Lapsikeliaakikkoja?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
Seuraavat > Loppuun >>
 • Tiinap 9 viestejä21.6.2009 10:27

  Meillä 13 v tytär jolla ollut keliakia 3-vuotta. Kouluruokailun suhteen olen ollut tiukkana siitä että keliaakikolle täytyy tarjota samaa kuin muillekin mutta gluteenittomana esim. laskiaispullaa ei voi korvata muffinsilla ja jos toiset saa karjalanpiirakkaa myös keliaakikolle täytyy tarjota piirakoita. Kouluruoan kanssa ei ole ollut ongelmia. Jossain määrin tytär kokee hankalaksi sen että aina on ruoka erikseen kuin muilla, jopa hernekeitto on ollut erikseen. Riisikakkuja koulussa ei ole ollut tarjolla vaan leipä on ollut aina oikeaa leipää tosin sitäkin joutuu joskus erikseen pyytämään. Meilläkään riisikakut ei maistu enkä pidä niistä itsekään.
  Urheilureisuilla täytyy luottaa siihen että hän itse huolehtii omasta ruokavaliostaan. Ei ole mukavaa aina pyytää erikseen esim. gluteenitonta leipää vaikka ruokavaliosta on ilmoitettu etukäteen. Kuitenkin nuoren täytyy oppia kantamaan itse vastuunsa ja hänen terveydestäänhän kuitenkin on kyse.
  Kaverit ovat oppineet ottamaan huomioon ruokavalion ja onneksi kaupoista saa maukkaita gluteenittomia herkkuja. Yökylään tytär ottaa omat leivät jotta vierailu ei aiheuta ylimääräisiä järjestelyjä kaverin perheessä.

 • riisikakku 4 viestejä24.6.2009 13:28

  Meillä on 6-vuotias keliaakikkopoika ja itselläni on myös keliakia. Pojalla todettiin keliakia kaksi vuotta sitten. Vuoden ajan oli paljon vatsaoireita, neuvolassa mittauksissa kasvu selkeästi hidastui (terveydenhoitaja ei tosin sitä huomannut). Lääkärissä käytettiin usein vatsaoireiden vuoksi, mutta vasta kun pyysin ottamaan keliakia-verikokeet, niin diagnoosi oli sillä selvä. Tähystys tosin vielä vaadittiin ennen dieetin alkua. Kasvu lähti hienoon nousuun dieetin myötä.
  Poika oli juuri aloittanut päiväkotihoidon kun diagnoosi tuli, joten alusta asti on päivähoito ollut mukana ruokavaliohoidossa. Päiväkodissa on oma keittiö, joten helposti on voinut itse käydä juttelemassa keittäjän kanssa. Olen vienyt kaikki opasvihkoset niin keittäjälle kuin hoitajillekin ja olen käynyt kaikkien kanssa läpi kuinka pojan ruokailujen kanssa tulee menetellä. Ainoastaan kerran oli poika saanut ruisleipää, mutta sittenkin oli hoitaja ensimmäisen puraisun jälkeen tajunnut että nyt meni väärin. Kyseessä oli vielä eri ryhmän hoitaja eikä oman ryhmän tuttu hoitaja. Joskus ovat jopa soittaneet minulle että voikohan pojalle antaa jotain tiettyjä juttuja kun ovat olleet epävarmoja. Itse olemme vieneet päiväkotiin karkkeja sitä varten jos hoitokavereilla on ollut synttäritarjottavia eikä oma lapsemme ole voinut niitä syödä. Kaiken kaikkiaan olen ollut todella tyytyväinen siihen miten päiväkodissa on toimittu. Välillä poika on valittanut siitä kun muut saivat pitsaa välipalaksi ja hänelle on tehty kinkkuvoileipä. Tästäkin on annettu palautetta ja seuraavalla kerralla on saanut enemmän pitsaa muistuttavan välipalan . Eli rohkeasti juttelemaan vaan ja kannattaa alusta asti tehdä selväksi se kuinka tärkeä asia dietti on.

