Ohran näköinen riisilisäke?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • Mampu 121 viestejä20.12.2013 11:19

    Mitähän riisilaatua mahtaa olla sellainen ohran jyviä muistuttava riisilisäke, jota tarjotaan usein suurkeittiöissä? Viimeksikin meinasin jo reklamoida väärästä annoksesta, kun tuo hieman tumma pyöreäjyväinen riisi näytti niin erehdyttävästi ohralisäkkeeltä. Kotiin en ole vastaavaa löytänyt vaikka olen erilaisia riisilaatuja kokeillut. Tuo laatu sopisi erinomaisesti leivonnaisiin, joissa yleensä täytteeseen laitetaan ohrasuurimoita ja on kyllä hyvää sellaisenaankin. Voihan tietysti olla, että suurtalouskeittiön höyryuunit ym tuottavat jostain jo kokeilemastani laadusta toisenlaisen lopputuloksen.

  • tare 4 viestejä20.12.2013 11:45

    hmmmmmm ,olikohan niitä riisilaatuja about 800 erilaista ,saatan muistaa väärinkin mutta erittäin monenlaisia värejä,makuja,laatuja, ja jopa rakenteellisia eroavaisuuksia riiseistä löytyy ,vaikka niitä ei välttämättä kaupoissa ole tarjolla,asiantuntijat sanovatkin usein että se laatikkoon pakattu kaupan riisi on sitä "pilattua" teollisesti käsiteltyä riisiä,Aasiassa lajike tarjonta on hieman reilumpaa kuin meillä pohjolassa,mutta suosittelen käymään paikallisissa Aasialaisia ruokatarvikkeita myyvissä kaupoissa ja kysellä heiltä,kaupoista löytyy paljon gluteenittomiinkin aterioihin sopivia tuotteita joita markettien hyllyissä ei ole

  • Mainos

  • Tallulah 476 viestejä20.12.2013 12:01

    tare kirjoitti:olikohan niitä riisilaatuja about 800 erilaista

    Tämä oli sen verran kiinnostava asia, että oli ihan pakko googlettaa. Wikipedia, tuo Suuren ja Mahtavan Tiedon Lähde, sanoo näin: "Riisin sukuun (Oryza) kuuluu noin kaksikymmentä luonnonvaraista ja kaksi viljeltyä lajia. Viljellyistä lajeista ylivoimaisesti yleisempi on tavallinen riisi Oryza sativa. Siitä on olemassa monia erilaisia muunnoksia, mutta niitä ei lueta eri lajeiksi. Eräillä alueilla Länsi-Afrikassa viljellään toistakin lähisukuista, mutta eri lajiksi luettavaa viljakasvia, afrikanriisiä (Oryza globerrina), mutta sen merkitys on jäänyt paikalliseksi. Pohjoisamerikkalainen intiaaniriisi (Zizania aquatica), joka tunnetaan myös villiriisin nimellä, ei nimestään huolimatta ole riisin lähisukulainen."

    Sitten taas Uncle Ben'sin sivulla sanotaan näin: "kansainvälisen riisintutkimuslaitoksen luetteloissa on liki 40 000 erilaista riisivarianttia"

    Olisiko niitä lajeja tuo parikymmentä ja sitten niitä variantteja kymmeniä tuhansia? Enpä muuten koskaan aikaisemmin ole törmännyt kansainväliseen riisintutkimuslaitokseenkaan... Juu, tämä ei nyt Mampua auta pätkääkään, sori!

  • Tintti 48 viestejä20.12.2013 12:04

    Törmäsin samanlaiseen riisin kerran ruokalassa ja piti ihan kysyä onko todella riisiä, ohralta näytti. Muistelen, että kokki sanoi riisissä olevan mukana kuoriosa tms. En ole nähnyt tällaista kaupoissa.

  • hemu 59 viestejä21.12.2013 20:19

    Hei,
    Olisikohan moinen riisi vaikka Risella täysjyväriisiä? Se on väriltään ruskehtavaa ja jyvät erottuvat aika hyvin. Minusta se on ihan parasta riisiä. Käytänkin sitä useimmiten. Varjopuoli on sen hidas kypsyminen, noin 35-45 minuuttia. Paras siis keittää
    tupla-annos ja lämmittää seuraavalla aterialla. Täysjyväriisi on myös kuitu- ja ravinnepitoisempaa kuin valkoinen riisi.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,009s