Lanttulaatikko

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
< Alkuun | < EdellisetSeuraavat > | Loppuun >
Kirjoittaja Viesti
motusalem
78 viestejä
11.12.2009 17:38
Moi!
Onko kenelläkään valmistajalla lanttulaatikkoa gluteenittomana? Ja kiitos vaan - en ala itse tekemään!!
evita
60 viestejä
11.12.2009 18:48
Itse ostin paikallisesta s-marketista kymppi nimisen valmistajan pakaste lanttulaatikkoa jouluksi.Näkyi olevan myös porkkana ja perunalaatikkoa.Perunalaatikko taisi olla jauhoilla tehty,mutta lanttu ja porkkana oli gluteeniton.Jouluna maistellaan.
motusalem
78 viestejä
11.12.2009 20:07
Atrian laatikon tuoteselosteessa ei ainakaan näy mitään mikä voisi sisältää gluteenia...juuri kaupasta palanneena totean. Atrialla on vaan niin kovin vaikeaa saada tuota gluteeniton tekstiä tuotteisiinsa.
Jezu Ylläpitäjä
Ylläpitäjä

Jezu

12.12.2009 01:45
motusalem kirjoitti:
Atrialla on vaan niin kovin vaikeaa saada tuota gluteeniton tekstiä tuotteisiinsa.

Se on kyllä ihme juttu, etteivät saa tekstiä aikaiseksi. Ilmeisesti se edellyttää jonkinlaista omavalvontaa, johon eivät halua panostaa?
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Retiisi
2 viestejä
16.12.2009 20:57
Lanttulaatikon voi tehdä itsekin, se on helppo tässä ohje: Tämä on bataatti-lanttulaatikko 8 annosta

500 g bataattia (osta vähän enemmän sillä kuoret painaa paljon)
n. 600 g lanttua (valmis kaupassa myytävä survos muovipussissa)
0,5 tl suolaa keitinveteen
0,5-1 ltr vettä, niin, että pilkotut bataatit just peittyy
0,5 tl inkivääriä
0,25 tl vaökopippuria
2 rkl fariinisokeria
1 dl kaura tai riisi tai soijamaitoa
1 tl öljyä vuokaan voiteluun

Kuori ja paloittele bataatit isoiksi lohkoiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja keitä lohkot kypsiksi. Kaada keitinvesi talteen. Yhdistä soseutettu bataatti ja valmis porkkanasose, mausta.Sekoita maito soseeseen ja ohenna lisää keitinliemellä. Seoksen tulee olla selvästi löysempää kuin perunamuusi.
Voitele 1,5 litran vetoinen vuoka öljyllä ja kaada seos siihen. Kypsennä 175 asteessa tunti. Huomaa: tämä kuohuu joten älä laita vuokaa täyteen ja toinen vinkki suojaa leivinpaperilla uunin pohja.
Kirjoitti Retiisi
Retiisi
2 viestejä
16.12.2009 21:02
Olen näitä gluteenittomia ruokia ja leivonnaisia tehnyt pari vuotta ja vieläkään en tiedä millain jotkut jauhot käyttäytyy leivonnassa. Nyt kun on vehnätärkkelyskin kielletty niin mitenkähän mahtaa tattarijauho käyttäytyä perunalaatikossa eli imeltyykö se??
evita
60 viestejä
17.12.2009 11:16
Itse en ole koskaan saanut imeltymään edes normaali jauhoilla,kun ei ole sopivan lämmintä paikkaa missä sitä vuorokauden imellyttäisi.Samoin kävi gluteenittomilla jauhoilla.Tattarista en tiedä,mutta helpoimmin sain makean laatikon kun jätin jauhot pois ja lisäsin vain siirappia.Jopa maistui imeltyneeltä.
Mainos
Suviih Aktiivinen käyttäjä
618 viestejä

Suviih

17.12.2009 13:01
Muutaman kerran olen perunalaatikkoa tehnyt, se ei meillä aiemmin ole mikään perinteinen jouluruoka ollut joten en osaa sanoa imeltyikö gluteenittomilla jauhoilla samoin kuin vehnällä. Semperin jauhoa ja maissijauhoa olen käyttänyt ja sekaan kunnon loraus siirappia, oli ainakin imelää
Gluteenittomia leivontaohjeita: www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Kiipuli
90 viestejä
17.12.2009 18:17
Mä olen imellyttänyt perunalaatikkoa maissijauholla, ja hyvin toimii. Luulenpa, että se on se tärkkelys aka sokeri, joka siinä vehnäjauhossa aloittaa sen imeltymisen? Silloihan vehnätärkkelyksellä tai maissijauholla pitäisi tulla sama tulos?

Ketään ravintoteknikkoa paikalla?
lorangil
79 viestejä
8.12.2010 16:23
Haluan tänä jouluna hyvää lanttulaatikkoa. Viime jouluna tyydyin Atrian mielestäni liian vetiseen laatikkoon. Saarioisen laatikosta pidin ennen keliakiaani, mutta siinä onkin mannaryynejä rakennetta antamassa. Mietinkin nyt että teenkö tänä vuonna itse ja millä reseptillä. Vai olisiko esim. tuo evitan mainitsema Kymppi-pakastelaatikko yhtään atrian versiota jämäkämpää..? Onko kokemuksia siitä tai jotain hyviä reseptejä, joilla saada vähän sakeampi lanttulaatikko aikaiseksi?
donna
57 viestejä
8.12.2010 20:21
Mielestäni parasta lanttulootaa saa kun tekee itse, olen käyttänyt erilaisia gluteenittomia jauhoja eri vuosina, kuten juuri maissijauhoja, italialaista, josta "normaalisti" tehdään polentaa.
Ja lanttua saa siis valmiina soseena, (esim. Suvi tuore lanttusose) lisää vain ohjeen mukaan munan, siirapin, kerman, voin, mausteet jne.
P.s. polenta eli maissipuuro on todella maukas lisäke perunan sijaan ja siis sopii keliaakikolle. Itse ainakin tykkään että tulee parempaa kun maustaa reilusti suolalla. Ja ei tee siitä liian tönkköä.
Ninni
108 viestejä
9.12.2010 09:01
Eihän lanttulaatikkoon laiteta vehnäjauhoja lainkaan, joten sen tekeminen gluteenittomana ei liene ongelma. Olen aina käyttänyt tämän tyyppisiä reseptejä:
www.kotikokki.net/reseptit/nayta/37662/Lanttulaatikko
ja kun korppujauhot vaihtaa gluteenittomiin, se on siinä.

Perunalaatikkoa yritin viime vuonna ekan kerran imellyttää gluteenittomilla jauhoilla, mutta se ei oikein onnistunut. Imellytys on kyllä niin ihmeellisen mystinen asia, että ei onnistu läheskään aina vehnäjauhoillakaan, joten en tiedä, oliko viime vuonna vika jauhoissa vai jossain muussa. Minulle ainoa oikea perunalaatikko on sellainen hämäläinen löysä versio, mutta sen tekeminen on aina yhtä hankalaa. Ehkäpä yritän tänä vuonna uudestaan.
sattara
9 viestejä
9.12.2010 12:42
Olen tehnyt jo useamman joulun lanttu- ja porkkanalaatikot Yhteishyvästä napatulla ohjeella, vaihtanut vain gluteenittomiin korppujauhoihin. Ohje täältä: www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/lisukeruoat_a_k/fi_FI/kahden_juureksen_laa.... Tässä ohjeessa porkkanalaatikkoon ei tule riisiä, joka on aina tökkinyt valmislaatikoissa.
< Alkuun | < EdellisetSeuraavat > | Loppuun >

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Aihe Viestejä Lukijoita
Luettu
848792
Luettu
1246179
Luettu
3341953
Luettu
4226364
Luettu
6522072
Luettu
1520367
Luettu
3019177
Luettu
1918872
Luettu
1315378
Luettu
2314957
Luettu
2813276
Luettu
1011079
Luettu
1810462
Luettu
729716
Luettu
849262

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Hae keskusteluista



Uusi Eduskunta

Katso listaus, ketkä kansanedustajat lupasivat tukea ruokavaliokorvauksen korottamista. Nyt on aika siirtyä puheista tekoihin.