 • Anni 35 viestejä21.7.2009 14:06

  En tiedä onko meillä enää lapsikeliaakikkoa, tytär on jo 17v ja keliakia todettiin sinä kesänä kun hän siirtyi yläasteelle.
  Noista kotitaloustunneista: meillä lähti tieto sairaudesta heti koulun terveydenhoitajalle sekä keittiölle. Samoin lähetin vielä erikseen viestiä ekalle kotitaloustunnille opettajalle. Hän soitti minulle, ja yhdessä päätimme miten tunneilla toimitaan. Meiltä kysyttiin silloin että pitääkö tyttärelle olla oma erillinen työskentelytila, mutta mielestäni se ei ollut tarpeellista. Opettaja otti erittäin hyvin huomioon tytön keliakian, välillä tuntui että hän oli vähän turhankin tarkka. Alkuun hän oli hankkimassa mm. kaikkia ruoanvalmistusastioita ja -välineitä erikseen, mutta mielestäni se ei ollut lainkaan tarpeellista. Meillä ei käynyt edes mielessä että hänet olisi sysätty erikseen jonnekin omaan tilaan. Jos lapsi tai nuori on kovin herkkä (tai esim. on todella paha allergia) niin sitten on harkinnan paikka, mutta meillä ei ollut mitään sellaista.
  Meidän koulussa myös se systeemi että tunneilla ollaan 4 hengen ryhmissä, ja tyttäreni ryhmä teki aina ruoat gluteenittomina. Kotitalous jatkui myös ekan vuoden jälkeen valinnaisena aineena, opettaja vaihtui, mutta tarkkuus oli edelleen samaa luokkaa.
  Mitään ongelmia ei ollut siinä asiassa koko aikana, eikä myöskään kouluruokailun kanssa. Meillä on iso yläaste, ja oli muitakin keliaakikkoja.
  Vasta-aineet ovat ruokavalion aloittamisen jälkeen olleet ns. normaalilla tasolla, joten sekin mielestäni kertoo että yläasteella hommat toimivat kuten piti.
  Meillä oli myös alussa noita urheilumenoja, turnauksia ym. kisareissuja joissa ruokailu oli hoidettava itse. Hyvin sujuivat nekin. Minä en koe eikä tytär ole kokenut että tämä olisi jotenkin rajoittanut tai kovasti hankaloittanut mitään. Paitsi toisessa mummulassa Mutta se taas on toinen tarina se!

 • Mainos

 • keliaakikko97 107 viestejä21.7.2009 20:18

  riisikakku kirjoitti:
  Ainoastaan kerran oli poika saanut ruisleipää

  Mun pikkusiskolle on tungettu mustaamakkaraa ja mämmiä, siis ihan perusjuttuja!!! :-/ Eivätkä edes tajunneet sitä, ennen kun vannhempamme nosti siitä haloon. Ne on jokaisen päiväkodin painajaisia, kun on keliakiasta kyse. Mulle on gluteenista perunalaatikkoa jouluna syötetty! :-/ Sen ne sentään tajusivat itse.

  Elämässä ei ole pakko kun kuolla!... ja noudatta gluteenitonta ruokavaliota.

 • Kamomilla73 3 viestejä2.8.2009 23:28

  Hei! Tällaista sivustoa juuri olen kaipaillut!

  Meillä 5 -vuotias keliaakikkotyttö. Hänellä todettiin keliakia vähän ennen 4v synttäreitä diabeteksen toteamisen yhteydessä. Tämä yhdistelmä tuottaa välillä huolta ja hepuleita - jompi kumpi tautikin olisi riittänyt! Hyvin on kuitenkin mennyt, tyttö on tosireipas ja tarkka molempien sairauksien suhteen.

  Osittain tytön sairauksien takia päädyin työskentelemään kotona - vuoden päästä alkava eskari välillä mietityttää jo nyt...

  Onko muita lapsia, joilla olisi sekä diabetes että keliakia?

