Pulla 267 viestejä – 28.10.2010 13:35
Huom. se että ei saa välittömiä oireita, ei tarkoita sitä, etteikö gluteeni ole haitallista. - Juuri tänään soitin yhteen ravintolaan, josta on tilattu ruokaa erääseen tilaisuuteen, johon olen menossa. Ravintoloitsija sanoi, että kyllä hän on joskus nähnyt "luontaisesti gluteenittomia" leipiä ja on hän tehnyt sellaisia annoksia. "Niin, että maidoton täytyy olla?" "Ja mitään jauhoja ei saa olla?" Ilmoitti sitten, että laktoositonta laittaa. Vaikutti yllättyneeltä, kun sanoin, ettei tarvitse olla edes laktoositon.Tallulah 476 viestejä – 27.10.2010 20:26
Nuutti kirjoitti:
porajata 460 viestejä – 27.10.2010 08:08
Nuutti kirjoitti:
Nuutti 56 viestejä – 26.10.2010 18:01
Tallullah, teet muille keliaakikoille vain hallaa noilla kommenteilla. Jos levität tarjoilijoille tietoa että joo, eihän se pieni määrä haittaa kun "herkimmät ei saa oireita" niin niillä on käsitys siitä että ei haittaa pieni määrä. Sitten muut kärsivät kamalista oireista, vaikka sinulle ei niitä tulisikaan. En lähde siitä keskustelemaan että tuleeko suolinukkaan vauroita vai ei, mutta eikö se riitä että joillakin oireet oon ihan hirveitä??
porajata; näyttää aivan meijän koulun ruokalan ruokalistalta!
porajata 460 viestejä – 26.10.2010 13:31
Erään ruokalan Ruokalista
Hyvä sinänsä mutta tarkkana pitää olla, esim jos maanataina laittais kastiketta niin oireita tulisi....
Kysymällä löytyy kuitenkin useimmiten pieni kattila tiskin takaa jossa myös G-kastike...eli vuoropuhelu sallittua...
Maanantai
Lindströminpihvejä (G, L, M), Pehmeää sipulikastiketta (VL), Keitettyjä perunoita (*, G, L, M)
Sitruunakuorrutettua seitiä, Keitettyjä perunoita (*, G, L, M)
Pinaattikeittoa ja kananmuna, Tonnikala-nuudelisalaattia (L, M)
Aprikoosirahkaa (G, VL)
Tiistai
Riistakiusausta (G, VL)
Pehmeää kalkkunakeittoa (G, VL)
Kasvissose-tuoreyrttikeittoa (G, L), Ohra-aurinkokuivattutomaattisalaatti (L)
Mustikkasmoothieta (G)
Keskiviikko
Jauheliha-kaalipataa (*, G, L, M), Puolukkasurvos (G, L, M)
Tomaattista lohipataa (*, G, L, M), Riisiä (G, L, M)
Porkkana-rakuunasosekeittoa (G, L, M), Hedelmäistä juustosalaattia (G, L)
Omenakiisseliä (G, L, M)
Torstai
Bratvursteja, nakkeja ja ryynimakkaraa (L), Sinappikastiketta (G, VL), Perunasosetta (G)
Lohikeittoa (*, G)
Kookos-papukeittoa intialaisittain (G, L, M), Broileri-ohrasalaattia (L)
Vaniljakiisseliä (G), Vadelmahilloa (L, M, G)
Perjantai
Uunibroileria (G, L, M), Pehmeää currykastiketta (VL), Riisiä (G, L, M)
Paahdettuja rosamunda-perunoita (G, L, M), Kinkkutäytettä (G, L)
Juusto-paprikakeittoa (VL), Katkarapusalaattia (G, L)
Minttu-suklaavaahtoa (G)
Tallulah 476 viestejä – 26.10.2010 10:48
^Siis mä nimenomaan en saa niskakarvojani pystyyn siitä, vaan mun mielestä on ihan ok sanoa niin. Ja jokaisella keliaakikolla millihippusesta gluteenia ei tule vaurioita suolinukkaan, myös siinä on yksilöllisiä eroja. Jos ei olisi niin miksi sitten ennen tähystystä ei saa aloittaa gluteenitonta ruokavaliota? Eikö riittäisi että muutama päivä aikaisemmin syö yhden keksin kun se kerran vaurioituu heti?
Iiki 23 viestejä – 26.10.2010 08:34
Tallulah kirjoitti:
Jossu 22 viestejä – 14.8.2010 00:50
Menneellä viikolla työpaikka ruokalassa tapahtunutta:
Ruoka oli merkitty G:llä ja maksoin ruokani, otin salaattia jne lautaselle ja ollessani ottamassa lautaselle sitä uunilihaa huomasin sen olevankin leivitetty... Pakko oli varmistaa emännältä, että ihanko näin se on minulle sopivaa, jolloin hän sit sanoi, että joo pakkauksessa mikä tuli keskuskeittiössä oli se merkitty Gluteenittomaksi, mutta kyllä häntäkin se epäilyttää... Jäi sit kyllä syömättä se piffi! Raivostuttavaa!
taigis 101 viestejä – 11.7.2010 20:07
Kirjoitin juuri tästä aiheesta tuonne "Ikäviä tilanteita" ketjuun..Tallulah 476 viestejä – 7.6.2010 11:27
Mä olen kyllä tuosta samaa mieltä. Ihmiset saavat oireita eri tavalla ja mun mielestä on ihan ok sanoa että herkimmät voivat saada oireita. Itse en saa oireita vaikka olisi paistettu samassa.
