lämpimästi Hotelli Leilaa. Ilmoitin etukäteen keliakiastani ja kysyin aamupalan mahdollisuutta gluteenittomana. Huoneet on varustettu minikeittiöillä, joten aamiaistarvikkeet ovat huoneissa valmiina. Varaamani huoneen ruoka- ja jääkaappi oli tyhjennetty ja siivottu kaikesta gluteenia sisältävästä. Tilalle oli tuotu gluteenittomat vaihtoehdot ja jopa varauksen yhteydessä kysyttiin millaista leipää haluaisin, jotta voivat ostaa valmiiksi haluamani vaihtoehdon. Lisäksi tullessani paikalle pyysivät ilmoittamaan mikäli haluan vielä jotain muuta aamiaiseksi. En todellakaan tarvinnut enää täydennystä, sillä ruokaa oli varattu niin reilusti, että useampikin olisi saanut vatsansa täyteen. Yleensä hotellin aamiaispöydässä on aina murustelijoita ja niiden jäljiltä saa olla varovainen mitä suuhunsa pistää.

  Kaupunki on muutenkin idyllinen vanhoine rakennuksineen ja kapeine kujineen.

 • marke 71 viestejä27.4.2010 13:46

  Moilasen tehtaanmyymälä ja kahvio Naarajärvellä on mukava paikka pistäytyä. Mukaan tarttuu monenlaista purtavaa. Linkki sivuille: http://www.moilas.fi/fi/index.cfm?ID=1957. Muistaakseni jäsenkortilla sai pienen alennuksen.

 • KattiMatikka 271 viestejä28.4.2010 19:36

  Muun muassa Turussa, Liedossa, Naantalissa ja Helsingissä toimii kahvila Aschan.

  Kävin yhdessä toimipisteessä, josta ostin superhyvän mokkamarenki-leivoksen ja myyjä kysyi minulta leivosta ottaessaan: "tuleeko gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle". Vastasin hämilläni kyllä ja myyjä otti puhtaat ottimet, joilla nosti leivokset rasiaan!!!

  Samalla näin, että mikrossa sulatettiin Moilasen sämpylää, joten ilmeisesti Aschanilta saa myös gluteenittomia sämpylöitä.

 • haukkari 1 viesti13.8.2010 15:08

  Kävin Porvoossa 12.8.2010. Siellä tuntui että kukaan ei sairastanut keliakiaa. Miltään huoltoasemalta ei löytynyt mitään gluteenitonta, edes pakkasesta. ABC:t olleet hyviä, mutta jos ei ole 24 h auki, vaan on pienempi ABC niin johan loppuu tarjonta.
  Pitkän etsimisen jälkeen Porvoon vanhasta kaupungista löytyi ruokapaikka Hanna-Maria josta sai myös todella hyvää kotiruokaa gluteenittomana. Suosittelen.

 • Jezu  Ylläpitäjä13.8.2010 16:11

  haukkari kirjoitti:
  Kävin Porvoossa 12.8.2010. Siellä tuntui että kukaan ei sairastanut keliakiaa. Miltään huoltoasemalta ei löytynyt mitään gluteenitonta, edes pakkasesta. ABC:t olleet hyviä, mutta jos ei ole 24 h auki, vaan on pienempi ABC niin johan loppuu tarjonta.
  Pitkän etsimisen jälkeen Porvoon vanhasta kaupungista löytyi ruokapaikka Hanna-Maria josta sai myös todella hyvää kotiruokaa gluteenittomana. Suosittelen.

  Kävimme pari viikkoa sitten Porvoossa ja ainakin Ravintola Sevillassa gluteeniton hoitui hyvin, tuotiin mukavasti öljytyt ja paahdetut gluteenittomat leivät erikseen kysymättä jne.

  Pienillä ABC-asemilla gluteeniton valikoima on usein varsin suppea.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Tallulah 476 viestejä16.8.2010 13:00

  Mä en koskaan suosittele ABC:ta ruokailuun. Gluteenitonta kyllä saa mutta ruuan tason on luvattoman heikko. Poikkeuksetta kasvikset ovat olleet aivan järkyttävän ylikeitettyjä ja tarjoilijan vastaus reklamaatioon "harmin paikka" ei vakuuta palvelunkaan tasosta. Koskaan en enää syö ABC:lla, tämä kun on tapahtunut siis useamman kerran.

  Porvoossa olen kyllä saanut hyvää ruokaa ilman mitään ongelmia!

 • samppa6 6 viestejä8.7.2013 23:30

  Hämeenlinnassa vierailevan kannattaa ehdottomasti käydä Kellariravitonla Hällässä. Aivan uskomattoman hyvät Glut. pizzat!! Kävin viimeksi tänään, olen nyt kolme (?) kertaa käynyt ja kyllä muuten vie kielen mennessään.. En missään ole maistanut mitään noin hyvää gluteenittomana. En missään.

  Utelin tarjoilijalta pizzapohjasta ja kertoi että se tehdään paikan päällä, mutta joskus ne tehdään valmiiksi säilöön tulevia keliaakikkoja varten. Hieman samantapanen pohja kuin Popinon glut pizzoissa, eli jauhonen pohjasta, ei ole käsinsyöjän mallia Kehut pyysin välittämään myös!
  Ravintola myös todella viihtyisä, yleensä rauhallinenkin. Ainut huono puoli on ettei ravintolasta näe ulos, ei siis ole ikkunoita sillä Hällä on kellariravintola. Tosin ikkunasta ois varmaan aika karu katunäkymä vain. Todella mukava sisustus siis, vuonna 1900 suunniteltu paikka!
  Suosittelen, 5 tähteä niin maistuvalle ruoalle kuin asiakaspalvelullekin!!

  http://halla.tarjoaa.fi/

  Pancho Villa löytyy myös Hämeenlinnasta. Pancho Villoja on myös Tampereella päin (Keskusta, Ideapark, Kangasala) 6 kappaletta, Jyväskylässä, Hyvinkäällä, Turussa, Lahdessa jne.. Todella maittavat gluteenittomat burgerit! Rapeat ranskalaiset salaatilla ja dipillä kylkeen, aijettä. Parasta glut burgeria, Panchossa käymisen jälkeen ei ole mitkään mäkin kuivaksi paistetut kengänpohjat maistunut. Paljon parempaa myöskin kuin Ruotsissa maistamani gluteenittomat purilaiset. Suosittelen kovasti, todella mukavasti meksikolaiseen tyyliin sisustettu, ihan kiva henkilökunta täälläkin Neljä tähteä!

  http://www.panchovilla.fi/

  Edit: Oho, tulipa nostettua vanha ketju ihan huomaamatta.. No, ei kai tälle kannata uuttakaan ketjua tehdä.

  Gluten-free since 1999

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,04s