 • Ellu 3 viestejä12.8.2009 18:39

  Kamomilla 73, meillä on tuo sama tilanne, poika on nyt 4v ja keliakia diagnosoitiin 2007 ja diabetes viime talvena. Haastavaa on, täytyy tunnustaa! Teillä vielä molemmat daignoosit yhtä aikaa, siinä on varmasti ollut ihmettelemistä! Tsempiä siis.

 • liidia 4 viestejä13.8.2009 08:19

  Meidän perheessä on nelivuotias tyttö, jolla todettiin keliakia alkuvuodesta 2009. Vanhemmilla tai pikkusiskolla keliakiaa ei ole todettu.

 • Kamomilla73 3 viestejä22.8.2009 18:25

  Heippis!

  Mukava löytää kohtalotovereita

  Onko liidia tyttärellänne siis myös diabetes?

 • liidia 4 viestejä24.8.2009 08:28

  Hei Kamomilla73!

  Tyttärellämme on pelkästään keliakia. Hän on tosin mukana DIPP-tutkimuksessa, mutta diabeteksen vasta-aineita ei ole onneksi löytynyt.

 • Tee 1 viesti16.12.2009 21:38

  Hei! Meillä odotellaan vielä vahvistusta keliakialle, mutta suvussa keliakiaa ja tyttärellä, 9v, on vatsa jatkuvasti löysällä, vatsakipuja ja huonoa oloa. Kasvuun ei ole vaikuttanut kyllä, ehkä hiukan hoikistunut viime aikoina. Hänellä on myös laktoosi-intoleranssi.

  Itseä kanssa huolestuttaa koulun ruokatarjonta sekä synttärit yms. Onneksi tytär on tosi fiksu ja varmasti osaa huolehtia itsestään, kunhan ensin molemmat päästään sisään tähän maailmaan.

 • donna 57 viestejä4.3.2010 18:26

  Hei!

  Olen tänä vuonna 8 vuotta täyttävän keliaakikon äiti, siis pojan. Kaipaisin vertaistukea, kaikenikäisten keliaakikkolasten vanhemmilta.
  Meillä on ruokailut sujuneet ensin päiväkodissa ja nyt koulussa melko ongelmitta. Tosin itse en ole viitsinyt nipottaa jos välipalalla on toisilla ollut karjalanpiirakkaa, ja pojalle on tällöin tarjoiltu gluteiinitonta leipää. On sitten taas ollut kuulemma toisinkinpäin.
  Miten teillä muilla arki sujuu, ja käyttekö ulkona syömässä paljon, jos niin millaisissa paikoissa.
  Otan esimerkkinä Hesburgerin. Heillä useissa paikoissa ranskalaiset on tehty samassa rasvassa kuin tavalliset paneroidut kanat ja muut. Silti he myyvät ranskalaisia keliaakikolle tyyliin "voi tulla herkille vatsavaivoja".
  Miten kyläreissut? Itselläni ne ovat olleet haastavimpia.
  Olisin kiva tutustua uusiin keliaakikkoperheisiin!

 • seikku 36 viestejä5.3.2010 12:28

  donna kirjoitti:
  Hei!

  Olen tänä vuonna 8 vuotta täyttävän keliaakikon äiti, siis pojan. Kaipaisin vertaistukea, kaikenikäisten keliaakikkolasten vanhemmilta.
  Meillä on ruokailut sujuneet ensin päiväkodissa ja nyt koulussa melko ongelmitta. Tosin itse en ole viitsinyt nipottaa jos välipalalla on toisilla ollut karjalanpiirakkaa, ja pojalle on tällöin tarjoiltu gluteiinitonta leipää. On sitten taas ollut kuulemma toisinkinpäin.
  Miten teillä muilla arki sujuu, ja käyttekö ulkona syömässä paljon, jos niin millaisissa paikoissa.
  Otan esimerkkinä Hesburgerin. Heillä useissa paikoissa ranskalaiset on tehty samassa rasvassa kuin tavalliset paneroidut kanat ja muut. Silti he myyvät ranskalaisia keliaakikolle tyyliin "voi tulla herkille vatsavaivoja".
  Miten kyläreissut? Itselläni ne ovat olleet haastavimpia.
  Olisin kiva tutustua uusiin keliaakikkoperheisiin!

