-Elina-123

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Matkakertomus Thaimaan Pattayalta 25.5.2015 17:47

  Vietin mieheni kanssa kaksi viikkoa omatoimimatkalla Thaimaan Pattayalla. Lennot varasimme Ebookersin kautta ja saimme varattua suorat lennot Finnairilla. Ebookersin kautta varatessa sain valita meno- sekä paluulennolle gluteenittoman erityisruokavalion. Sain sähköpostiin lentoliput, joissa oli vielä erikseen maininta gluteenittosta ruuasta.

  Lentomatka ruokien osalta sujui hyvin. Molemmilla lennoilla matkustajat saivat kaksi ateriaa. Menomatkalla oma ruokani oli hivenen kuivan makuista, mutta menettelevää kuitenkin. Takaisinpäin tullessa ruuat oli pakattu ilmeisesti Bangkokin lentoasemalla ja leipää ei siis ollut tarjolla. Olin kuitenkin tyytyväinen lentokoneen ruokiin.

  Olin varannut reissuun paljon omia eväitä. Mukanani oli pussipuuroa, mehukeittotetroja, voileipiä varattuna jokaiselle aamupalalle, näkkileipiä, patukoita, pipareita yms. Ruokien vienti käsimatkatavaroissa ei ollut missään vaiheessa ongelmana turvatarkastuksessa tms. Omien eväiden mukaan vienti oli todella fiksu teko, sillä kummassakaan hotellissa ei ollut lainkaan gluteenitonta leipää tai muutakaan glut. tuotteita tarjolla.

  Ensimmäinen hotellimme oli Thai Garden resort ja sieltä olimme jo etukäteen tiedustelleet gluteenitonta tarjontaa, johon he vastasivat ettei heillä sellaista ole. Aamupala hotellissa oli hyvin thai-tyyppinen, joten söin aamupalalla omia voileipiä, juustoja, leikkeleitä sekä pekonia. Toinen hotellimme oli Siam Bayshore resost & Spa, jossa ei myöskään ollut glut. ruokatarjontaa. Aamupalani koostui samoista ruoka-aineista kuin edellisessäkin hotellissa. Söimme myös hotellilla muutamaan otteeseen lounaan ja päivällisen, jolloin pystyin hyvin valitsemaan listalta perusruokia: ranskalaisia, kanaa, pihviä ja perunoita tms. Kastikkeen pyysin aina jättämään kokonaan pois.

  Ihmiset puhuivat Pattayalla huonosti englantia, joten emme kysyneet ravintoloissa käydessämme koskaan gluteenitonta vaihtoehtoa. Kielikäännös oli mukanani, mutta oletin sen aiheuttavan enemmän haittaa kuin hyötyä, koska Thaimaassa ravintolahenkilökunnalla on pitkälti tapana sanoa "yes, yes" vaikkeivat he ymmärtäisi lainkaan mistä puhutaan tai mitä pyydetään. Niimpä en kielikäännöstä käyttänyt.

  Onneksi ravintoloiden ruokalistoissa oli pääsääntöisesti aina kuvat mitä ruoka sisältää. Ruokalistassa oli myös selkeästi maininta mikä kastike ruokaan kuului ja mitkä perunat sisältyivät annokseen. Kaikissa ravintoloissa pyysin kastikkeen jättämään pois, koska oletin sen olevan suurin riski. Vierailimme myöskin pääsääntöisesti vain sellaisissa ravintoloissa, joissa tarjolla oli perusruokia eli pihviä, kalaa yms. Halusimme ravintolan olevan myös siistin näköinen paikka, koska halusimme välttyä myöskin turistivatsataudeilta.

  Kaikkiaan matka sujui hyvin. Kertaakaan en saanut oireita mistään paikasta. Riskejä syömisen suhteen joutui kuitenkin ottamaan, koska gluteenittomuudesta ei voinut olla missään vaiheessa varma. Ruoka-annosten tilaaminen menusta itsessään oli jo haastavaa, koska thaimaalaisten englannin kielen taito on niin huonoa, joten aina jännitti annoksia tilatessa että mitähän pöytään lopulta tuleekaan. Muutamaan otteeseen jouduin myös syömään kontaminoitunutta ruokaa, kun luulin tilanneeni kanaa ja ranskalaisia, niin pöytään tulisin kaksi voileipää joiden päälle kanansiivut oli aseteltu. Niimpä söin leivän päältä kanat ja mieheni söi leivät. Onneksi leivän ja kanojen välissä oli juustoa yms joka vähän esti ettei kanoihin ollut tarttunut selviä murusia.

  Hotelleiden allasbaareissa ei myöskään ollut tarjolla muuta kuin burgerannoksia, joten muutamaan kerran kovassa nälässä tilasin burgerannokset ja söin leipien välistä vain ison pihvin ja ranskalaiset. Onneksi silloinkin pihvin ja leipien välissä oli juustoa ja salaattia, joka esti suurimmat muruset. Huom! Kotona en missään nimessä söisi tuolla tavalla kontaminoitunutta ruokaa, mutta matkalla koin, että riskejä on otettava ja syödäkseen aikoo saada. Onneksi oireita ei tullut, vaikka kotosuomessa saan oireita, jos gluteenia on eksynyt ruokaani vahingossa.

  Alla listattuna muutamia ravintoloita, joissa kävimme ja ruokailu sujui ongelmitta kun tilasin annokset ilman kastiketta:

  - Ravintola Beefeater (ravintolassa nettisivut)
  - Patrick's belgian restaurant (hyvä pihviravintola, jossa annoksen sai ilman kastiketta)
  - Santa Fe (Halpa ravintola, laatu melko huonoa. Perus pihviruokaa ja ranskalaisia)
  - Sizzler (Hyvää perusruokaa. Edullinen paikka. Sisältyi myös salaattibaari.)
  - Hippopotamus (Hyvää ruokaa ja suht edullinen)

  Pattaya oli erittäin viehättävä ja tutustumisen arvoinen paikka. Turistivatsataudilta vältyttiin ja maha oli matkan ajan muutenkin hyvässä kunnossa. Omaat eväät auttoivat jaksamaan, jos nälkä iski yllättäin ja ruokapaikka oli vielä hakusessa.

 • Kokemuksia Kyprokselta? 28.3.2014 17:02

  Hei,

  Olemme lähdössä Toukokuun alussa Kyprokselle Phafokselle. Onko kenelläkään kokemuksia Kyproksen matkalta keliaakikkona? Meillä on tavallinen hotellihuone eli tulemme ruokailemaan ulkosalla päivittäin. Sen verta on suunnitteilla, että ennen matkaa laitan hotelliin sähköpostia ja kysyn onko siellä saatavana gluteenitonta aamiaista.

 • Tallinkin laivalle keliaakikkona 22.6.2013 22:12

  Nyt on Tallinnan risteily heitetty Tallink Silja Europalla. Varasimme buffetin illaksi sekä seuraavalle aamulle meriaamiaisen. Keliaakikkona pärjäsin laivalla melko hyvin enkä nyt ainakaan nälkää joutunut näkemään. Kassissa oli kuitenkin omat leivät varuiksi mukana.

  Illallisbuffet oli ihan ok, mutta ei kuitenkaan niin hieno kokemus että viitsisin jatkossa siitä maksaa. Ruokatiskejä oli sen seitsemää eri sortillista ja ruokien vieressä oli hyvin laitettu laput mitä ruoka on sekä onko se laktoositon vai gluteeniton. Petyin kuitenkin vähäiseen tarjontaan. Esim. lämpimiä ruokia ei ollut gluteenitommina kuin paria kolmea eri lihasorttia, jotka oli vielä melko kuivia. Kastikeeksi oli tarjolla pippuri- tai punaviinikastiketta. Kylmissä ruuissa olisi ollut enempi tarjolla myös gluteenittomia, mutta salaatit ja sushit eivät minua niin innostaneet.

  Leipää oli tarjolla kiitettävästi, joka pelasti buffetkokemuksen! Jälkiruuissa ei ollut juuri mitään lutkua. Mansikoita kermavaahdon seassa löysin, jotta sain suuni makeaksi. Kelpasi toki minulle

  Aamiainen oli mielestäni melko kuppainen. Tiskin päässä oli lappu, jossa oli kirjoitettuna mitä tiskin ruuat ovat. Ruuan esim. munakokkeli perässä oli aina sitten G-kirjain perässä. Ongelmaksi itse koin, että lista piti tavata todella tarkkaan ja ihmismassan hönkäillessä niskassa en pystynyt täysin keskittymään. En myöskään tunnistanut kaikkia esim. leikkeleitä tiskillä, kun niiden edessä ei ollut enää erikseen lappua mikä on mitäkin. Hieman sekavaa siis, mutta perinteiset nakit, munat ja hedelmät sain lautaselleni kasattua.

  Oireita ei onneksi tullut ja tosiaan vatsan sain kuitenkin aina täyteen. Ei mikään keliaakikon paratiisi tuo Tallinkin laiva, mutta menetteli kuitenkin. Hyvä, että G-merkinnät sentään löytyi ruokalistoista.

 • Tallinkin laivalle keliaakikkona 14.6.2013 18:48

  Hei!

  Suunnitteilla olisi laivaristeily Tallinkin laivalla (Tallink Europe). Onko kellään kokemuksia nimenomaan Tallinkin laivojen gluteenittomien ruokien tarjonnasta? Katselin Tallink Siljan nettisivuilta, että buffeteista saa ainakin gluteenittomia ruokia, mutta mietinkin saako sieltä laivan muista ravintoloista ja ymmärtääkö ne eestiläiset kun asian esittää?

 • Kuinka kauan teillä meni keliakian hyväksymiseen? 9.6.2013 22:54

  En hyväksy vieläkään. Sairautta takana nyt n. 5 vuotta. Kotiruokailu sujuu kun itse tekee ruuat, mutta muualla syöminen tai herkkujen ostaminen mietityttää. Jatkuva tuoteselosteiden lukeminen ja sopivien syömisien pohtiminen väsyttää ajoittain. Pari kertaa olen myös saanut vahingossa gluteenia ja tulin niin kipeäksi, että ajattelin kuolevani pöntön ääreen. Pelkään nykyään enemmän, että saan jostain piilogluteenia ja tulen kipeäksi, kuin silloin sairastuttuani.

  Matkustaessa etenkin ymmärtää kuinka paska sairaus tämä on. Kun kaikkea syömäänsä joutuu epäilemään ja pohtimaan onko tämä nyt sittenkään sopivaa, menee matkasta helposti osa jo liialliseen stressaamiseen. Ehkä tämän sitten joskus hyväksyy täysin,tai sitten ei.

 • Gluteenitonta Pariisissa? 9.6.2013 22:45

  Vastaan tähän nyt muutamia kuukausia jäljessä. Pariisissa meillä oli huoneistohotelli, sillä olin lukenut ennen matkaa paljon negatiivissävytteisiä kommentteja pariisin ruokailuun liittyen. Huoneistohotelli olikin erittäin hyvä vaihtoehto. Valmistin joka aamu mikrossa mikropuuron ja minulla oli omat leivät mukana.

  Paikallisissa marketeissa oli myynnissä erityisesti Schärin tuotteita, joten leipää varmastikin olisin sieltäkin saanut. Söin koko matkan ajan kuitenkin omia leipiäni. Ostimme ruokakaupoista huonestoomme juustoa, leikkeleitä, jogurttia sekä levitettä. Olin opiskellut vehnän, ohran, ruis ja kauran ranskaksi, jotta pystyin lukemaan pakkauksien tuoteselosteita.

  Söimme ulkona vain kahdesti. Muut ruuat valmistin mikrossa huoneistossamme. Ostin kaupasta valmisruokia, joissa luki selvästi gluteention ranskaksi. Olin kotoa ottanut mukaan riisinuudeleita ja tonnikalaa, joten sain koottua huoneistossa melko mukaviakin ruokia. Huoneistossa oli liesi, mutta ei uunia, joten mikro oli melkeinpä ainoa lämmitysväline.

  Ravintolassa kysyimme kerran ruokien mahdollisesta gluutenittomuudesta. Tarjoilija ei ymmärtänyt lainkaan mistä puhumme. Söin kyseisessä ravintolassa riskillä ranskalaisetn a porsaan pihvin. Oireita ei tullut, joten ainakaan selkeää guteenia ne eivät sisältäneet. Toisessa ravintolassa tilasin mielestäni pihvin salaatilla ja parmesaanijuustolla, mutta sainkin lautaselle läjän kylmiä leikkeleitä, salaatinlehtiä ja parmesaanijuustoraastetta. Ranskalaiset tulivat lisukkeksi, jotka myös riskillä söin. Tänäpäivänä en missään nimessä ottaisi moista riskiä ja söisi esim. Ranskalaisia. Oireita ei kuitenkaan tullut.

  Gluteenittomuudesta ei siis ollut tietoakaan Pariisissa. Ihana paikka muuten, mutta ruokailu oli hyvin haastavaa etenkin ravintoloissa. Huoneistohotelli teki ruokailusta kuitenkin turvallisempaa ja sain viettää lomani Pariisissa melko hyvin mielin.

 • Ketsuppi!! 9.6.2013 22:09

  Käytän ketsuppia lähes joka ruuassa eikä oireita ole koskaan tullut. En ole edes ajatellut/ tiennyt ettei ketsuppi muka sopisi keliaakikolle. :O

 • Gluteenitonta Pariisissa? 14.4.2012 20:39

  Hei!

  Olen lähdössä kesällä mieheni kanssa reissuun Pariisiin. Lennon olemme jo varanneet, mutta hotellia ei vielä. Kovasti etsin tietoa kuinka keliaakikkona pärjää Pariisissa!?

  Kyselenkin nyt täältä olisiko jollakin kokemuksia keliaakikkona olemisesta Pariisin matkalla? Missä yövyit reissulla (Hostelli, hotelli vai jokin muu)? Millaisissa ravintoloissa ruokailit ja kuinka se onnistui siellä? Kaikenlaisia kokemuksia olisi mahtavaa kuulla, jos jollain sellaisia on!

  Itselle tämä tuleva Pariisin matka on ensimmäinen ulkomaanmatka keliaakikkona. Tosin Tallinnassa olen käynyt kerran, jossa kaikki sujui suht hyvin. Paineet ruokailun järjestämisestä ovat siis melko kovat, sillä oireilen herkästi saadessani gluteenia.

  Toivottavasti jollakin olisi jotain tietoa asiaan liittyen.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Keskustelu
  8 viestiä, 4 aloitusta

  Rekisteröitynyt
  13.4.2012 19:11

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,037s