Silja Symphonylta vehnää ruokaan!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Isabella 42 viestejä14.6.2011 18:01

  Silja Symphony Helsinki-Tukholma, Maxims Bistro: alkuruokapöydässä oli salaatti, joka oli merkitty gluteenittomaksi mutta joka osoittautuikin varsinaiseksi vehnäpommiksi (täynnä vehnäsuurimoita)!!! Mitähän siellä keskellä merta olisi tehty, jos asiakas menee shokkiin tai oksentelee verta...Onkohan siellä tiputuslaitteet valmiudessa...

 • Suviih  629 viestejä14.6.2011 20:25

  Tämä osoittaa taas sen, että merkinnöistä huolimatta saa olla tarkkana ulkona syödessään.

  En ole kyllä koskaan kuullut, että keliaakikko voisi oireilla menemällä shokkiin. Anafylaktinen shokki liittyy yleensä allergiseen reaktioon ja keliakia ei ole allergiaa. Myöskään veren oksentamisesta en ole aiemmin kuullut, moni kyllä reagoi gluteeniin pahoinvoinnilla (+oksentamalla,) mutta jos oksennuksessa on verta mukana, lienee vaivana jokin muukin kuin keliakia. Korjatkaa, jos olen väärässä.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Mainos

 • Reetta  719 viestejä14.6.2011 22:16

  Vilja-allergiaan saattaa liittyä anafylaktinen shokki, mutta keliakiaan.

  Verioksentelu liittyy esim. (vuotavaan) mahahaavaan, mutta ei sekään keliakiaan.

  Eli oikeassa olet, Suviih.

 • Isabella 42 viestejä15.6.2011 09:11

  Mediassa on ollut esillä tuollaisia oireita kun on uutisoitu vastaavista ruokapalvelunjärjestäjän kömmähdyksistä. Mutta esim. tuosta pikkupojan shokkiin menosta Helsingin Mäkkärillä kun söi normaalin hampurilaisen gluteenittoman sijaan on jo monta vuotta aikaa, joten monet ei varmaan enää muista tapausta. Ja mäkkäri ei varmasti toista tuota virhettä.

  Verta taas oksensi espanjalainen tyttö Euroopan keliakianuorten matkalla, kun saivat Ruotsin suurlähetystössä Saksassa gluteenipitoista makaronia. Joutui sairaalaan ainakin tuo tyttö. Tästä uutisoi silloin "The Local - Sweden's news in English".

  Jos jokin keliakiayhteisö katsoo, että uutisointi keliakian yhteydessä on harhaanjohtavaa esim. oireiden osalta, niin siihen pitäisi puuttua esim. keliakialiiton toimesta. Toisaalta voi olla hankala mennä sanomaan, että tuo ja tuo oire ei kuulu keliakiaan, koska viime vuosina on paljon tuotu esiin esim. naisten sydänkohtausten oireiden valtava kirjo, joita ei monet lääkäritkään heti tunnista potilaastaan. Tieto lisääntyy koko ajan eri sairauksista.

 • Suviih  629 viestejä15.6.2011 13:01

  Tuosta keliakianuorten leirillä sattuneesta onkin muuten ollut keskustelua tälläkin sivustolla Katastrofi leirillä
  Tuolta keskustelusta löytyi linkkejä juttuihin aiheesta ja olet oikeassa, siellä mainittiin tytön oksentaneen verta. Tosin olen edelleen sitä mieltä, että tuo veren oksentaminen ei välttämättä liity keliakiaan. Tytöllä on voinut olla muitakin vaivoja keliakian lisäksi mikä on saanut aikaan tuon veren siinä oksennuksessa. Yksittäistapaus, en lähtisi yleistämään keliakian oireeksi kun taustoja ei tiedä tarkasti.

  Lieneekö tuo juttu pikkupojasta mahdollisesti tämä: http://kaksplus.fi/keskustelu/terveys/lapsen-allergiat-ja-sairaudet/903944-anaflaktinen-sokki/
  Tuossahan pojalla on ollut vilja-allergia, minkä vuoksi hänelle olisi pitänyt olla hampurilaisessa se luontaisesti gluteeniton sämpylä.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Susa 61 viestejä16.6.2011 14:13

  Siljalla matkalle lähdössä ja juuri pari päivää sitten myyntipalvelusta varmistelin gluteenittoman ruoan tarjontaa Siljan laivoilla. Vakuuttelivat kovasti, että buffetissa voi turvallisin mielin syödä ja on hyvin merkitty ja muissakin ravintoloissa saa pyydettäessä gluteenitonta. Kuinkahan tarkkaan ja monta kertaa sitä pitää aina kysyä ja varmistaa ja käydä keittiössä asti tarkistamassa, että saa varmasti puhdasta ruokaa? Niille, jotka eivät oireile ei tietysti reissu mene pilalle, vaikka gluteenia saisikin, mutta suuri terveysriskihän on joka tapauksessa. Ja oireileville taas todella ikävä juttu, jos reissu menee ruokailun takia heti alkuunsa pilalle! Oletko laittanut viestiä Keliakialiittoon asiasta, jotta voivat olla yhteydessä Siljaan??

 • Isabella 42 viestejä16.6.2011 16:09

  Puhuin paikan päällä keittiöpäällikön kanssa ja he ilmeisesti ottivat asian esille keittiöhenkilökunnan seuraavan päivän tiimipalaverissa, jotta asian vakavuus ymmärrettäisiin.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Mainos: Vähennä gluteenitonta ruokahävikkiä ja tilaa edulliset hävikkituotteet Matsmartilta. Uudelle asiakkaalle ilmainen tomitus yli 30€ tilauksiin! Tilaa gluteenittomat hävikkituotteet tästä.

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaArjentasapaino.fi ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,039s