  Meillä on 11-vuotias poika, keliakia diagnoosista on kulunut viisi kuukautta. Kuukauden päästä pitäisi mennä verikokeisiin, että onko arvot kuinka laskeneet, kun olivat huiman korkealla, jännittää hirveästi. Kotona kaikki on sujunut alkujärkytyksen jälkeen hyvin. Ruokavalioon siirtymistä helpotti se, että vanhempi poika oli pienenä monelle ruoka-aineelle allerginen, niin silloin oppi lukemaan paketteja ja tekemään myös gluteenittomia juttuja, mutta onhan tämä paljon tarkempaa hommaa nyt. Poika itse tuntuu ottavan asian luontevammin, äitinä säälittää toisen "kohtalo". Meillä ei ole suvussa kellään muulla diagnoosia, siis ainakaan vielä.
  Kavereiden synttärit mietityttivät aluksi, mutta nyt on takana viidet ja olen laittanut varmuudeksi omat herkut mukaan, mutta KAIKISSA on ollut lapselle omia herkkuja. Mieltä on lämmittänyt kovasti ihmisten huomaavaisuus.
  Ulkona on käyty syömässä Rossossa(toiminut hyvin),Mäkkärillä(sanovat paistavansa ranskalaiset eri öljyssä??) ja Kotipizzassa(toimii). Keväällä olisi tiedossa matka Kreikan saarelle, saa nähdä kuinka siitä selvitään. Kielikäännökset mukaan ja toivotaan parasta..Hirvittää kyllä jonkin verran.

 • sagaliini 28 viestejä5.3.2010 17:18

  Hei, minäkin päätin liittyä lapseni kanssa tänne. Minun kolmesta lapsestani keskimmäisellä, nyt 5-vuotiaalla on keliakia. Ruokavalio on ollut käytössä jo reilusti yli puolitoista vuotta. Lapsi on myös diabetestutkimuksessa mukana, huomasin, että täällä on kohtalotovereita. meillä ei onneksi diabetes ole puhjennut ja toivon, ettei puhkeakaan. Myös nuorimmainen on samassa teddy-tutkimuksessa mukana, hänellekin toivon, ettei diabetes tai keliakia puhkea. Keliaakikkolapsella on myös jonkinasteisia allergioita, maitoa ei vieläkään siedä juomana, mutta nyt onneksi menee jo jogurtti ja viili. Kahdella muulla lapsella on myös omat, huomattavasti laajemmat ruoka-aineallergiat, joten ruokailut ovat aina aikamoista säätämistä. Ainoa helpottava asia on se, että nuorimmainen on allerginen viljoille, joten pystyy kahdelle tekemään samaa ruokaa.

  Hesburgerissa ei kannata syödä ranskalaisia, muutaman kerran olen lapsien antanut siellä syödä ja aina on tullut maha kipeäksi. Viimeisimmällä kerralla tarkistin kassalla, että onhan ne varmasti paistettu omassa rasvassa ja saanut vastauksen, että on. Tuota ennen oletin, että ovat yhtä puhtaita kuin macin ranskalaiset. Mutta silti lapsille tuli mahat kipeäksi, keliaakikko ei ihan oksentanut, vilja-allerginen taisi oksentaa sen ruokailun jälkeen.

  Meillä harmittavan usein ruoka kodin ulkopuolella sisältää juuri macin ranskalaisia. Muutaman kerran olemme syöneet oikeassa ravintolassa ja niissä on yleensä hyvin listalla gluteenittomat vaihtoehdot. Samoin reissussa ollessa syömme usein huoltoasemilla ja saamme siellä hyvää palvelua, usein kokki paistaa erikseen omassa rasvassa ranskalaiset meidän viljattomille lapsille.

