Isabella

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5
 • Vehnää osterikastikkeessa (thai- ja kiinal. rav.) 25.3.2014 12:34

  Thaimaalaisissa ja kiinalaisissa ravintoloissa usein käytetty osterikastike sisältää vehnäjauhoa. Ei siis suurusteena vaan siinä kastikeanesteessä. En tiedä sitten, onko se samankaltainen kuin soijakastikkeen vehnä, että valmistusprosessissa gluteiinia häviäisi? Joka tapauksessa olen saanut oireita ko. kastikkeesta.

 • Denniksen gluteenittomat pitsat? 9.7.2013 10:11

  Pike kirjoitti:
  Isabella kirjoitti:
  Itse en ehtinyt edes ravintolasta ulos ennenkuin jouduin ryntäämään vessaan. Kylmä hiki nousi heti pizzan syönnin jälkeen ja kaikki tuli vetenä läpi. En mene arpomaan toista kertaa tuonne paikkaan.

  Ihmisellä ruoka on mahalaukussa kolmesta neljään tuntia. Jos keliaakikko syö gluteenia, olisi mielenkiintoista tietää, kuinka äkkiä tämä voi oikeasti aiheuttaa ripulin? Itselläni olen huomannnut vaivojen alkavan noin kahdentoista tunnin kuluttua mahdollisesta gluteenin saannista.

  Itselläni karkeasti arvioiden ehkä puolen tunnin viiveellä tulee ensimmäiset oireet. Jos ravintolassa nauttii pitsaa hyvässä seurassa tunnin puolitoistakin, niin ensimmäiset merkit ehtii jo tulla.

 • Denniksen gluteenittomat pitsat? 7.7.2013 22:09

  Itse en ehtinyt edes ravintolasta ulos ennenkuin jouduin ryntäämään vessaan. Kylmä hiki nousi heti pizzan syönnin jälkeen ja kaikki tuli vetenä läpi. En mene arpomaan toista kertaa tuonne paikkaan.

 • Tallinkin laivalle keliaakikkona 16.6.2013 15:09

  Erittäin huonot kokemukset Tallinkin laivoilta keliaakikkona. Esimerkkejä:
  - yhdellä laivalla oli buffassa salaattia, jossa oli vehnänalkioita vaikka ilmoitettiin gluteenittomaksi. Onneksi olen "rasittava asiakas" ja tsekkaan monesti silti vaikka lapussa selvästi lukee gluteeniton. Ihmettelin vain, että mitähän nuo siemenen näköiset on.
  - toisella laivalla buffa-aamiaisella pehmeä leipä oli gl. leipäpöydästä "loppu", jotan pyysin sitä tarjoilijalta erikseen. Väitti ettei heille ole sitä enää. En uskonut. Vasta kun pyysin puhua hänen esimiehelleen (tiesin että laivassa varmasti on ainakin pakastimessa sitä leipää), niin eikös sitä leipää tullut pöytään. Heille tuli se vaiva, että piti sulattaa leipä sieltä pakastimesta.
  - päivällisellä leipä hajosi kuivuuttaan lautaselle tuhanneksi muruseksi. Eihän sitä pystynyt syömään. Pyysin tarjoilijalta tuoreempaa leipää. Ei kuulemma ollut. Puhuin tästäkin sitten ravintolapäällikön kanssa, joka kertoi, että heillähän on pakastin täynnä gl. leipää. Tämän sain myös itse todeta, kun hän ystävällisesti vei minut keittiöön katsomaan, miten suuri varasto heillä gl. leipää pakkasessa oli.

  Yleisesti ottaen, buffapäivällisen jälkeen ole aina suoraan juossut vessaan. En tiedä, mistä johtuu, tuleeko siellä kuitenkin sitä kontaminaatiota sitten. Sen sijaan laivojen a la cartessa ei ole maha tullut kipeäksi.

 • Kauhea keliakia?! 21.4.2013 10:19

  Joo, sama täällä. Ja olen aina muiden kauhisteluun vastannut, että olen tyytyväinen, että minulla on toimivat kädet ja jalat. Että tämä on pientä tällaisten rinnalla. Kyllähän sitä kadehtii kaupan leipäpaljoutta, hintaa ym., mutta tämän sairauden kanssa pystyy elämään "terveen elämää" kunhan pitää ruokavalion kunnossa.

 • Ketsuppi!! 21.4.2013 10:09

  Olen tooooosi herkkä keliaakikko, en kestä pätkääkään esim. venhnätärkkelystä, mutta en ole ketsupissa huomannut mitään ongelmia. Käytän sitä jopa reippaasti joissain ruoissa.

 • Glukoosi 23.2.2013 11:54

  En pysty juurikaan syömään salmiakkeja ym., varmaankin juuri niiden tärkkelyssiirapin tms. aineiden takia. Ruokavalioni on luontaisesti gluteenitonta, koska vehnätärkkelys esim. leivässä aiheuttaa vatsaoireita ja pahaa oloa. Tästä syystä varmaan nuo karkitkin aiheuttavat oireita.

 • Pirkka näkkileivän maku ala-arvoista 15.1.2013 20:44

  Oletteko käyttäneet Pirkka Näkkileipää? Päätin sitten investoida siihen ja nyt tekisi mieli kiikuttaa se takaisin kauppaan ala-arvoisen maun takia. Mitä mieltä te olette sen mausta?

 • Paistotuoretta leipää cittarista 9.1.2013 18:40

  Hecu kirjoitti:
  Kellään tietoa onko Turun Cittareissa gluteenitonta tuoreleipää?

  Länsikeskuksen Cittarissa on Ullan Pakarin ja Vuohelan leipiä. Oisko toimituspäivät olleet tiistai ja torstai (?).

 • Paistotuoretta leipää cittarista 9.1.2013 18:38

  Saaristolaisleipä oli kyllä herkullisinta leipää mitä olen koskaan maistanut! Ja kaiken lisäksi se on luontaisesti gluteenitonta!

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  5 vinkkiä

  Keskustelu
  42 viestiä, 8 aloitusta

  Kommentit
  7 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  24.10.2010 13:56

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,034s