Isabella

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5
 • Aamiaistarjonta Suomen hotelleissa 19.10.2011 19:12

  Sokos Presidentti -hotellissa (Hki) yksi parhaista aamiaisista. Oma gluteeniton pikkubuffa, pehmeät leivät ja muffinsi tulivat nopeasti pyynnöstä, henkilökuntaa koko ajan lähettyvillä ja ystävällisiä. Todella miellyttävä tunnelma.

  Huoneen siisteys sen sijaan miinusta, vuodevaatteissa hiuksia ja töhnää, veskissä ei kaikki nurkat ihan pyyhitty.

 • "Puhtaat" kaurahiutaleet 7.9.2011 19:52

  Lähikaupasta ei ole pitkään aikaan saanut Provena "puhdas"kaurahiutaleita. Kokeilin siis hyllyssä olevia normaaleja Myllärin luomukaurahiutaleita. Ja kas - ei mitään oireita! Suosittelen! Mietityttää, onko Provena vain rahastusta...

 • Turvallinen kiinalainen ravintola? 31.8.2011 17:14

  Olen kiinalaisten ravintoloiden suurkuluttaja ja aina sujunut hyvin. Suosittelen!!

  Olen kysynyt ruokalajeja, joissa mahdollisimman vähän soijakastiketta käytetty.

  Tummemmista kastikkeista, joissa on paljon soijaa, tulee maha kipeäksi itselläni. En tiedä johtuuko se soijapavusta vai valmistusmenetelmässä käytetystä vehnästä.

  Turha siellä on gluteenittomuudesta selittää. Kysyy ihan vain suomeksi että onko jossain ruoka-aineessa vehnää. Eihän ne nyt ohraa, ruista tai kauraa aasialaisessa keittiössä käytä.

 • Moilanen käyttää palmuöljyä 16.8.2011 13:20

  Olettekos huomanneet, että Moilasen leivissä on palmuöljyä!? Tätä öljyähän on alettu vähin äänin hivuttamaan elintarvikkeisiin silloin kun transrasvat kiellettiin. Lähinnä sitä on käytetty ns. roskaruoassa kuten ranskalaisissa, sipseissä, kekseissä ym. Palmuöljyllä on vakavat terveyshaitat, ympäristöongelmista puhumattakaan.

  Asiaa on turha puolustella leivän leipoutuvuudella tms., koska esim. Suloiset käyttää leivissä pelkästään rypsiöljyä, ja heidän leivät ovat onnistuneita sekä maultaan että rakenteeltaan.

 • Tattaria! 4.8.2011 16:54

  Tuo torjunta-aineettomuus on ilouutinen! Ei kaivata yhtään lisäharmeja elimistöön.

  Vielä kun sen tattarin saisi maistumaan hyvältä! Olisi tervetullut pöytään ravintoarvojensa puolesta.

 • Ruokavammainen tässä terve 4.8.2011 16:49

  Mediaan pitäisi nostaa keliaakikkoja tai hyvä keulakuvapersoona, jotta yleiseen tietoisuuteen tulisi oikea kuva asian laidasta eli että kyse on elinikäisestä sairaudesta, johon pitää suhtautua äärimmäisen vakavasti. Esimerkiksi "sankaritarina" henkilöstä, joka on joutunut sukkuloimaan mitä erilaisimmissa yhteyksissä ja paikoissa ja pystynyt välttämään pienimmätkin kontaminaatiot. Tarina, josta ilmenisi, miten vahingollista gluteiini meille todella on. Ja miten vastuullisessa asemassa ruokapalvelutyöntekijät ovat.

  Jotta sitten saataisiin kertaheitolla eriteltyä eri kategorioihin nämä yliherkkyydet ja sitten tämä sairaus. Ainakin joskus aikoinaan keliakia niputettiin muistaakseni Kelan tms. termistössä vammaksi. Pitäisiköhän meistä alkaa puhua vammaisina, jotta otetaan vakavasti eikä sotketa turhanpäiväisiksi nipottajiksi? Monet kun helposti ajattelevat, että ei kai se pieni määrä vehnää siinä ruoassa nyt niin paha juttu VOI olla...

  Monet voi myös ajatella keliakiaa allergiana - nykyäänhän puhutaan allergioiden siedätyshoidosta ja että turhaan vältetään niitä allergeeneja niin hanakasti. Tällainenkin voi sotkea ihmisiä. Tai sitten niputetaan laktoosi-intoleranssi ja keliakia, ja ajatellaan että siitä nyt ehkä vähän maha nipistelee.

 • WTF - oireet palasivat?? 2.8.2011 13:47

  Onhan tyttäresi ollut luontaisesti gluteenittomalla dieetillä? Alkuvaiheessa kannattaa jättää pois vehnätärkkelys, jotta suoli rauhoittuu kunnolla. Kokeilkaa sitten pienellä määrällä sellaisia gluteenittomia tuotteita, jotka eivät ole luontaisesti gluteenittomia. Itse en pysy syömään ollenkaan vehnätärkkelystä.

  Myös kaurajauho saattaa ärsyttää liikaa ja aiheuttaa pahaa oloa. Itse en pysty syömään esim. Raision porkkana-kaurasämpylöitä.

 • Tuplatsekatkaa aina 2.8.2011 10:57

  Lomalla sattuu: Ahvenanmaalla hotelli Havsvidden ja laivalla Silja Europan Maxim.

  Kummassakin tilasin ruoan kanssa g-leipää. Tarjoilija toi leipiä ja toivotti hyvää ruokahalua. Itselläni on tapana tuplatsekkailla vaikka se onkin ehkä tarjoilijoista rasittavaa ja ärsyttävää. Tsekkasin siis nytkin, että olivatko ne pöytään tuodut leivät varmaan gluteenittomia. No eivät olleet, tarjoilijoilta oli unohtunut jo koko asian.

  Huolettaa niiden keliaakikoiden puolesta, jotka eivät aina pöytäseuran takia viitsi avata suutaan. Tai luottavat muuten vain aina ravintolahenkilökunnan erehtymättömyyteen.

  Toivottavasti jaksatte olla niitä rasittavia asiakkaita, jotta oma terveys säilyy.

 • Silja Line? 2.8.2011 10:35

  GALAXYN aamiaisbuffetista ei saanut pehmeää leipää. Tarjoilija väitti sen olevan loppu. Väitin takaisin, että ihan varmasti laivalta löytyy pehmeää g-leipää. Lopuksi pyysin ravintolapäällikköä paikalle. No jopas löytyikin sämpylöitä ja herkullisia olivatkin.

  Tämä kuvastaa henkilökunnan välinpitämättömyyttä. Helpompi sanoa tuotteen olevan lopussa kuin sulattaa sitä yksittäiselle asiakkaalle.

 • Mc Donaldsin ranskalaiset ja hampurilainset 16.7.2011 09:44

  Ei ole ollut koskaan ongelmia Mäkkärillä hampurilaisten tai ranskisten kanssa, ja reagoin kyllä todella herkästi jos olisi. Sama Hesen ranskisten kanssa, ei ole ongelmia.

1 2 3 4 5

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  5 vinkkiä

  Keskustelu
  42 viestiä, 8 aloitusta

  Kommentit
  7 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  24.10.2010 13:56

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,048s