 • ponipimu 239 viestejä6.3.2010 11:13

  olen erittäin usein törmännyt ravintoloissa siihen että vakuutellaan ranskalaisten sopivan, eihän siinä rasvassa paisteta lisäksi kuin lohko ja ristikko ym. perunoita, ja yleensähän ne sitten sisältävät vehnää... tarjoilijat saa mukavasti hämilleen tällä asialla, ne eivät oikein tajua että lohkoissa voi olla vehnäjauhoja.

  kokkolan amarillo veti kyllä pohjat tässä asiassa, ranskalaiset olisivat käyneet jos ei noudata luontaisesti gluteenitonta, mutta tavallista gluteenitonta syövä olisi niitä voinut ottaa.
  siis what? pienen selkkauksen jälkeen kokki paistoi ranskalaiset omassa rasvassa vaikken luontaisesti glutti olekkaan.

 • Tallulah 476 viestejä6.3.2010 12:02

  Hesburgerhan nimenomaan tiedottaa että EIVÄT takaa ranskalaisten gluteenittomuutta. Omalla vastuulla on jos niitä syö (itse syön).

 • sesse 21 viestejä9.3.2010 22:13

  Itsellä todettu viimeisen raskauden alussa keliakia pari vuotta sitten.
  12-vuotiaalla pojallamme se todettiin 5-vuotta sitten,
  kouluruokailun kanssa ollut silloin tällöin ongelmia, varsinkin syksyisin on puuttunut KOKONAAN gluteeniton ruoka.
  Kouluun pitää tehdä joka kevät uusi ruokavalio-ilmoitus, vaikka keliakia on pysyvä tila.
  Tällä hetkellä kouluruokailut ovat kunnossa, kun oma serkkuni sattuu tekemään dieettiruuat (kävi tuuri).
  Mutta se ottaa päähän kun esim. lasten suuri herkku pinaattiletut tehdään VEHNÄTTÖMÄN lisäksi, MUNATTOMANA JA MAIDOTTOMANA. Ymmärrän tietysti, että se on helpompaa keittiö henkilökunnalle, mutta miksei samantien tehdä koko koululle munatonta ja maidotonta ja vehnätöntä. Jotekin tuntuu väärältä, kun toiset HERKUTTELEVAT pinaattiletuilla, niin meidän poika syö sitä pitkin hampain pahimpaan nälkäänsä =(

  Toi RIISIKAKKU homma oli kumma juttu, kun lapsi oli saanut päiväkodissa RIISIKAKUN karjanpiirakan tilalle.
  Ruuan pitäisi olla keliaakikolle VASTAAVA kuin muille, jos sellaista on vain saatavilla!!!
  En todellakaan voi kaikkea aina korvata riisikakulla!

  Meilläkin pojalla on koulussa oma karkkipussi opettajan laatikossa jemmassa siltä varalta, jos joku sattuu tarjoamaan karkkia joka ei keliaakikolle sovi.
  12-vuotias on jo niin iso, että tietää ja osaa selvittää mikä hänelle sopii ja mikä ei.

  Muutoin poika on ollut sinut diagnoosinsa kanssa.

  Sitten meiltä löytyy KOLME-VUOTIAS tytär, jolla KUUKAUSI sitten todettiin keliakia (huomenna juuri mennään kuulemaan testin tulokset, vaikkakin jo puhelimitse sovittu, että voimme aloitaa gluteenittoman ruokavalion).
  Hän on vielä kotihoidossa, joten aika näyttää miten alkaa päiväkoti ruokailu sujua.

  1-vuotias tyttäremme odottelee verikokeeseen pääsyä, jossa katotaan ekaa kertaa vasta-aine arvot.
  Hänellä sisarusten tavoin äärettömän kova vatsa, ruokahaluttomuutta, pullea vatsa....

  KASVUKÄYRISSÄ meidän lapsilla kenelläkään ei ole koskaan ollut mitään häikkää,
  mistä johtuen esikoisen diagnoosissa meni liian kauan.
  2-vuotiaasta asti ihmeteltiin hänen vatsaoireita ja otsasärkyjä ym... neuvotätien ja lääkäreiden kanssa...
  Ja vasta hänen ollessa 7-vuotias, tajusin itse pyytää keliakia testit, kun olin sattumalta törmännyt "sairauteen" nimeltä KELIAKIA!

