Kisu

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Ei virallinen keliakia 9.12.2011 13:08

  Mua ei itseäni hirveämmin haittaa, etten saa tukea. Syön gluteenittomia leipiäkin niin älyttömän vähän. Ehkä kerran kolmessa kuukaudessa. Saan kuidut ym. ihan muualta ja jos tekee mieli jotain leivottua, niin leivon sitten itse.

  Mutta joskus vaan risoo tämä epämääräisyys, vaikka mun tapauksessa siinä tuskin on mitään epäiltävää, kun kahdella perheenjäsenellä on keliakia. Ja tiedän hyvin, että keliakia ei välttämättä näy koepalassakaan kaikilla.

  Eniten ärsyttää tämä, että suolisto on ilmeisesti jäänyt vähän hälytystilaan ja se saattaa joskus oireilla ihan ihme syistä, en edes tiedä mitä väärää olisin muka syönyt. Siinä saattaa mennä pitkään, että limakalvot paranee, mutta on se ärsyttävää silti. Meni siis viime talvena niin pitkälle, että kaikki tuli pihalle samanlaisena, kuin millaisena meni vatsalaukkuunkin. Mikään ei siis, hyvin kirjaimellisesti, sulanut. Ja vesiripuli..argh. Ehkä tämä tästä, maha ei ole niin pahasti enää kiukkuillut, mutta välillä tulee takapakkia.

 • Ei virallinen keliakia 8.12.2011 17:05

  Piti nyt hommata itsensä tänne, kun tullut aina kiukuissaan luettua..

  Minun tilanteeni on se, että isälläni ja siskollani on keliakia. Itselläni totesin kokeilemalla ala-asteella, että hylatuotteet menee paremmin, ts. maha oli aina maidosta sekaisin. Muutama vuosi meni ihan hyvin, joskin olin herkkävatsainen, kunnes n. 3 vuotta sitten alkoi vatsaoireet, maha oli aina ripulilla, etenkin aamuisin (söin iltaisin paljon leipää ja aamupalalla myös) ja se vessassakäymisten määrä oli aika jäätävä.. Noh, päädyin sitten tutkimuksiin, kun työterveydessä huomattiin, että maksa-arvot on koholla. Mut laitettiin seurantaan ja arvot vaan nousi, ultrassa todettiin, että maksa on hyvin kirjaimelliseti jalkapallon kokoinen (luulin vaan lihoneeni, mutta maksahan se siellä..). Päädyin kiireellisellä lähetteellä sisätautiosastolle sairaalaan tovin odottelun jälkeen. Kaikki verikokeet otettiin, vasta-ainetesti oli negatiivinen, mutta jossain entsyymeissä näkyi häikkää, olivat liian alhaiset ja se ennusti keliakiaa, joten seuraavaksi tähystykseen ja koepalaan. