Elina

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Kosmetiikka: vehnäuute 15.5.2009 14:24

  Olen miettinyt ihan samaa, sillä sain lahjaksi suihkusaippuan, joka sisältää vehnää. Lahjoitin sen kyllä jo eteenpäin, mutta jäin miettimään, että voiko keliaakikko käyttää tälläisiä tuotteita ulkoisesti.

 • Gluteenitonta Thaimaassa? 18.4.2009 18:13

  Samoin multa. Eka gluteeniton ulkomaanmatka tiedossa ja kohteena Etelä-Thaimaa. Lähtö reilun viikon päästä. Voihan jänskätys!

 • Ensitunne 24.3.2009 13:43

  Sain oman diagnoosini tammikuussa 2009 ja ensireaktio oli täydellinen sokki!! Olin ehtinyt kuvitella mielessäni vaikka mitä sairauksia, eikä keliakia todellakaan ollut niiden joukossa. Taisin jopa itkeä puhelimessa, kun terkkari ilmoitti asiasta. Ensimmäisenä mieleeni tuli kaikki ne ruuat ja herkut, joita en voisi syödä enää koskaan. Kipaisin heti kauppaan ostamaan ison kasan lakritsia, keksejä, suklaata, leipää ja mämmiä ja hyvästelin kaikki tuotteet yksitellen.

  Pari päivää diagnoosin jälkeen tapasin ravitsemusterapeutin ja siitä päivästä lähtien aloin noudattamaan gluteenitonta ruokavaliota. Hankin paljon tietoa kirjoista ja netistä ja kiertelin kaupoissa tutkimassa, mistä gluteenittomia tuotteita löytyy. Olen ehkä joutunut luopumaan gluteenista, mutta tilalle olen saanut uuden ja mielenkiintoisen ruokamaailman, joka olisi jäänyt täysin pimentoon ilman keliakiaa. Jännää, miten näinkin lyhyessä ajassa keliakia on jo osa minua! Sopeutuminen on hyvin pitkälti asennekysymys.

 • Kasvissyönti ja keliakia 24.3.2009 13:24

  Heippa! Ajattelin kysellä ihan mielenkiinnosta, että onko täällä muita kasvissyöjä-keliaakikkoja. Kuinka olette kokeneet tällaisen yhdistelmän? Itse olen ollut lakto-ovo-vegetaristi seitsemän vuotta ja keliaakikko kaksi kuukautta. Toistaiseksi en ole kokenut näiden kahden ruokavalion yhdistämistä ongelmana. Kasvissyönti saattoi jopa helpottaa sopeutumista, koska olen tottunut syömään erilaista ruokaa valtaväestön kanssa ja kyselemään, mitä ruuat sisältävät. Nyt olen lisännyt siihen listaan vain gluteenin.

 • Irtomakeiset 24.3.2009 13:08

  En osta irtokarkkeja, koska ei voi tietää varmasti, miten puhtaita/gluteenittomia ne on, kun kauhat on kaikille yhteisiä. Toisaalta söin todella harvoin irtokarkkeja ennen diagnoosianikin, koska olen kasvissyöjä ja melkein kaikki sisältää liivatetta tai E120:ta. Eipä siellä taitaisi olla montaa lajia, joita pystyisin edes syömään.

 • Monta keliaakikkoa tunnet? 24.3.2009 12:57

  Henkilökohtaisesti en tunne/lähipiirissäni ei ole muita keliaakikkoja. Tiedän muutaman ihmisen etäisesti, mutta he ovat tuttujeni puolituttuja tjv.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Keskustelu
  6 viestiä, 1 aihe

  Rekisteröitynyt
  17.3.2009 11:25

©2020 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,042s