  Ihanaa kuin löytyi tällainen foorumi, jossa voi jakaa muiden keliaakikoiden/niiden vanhempien kanssa ajatuksia

  Onko monta perhettä,jossa EI OLE KAIKILLA LAPSILLA KELIAKIAA?

 • Kari 364 viestejä9.3.2010 22:59

  sesse, Meillä vanhempi tytär 23v todettiin G-immeiseksi vuosi sitten. Nuorempi tytär 21v ei ole G. Poika 18v ei ole suostunut tai vielä mennyt testiin, siis siihen apteekista saatavaan koti-sellaiseen. Itselläni on G-ruoka, ollut pari vuotta. Mittarissa 53v, eli siis kysymykseesi vastaus: meillä ei ole kaikilla muksuilla keliakiaa.

  Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

 • Anni 35 viestejä10.3.2010 08:20

  Meillä on kolme lasta, joista vain yksi on keliaakikko. Kaksi muuta on testattu kerran, silloin ei kummaltakaan löytynyt. Nyt on toisella heistä pientä siihen viittaavaa oireilua joten uudet testit on ainakin hänellä edessä.
  Kummallakaan vanhemmalla ei ole keliakiaa, mutta muuten on kyllä "sukurasite" takana molemmilta puolilta.

 • liidia 4 viestejä10.3.2010 08:38

  Meidän nelihenkisessä perheessämme on yksi keliaakikko - nelivuotias tyttäremme. Sukurasitetta ei ole.

  4-vuotias keskusteli 2-vuotiaan siskonsa kanssa sairauksista. Pikkusisko sanoi, että isosiskolla on keliaakkia. Tähän isosisko tokaisi että ei keliaakkia ole sairaus.
  Toisen kerran pikkusisko kysyi, että milloin minulle tulee keliakia - vähän kuulosti, kuin ko. tauti olisi toivottu...

  Ylläolevista keskusteluista voi päätellä, ettei keliakia ole meidän perheessä kovinkaan iso ongelma - nyt kun se on hoidossa.

 • sagaliini 28 viestejä10.3.2010 15:11

  Meillä kolmesta lapsesta keskimmäisellä (5-v) on todettu keliakia. Vanhimmalta (7-v) allergialääkäri otatti vuoden sisällä jo uudelleen keliakiaverikokeen, tuloksia en ole vielä kuullut. Nuorimmalla (2-v) on edelleen vilja-allergia, joten ei ole päässyt altistumaan vielä riittävästi gluteenille, jotta mahdollinen keliakia olisi päässyt muodostumaan. Itse otatin testin imetysdieetillä ollessa, joten se negatiivinen ei kerro totuutta. täytyy jossain vaiheessa ottaa uudelleen, muistaakseni gluteenia pitäisi syödä ainakin puoli vuotta, jotta tilanne muuttuu, jos on muuttuakseen. Mies ei ole vielä suostunut testaamaan.

 • Neulanen 5 viestejä7.4.2010 20:56

  Miehelläni todettiin ihokeliakia n 7 vuotta sitten. Kahdella lapsellani todettiin keliakia 4,5 vuotta sitten. Kolmannella lapsellamme ei keliakiaa ole ainakaan vielä todettu, hän tarvitsee laktoosittoman ruokavalion, kuten toinen keliaakikko lapsenikin. Itselläni on diabetes,ei keliakiaa. Lääkäri sanoi, että ihokeliaakikon lapsilla on suurempi riski saada keliakia.

  Kun lapset siirtyivät yläasteelle kotitaloustunnit askarruttivat minuakin. Kotitalousopettaja oli sanonut pojalleni, ettei hänellä ole ollut keliaakikkoa moneen vuoteen tunneilla ja halusi tarkistaa asioita. Opettaja oli pyytänyt jos ottaisin yhteyttä häneen ja niin kävimme läpi mitä sai käyttää ja mitä ei. 4 hengen pöydässä kaikki tekivät ruuat gluteenittomina ja kaikki sujui hyvin.
  Ainut kerta oli kun oli ollut sijainen ja kaikki pizzat tavalliset ja gluteenittomat oli paistettu samaan aikaan samassa uunissa. Siitä jouduin ottamaan yhteyttä kouluun.

 • taigis 101 viestejä8.4.2010 06:47

  Hei

  Meilläkään, ei kaikilla lapsilla keliakiaa ole.
  Vanhimmalla (19v), todettiin keliakia ensimmäisenä, oli silloin 9-vuotias.Oireet olivat pitkäaikaiset ja kovat vatsakivut.
  Toinen tytär (17v), oli 13-vuotias, kun täysin oireettomana, verikokeiden ja tähystyksen tuloksena sai diagnoosin. Itse kävin samaan aikaan verikokeissa ja liityin keliaakikkojen joukkoon, elikkä 40 ja risat.

  Nuorin lapseni, poika, käynyt kahdesti verikokeissa, vasta-aineet olleet koholla, mutta vielä sallittujen rajoissa, ei oireita.
  Elikkä meillä naisilla keliakia, miehillä ei...

 • Eikku 25 viestejä18.4.2010 12:48

  Ankka kirjoitti:
  Haa, olen itse murkkuikäinen keliaakikko ;D
  Ihan kokemuksesta voin sanoa, että yleensä auttaa, jos on jossain koulussa tai pelimatkoilla muut syöneet jotakin hyvvää gluteenillista herkkua, niin saa sitten kotona kerrottuaan jotain vastaavaa, joskin vasta kotona, tai ottaa kaiken varalta jo matkalle mukaan korvaavaa herkkua.

  Ja kyllä me oikeesti uskotaan, jos meille sanotaan 8D

  Heips!
  Eikö olekkin hassua, kun äipät täällä ihmettelee, miten teidän kanssa pitäisi toimia!
  Ihana näin itsekkin kahden murkkuikäisen pojan äitinä kuulla toisen nuoren reilu kommentti.
  Meilläkin milemmilla pojilla on keliakiageeni - minulla keliakia - joten se voi puhjeta milloin vain.

 • Wilmis 3 viestejä20.12.2010 19:30

  Täältä löytyy 8 & 10 vuotiaat keliaakikot. Nuoremmalla ollut aivan pienestä pitäen, vanhempi oli Eksari-ikäinen kun puhkesi.

 • Tinttarella 4 viestejä28.12.2010 12:40

  Täällä kirjoittelee 7v keliaakikkotytön äiti. Keliakia todettiin vahingossa. Marraskuussa piti mennä silmäleikkaukseen, hb oli 83. Otettiin verikokeita, selvisi että keliakia vasta-aineet oli >128 ja mentiin tähystykseen 22.12. Tyttö oli jo syntyessään pieni (2,5kg ja 45cm) ja olenkin miettinyt, että voiko keliakia olla jo ennen syntymää?:O Koko ajan tyttö on kasvanut neuvolan käyrien mukaan tarpeeksi, vaikka pieni onkin edelleen (18kg, 113cm). Ja koko ikänsä on kärsinyt ummetuksesta. Diagnoosi tuli kyllä ihan puun takaa, suvussa ei ole kuin miehen serkulla. Nyt ollaan muu perhe menossa vasta-ainetestiin myös. Meillä on myös 2v poika. Meidät jätettiin kyllä ihan oman onnemme nojaan diagnoosin jälkeen. Lääkäri tuli heräämöön juttelemaan ja sanoi, että silmämääräisesti selvä tapaus, aloittakaa joulun jälkeen gluteeniton. Enkä edes muista pitikö aloittaa luontaisesti gluteeniton... Olisin kaivannut jotain tietopakettia edes. Tietty nyt netistä löytyy, mutta oon ihan hukassa kaikkien kontaminaatioriskien sun muiden kanssa. Että kun se ei olekaan itsestäänselvää, että jotain tuotetta saa syödä, vaikka tuoteselosteen mukaan saisikin. Esimerkkinä kellogsin murot. No, kai kaikki pikkuhiljaa selviää ja toivottavasti ravitsemusterapeutin aika tulee pian.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,047s