Kotitekoinen näkkileipä

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • nitraatti 6 viestejä5.3.2009 09:10

    Tässäpä teille muillekkin ohje kotitekoisesta näkkäristä, meillä tämä "pesee" kaupan näkkikset ihan kuus-nolla, kokeilkaa ihmeessä !!

    NÄKKÄRI

    -1L nestettä vesi/maito

    -2TL suolaa

    -2PSS kuivahiivaa

    -1TL kuminaa

    -1TL anista

    -1TL fenkolia

    -oman maun mukaan valkosipulia (NAM)

    -noin 12DL erilaisia jauhoja/rouheita, itse laitoin tälläkertaa: tattaria, jytteä, kaurajauhoa, pellava- ja soija rouhetta, sokerijuurikaskuitua sekä perunahiutaleita.

    -seesamin siemeniä

    - Haaleaan nesteeseen sekoitetaan suola, mausteet, kuivahiiva ja rouheet (pellava/soija/sokerijuurikas).

    - Lisää jauhot vähän kerrallaan kokoajan vatkaten tai vaivaten, taikinasta saa tulla "tiukka".

    - Muista että rouheet pellava,soija ja sokerijuurikas imee nestettä jonkin verran.

    - laita taikinakölli kelmuun ja kylmään.

    - ko. määrästä tulee noin 4-5 pellillistä näkkäriä.

    - leivonta: jaa taikina useampaan osaan, leivonta-alustalle laitoin karkeaa jauhoseosta ja kaulin taikinapalan noin 1-1,5cm levyksi, pinnalle seesaminsiemeniä ja lopuksi ruutukaulimella loppu silaus (ennen tätä hankintaa suoritin kuvioinnin lihanuijalla...). Tälloin seesamit jäävät taikinaan kiinni, ja näkkäristä tulee sopivan paksuinen noin 0,5cm. Tee taikinapyörällä oman näköisiä ja kokoisia paloja ja nosta pellille.

    - uunin lämpötilla 200 astetta

    - paista noin 10min, kunnes näkkärinpalat ovat sopivasti "kuperia", käännä palaset ja paista vielä hetki.

    - laita leivinliinan alle paistetut näkkärit odottelemaan ja kun kaikki on paistettu, suorita loppu kuivatus ilmavassa korissa liinaan vuorattuna jossakin lämpimässä paikassa.

    - mitä pitempään kuivuvat, sen parempia ovat.

    Ja ihan oikeesti, kotitekonen näkkäri on hyvää ja helppoa tehä

  • KattiMatikka 271 viestejä5.3.2009 15:40

    Ai kun kuulostaa ihanalta. Pakko kokeilla ihan heti Kuinka kauan tuohon loppukuivatukseen menee ja mikäköhän on lämmin paikka? Jälkilämpö sähköuunissa?

    Tosiaan kyllästyttää tuo Semperin rouskutus kun se kaura-näkkärikin on taas loppu joka paikasta...

  • Mainos

  • nitraatti 6 viestejä5.3.2009 15:54

    Mulla on sellanen jänskä kivilämmitin talossa ja sen päällä kuivattelen niitä ainakin päivän, varmaan tuo uunin jälkilämpöjuttu ajaa saman asian.
    Kerro sitte kun oot kokeillu , miltä vaikuttaa. Tuo on resepti kun on mun oma viritelmä.

  • Jezu  Ylläpitäjä5.3.2009 16:03

    Lisäsin tämän reseptin myös tuonne vinkkipalstalle, jossa reseptien "virallinen" paikka on:

    Kotitekoinen näkkileipä

    Ja ei muuta kuin leipomaan

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • keliaakikko97 107 viestejä5.3.2009 18:36

    Oho, voiko sitä tehä itekkin?? Täytyy kokeilla ite, ku alkaavat nuo kaupan näkkärit tulla jo korvista ulos.

    Elämässä ei ole pakko kun kuolla!... ja noudatta gluteenitonta ruokavaliota.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,01s