Jenni

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Oireet pahenevat, onko normaalia? 15.9.2014 08:06

  Hienoa, että oireet ovat helpottaneet! Maidossa haitallisinta ei välttämättä ole laktoosi, vaan kaseiini eli maitoproteiini, joka muistuttaa viljojen haitallisia proteiineja, kuten gluteenia. Voit hyvin korvata rahkan ja raejuuston maustamattomalla heralla, jos vatsasi kestää.

  http://samisundvik.com/2013/05/26/rahkaa-ja-raejuustoa-perusbodarin-ja-pain onpudottajan-tarkeimmat-evaat/

 • Oireet pahenevat, onko normaalia? 9.9.2014 08:36

  Sinuna en huolestuisi, koska aikaa on kulunut kovin vähän. Suosittelen kuitenkin sinun ja kaikkien muiden, kellä tuntuu että gluteeniton ruokavalio ei riitä, tutustumaan Sami Sundvikin ja Olli Sovijärven blogeihin. Käytännössä he ovat paleo -ruokavalion puolesta puhujia.

  Mulla kävi niin, että keliakiadiagnoosin jälkeen oireet helpottivat hieman. Kuumeisesti mietin, etten varmaankaan noudata dieettiä tarpeeksi hyvin ja tulin jo sairaalloisen tarkaksi ruokavaliostani. Puolen vuoden jälkeen minulle ilmantui kuitenkin uusia neurologisia oireita, joille ei löytynyt diagnoosia. Omien kokeilujen jälkeen jätin viljatuotteet pääsääntöisesti pois ruokavaliostani. Oireet vähenivät ja olo koheni huomattavasti. Viime keväänä huomasin, että myös maitotuotteet aiheuttavat ongelmia ja siksi päädyin noudattamaan paleoruokavaliota.

  Ensi alkuun tämä voi olla karmeaa luettavaa, jos vielä totuttelee gluteenittomaan ruokavalioon. Omalla kohdalla olo koheni kuitenkin niin paljon vilja- ja maitotuotteiden jäätyä pois, etten palaisi enää takaisin gluteenittomien tuotteiden käyttäjäksi. Leivänhimoon oppii helposti leipomaan leipäsiä mantelijauhosta ja siemenistä. Ja Facebookissa on aktiivinen paleo ryhmä, josta saa tukea ja tsemppiä. Toivottavasti löydät sen ruokavalion, joka sopii parhaiten juuri sinulle!

 • Keliakia ja väsymys 17.3.2010 15:44

  Mulla myös väsymys on aivan ylivoimaista vaikka gluteenittoman ruokavalion aloittamisesta melkein 1,5 vuotta.

  Kävin viime kesänä rähisemässä lääkäreille, että mihin tämä liittyis, mutta sanoivat että ei ainakaan keliakiaan ja pitivät varmaan uupuneena opiskelijana tai jotain. Verikokeetkin oli ihan kunnossa vitamiineja, keliakian vasta-aineita, diabetesta ja kilpirauhasta myöten, joten olen vain yrittänyt sinnitellä.

  Nyt kun taas lähdin netistä tutkimaan asiaa, löysin englanninkielisiä artikkeleita, jossa keliakia yhdistettiin muihinkin proteiiniyliherkkyyksiin, kuten maidon kaseiinin yliherkkyyteen. Aiheuttaa kuulemma iho-, hengitystie- ja suolisto-oireita, mutta myös väsymystä, muistikatkoksia ja tuota sumuista tunnetta että nyt ei ole nuppi ihan hereillä ja terässä.

  Aloitin siis tiukan maidottoman ruokavalion joitakin päiviä sitten, ei siitä haittaakaan voi olla tässä tilanteessa kun kaikki on jo tutkittu ja kokeiltu...

 • Gluteenitonta Levillä 17.3.2010 15:17

  Ei tosiaan ole merkitty siellä listoihin gluteenittomia, mutta käytännössä olen löytänyt ruokaa melkein joka ravintolasta, esim. Panimosta, Myllyn Äijästä ja Ämmilästä kun vaan kysyy mikä on gluteenitonta. Osa tarjoilijoista/ kokeista tuntuu olevan aika tietämättömiä keliakian vaatimasta tarkkuudesta, joten sitä kannattaa korostaa. Ämmilässä esim. sain etanat leivän kanssa tarjoiltuna, mutta eivät edes olisi itse tajunneet asiaa eivätkä ymmärtäneet pahoitella... Pihvipirtissä sen sijaan sain todella hyvää ja asiantuntevaa palvelua, kun ilmoitin asiasta jo pöytävarauksen yhteydessä.

 • Kasvissyönti ja keliakia 27.2.2010 22:18

  Olen jonkun sortin kasvissyöjä, sillä en ole syönyt lihaa tai kanaa kymmeneen vuoteen. Olen samaa mieltä Elinan kanssa siitä, että keliakiaan sopeutuminen oli helpompaa, kun ruokavalio oli jo ennestään eriainen kuin muilla ja oli tottunut siihen että esim. ravintoloissa on vähemmän vaihtoehtoja joista valita.

  En koe ruokavaliota ongelmalliseksi, mutta teenkin paljon itse ruokaa joten ei tarvitse tuoteselosteita syynätä. Tulee myös kiinnitettyä huomiota siihen, että saa tarpeeksi protskua ja kuitua jne, joten syön varmaan keskivertohenkilöä terveellisemmin. Ainoa mikä aina jännittää on matkustelu, taannoinen Pietarin reissukin meni salaattia syödessä...

 • Gluteeniton pannari? 26.2.2010 13:33

  Ihan paras ohje on mielestäni ollut tuo Mantan kyökin ohje, jonka löysin googlettamalla:

  7dl maitoa
  3 munaa
  4dl vaaleaa glut.jauhoseosta (sunnuntai)
  1½dl sokeria
  1dl kaurahiutaleita
  1tl leivinjauhetta
  1tl vaniliasokeria
  1tl suolaa
  100g voisulaa

  Kaurahiutaleet käy pannariin todella hyvin, on maukasta

 • Keliakiaruokavalion vaikutus hiuksiin 9.2.2010 19:52

  Olen syönyt Viviscalia nelisen kuukautta, 1-2 tablettia päivässä rahatilanteen mukaan. Lähtenyt kivasti paksu sänki kasvaa tuolla ohkasten hiusten lomassa, niiden pitenemistä odotellessa. Viviscalia saa apteekeista ja luontaistuotekaupoista, netistä saattaa saada halvemmalla jos ei ole missään tarjouksia. Suosittelen

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,039s