KattiMatikka 271 viestejä – 7.6.2010 09:44
Ja toi on tosiaan sellainen ikuisuuskysymys se "herkimmät keliaakikot"...Herkuttelija 15 viestejä – 3.6.2010 14:56
azulita kirjoitti:
marke 71 viestejä – 3.6.2010 14:46
Jep, aina pitää tarkistaa, että onko Hesellä omat rasvakeittimet gluteenittomia varten. Toisilla on ja toisilla ei. McDonaldseilla käsittääkseni kaikilla on omat.Hesellä on kyllä omat hampurilaiset, mutta se ei paljon auta, jos ne käsitellään samoilla alustoilla ja välineillä.
Ruotsissa liikkuessa Max on hyvä.
azulita 5 viestejä – 3.6.2010 13:12
minulle sattui helsingissa eraassa anniskeluravintolassa, kun kysyin gluteenitonta olutta, tarjoilija tarjosi jotain "Váhägluteenista" olutta. olin etta, jaa mitas se sitten mukamas tarkoittaa (kyllahan mina itse tiesin) niin tarjoilija siihen, etta siina on vain vahan vehnaa ja siita voi tulla vaan vahan oireita.
siis hetkonen?? vahan gluteenia -vahan oireita
paljon gluteenia- paljon oireita??? ei mene lapi.
hesburgerissa myydaan gluteenitonta hampurilaista, mutta kavi ilmi, etta ainakin jyvaskylassa se tehdaan siina samalla poydalla kuin tavallisetkin. ranskalaisetkin paistetaan samassa rasvassa missa saattetaan paistaa gluteenia sisaltavia juttuja. hesburgerin myyja sanoi, etta herkimmat keliaakikot saavat oireita, ns. tavalliset keliaakikot eivat. jaa..
pitaskohan ravointoloiden yms paneutua hiukkasen paremmin siihen mita keliakia on! ja mitka sen seuraukset voivat olla.
aijako 9 viestejä – 23.5.2010 14:05
Kari kirjoitti:
Tallulah 476 viestejä – 19.4.2010 10:35
Ok, kiitos tiedosta! Mä jotenkin olisin ajatellut että se on ennemmin kuluttajaneuvonnan asia kuin terveystarkastuksen. Kumpaakaan en ole onneksi tarvinnut mutta eihän sitä koskaan tiedä.
Ja mä olen kyllä uskonut että annos on automaattisesti gluteeniton jos niin sanotaan eikä mun mielestä siinä ole mitään ammattitaidottomuutta. Toistaiseksi toiminut.
Suviih 629 viestejä – 18.4.2010 21:51
Meillä on oppilaitoksen ravintolassa oikeasti fiksusti sijoitettu nuo krutongit: ne ovat linjastossa aivan viimeisenä ihan kassan vieressä. Kukaan ei saa niitä sotkettua sinne salaatin tai muiden ruokien sekaan.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Reetta 719 viestejä – 18.4.2010 21:35
Karin viestiin viitaten tuo leipäkuutioiden tunkeminen salaattiin ym. on ihme juttu. Omassa työpaikkaruokalassa, jossa kaikki pelittää tosi hyvin, ei noita leipäkuutioita ole tungettu salaattiin, vaan ovat erillisessä astiassa, joka on sitten salaattikaukaloiden välissä. Ei tarvi olla kummoinenkaan soppakoura, kun ottaessaan pudottelee niitä salaattien sekaan !
Aikaisemman työpaikkakuntani ravintolassa leipäkorit oli sijoitettu salaattien yläpuolelle ! Varsinainen älynväläys - mutta omistajamies ei todellakaan ymmärrä/halua ymmärtää keliaakikkoja.
Jezu Ylläpitäjä – 18.4.2010 21:13
Tuli käytyä Casa Largossa ja taas kerran todettiin "kaikki joissa on G-merkki on automaattisesti gluteenittomia." Okei, tapasten ja paellan ainekset ovat hyvin simppelit, mutta mielestäni tuo tokaisu osoittaa ammattitaidottomuutta tarjoilijoilta.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Kiipuli 90 viestejä – 18.4.2010 19:08
Terveystarkastaja on se oikea paikka. Gluteenillisen ruoan tarjoaminen gluteenittomana rinnastuu pahentuneen ruoan tarjoamiseen ja ruokamyrkytykseen.
Kari 364 viestejä – 18.4.2010 16:11
Mä olen kyllä skeptinen minkään automatiikan suhteen. Terve oma epäileminen pelittää paremmin. Joskus jopa salaattitiskeissä on silleen epäilyksen sijaa..leivän paloja tungetaam monenmoiseen paikkaa. Ja jopa salaatin kastikkeet saattaa hyvinkin olla nou-nou, vaikka ei äkkiä olettaisikaan.
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Tallulah 476 viestejä – 18.4.2010 13:19
^Mä olen kyllä käsittänyt terveystarkastajan homman vähän eri tavalla. Oletko varma että terveystarkastaja on oikea taho? Itselleni tulisi mieleen kuluttajaneuvonta eikä terveystarkastus, mutta kai tuossakin voi olla kaupunkikohtaisia eroja.
Eikku 25 viestejä – 18.4.2010 12:51
marke kirjoitti:
Jezu Ylläpitäjä – 29.1.2010 21:32
Herkuttelija kirjoitti:
Herkuttelija kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Herkuttelija 15 viestejä – 28.1.2010 16:01
Kyllä, Suomessa gluteenittomuus otetaan usein itsestäänselvyytenä, ja loukkaannutaan tai tiuskitaan asiakkaalle, jos asian haluaa vielä varmistaa. Monta kertaa minulle on suututtu ravintolassa ja varsinkin työpaikan ruokalassa, kun olen asiallisesti vaatinut tarkempaa tietoa. Minullekin tuli mieleen, että ehkä Jenkkien omalainen oikeusjuttukulttuuri on yksi syy, miksi gluteenittomuus otetaan niin vakavasti. Passaa mulle!
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.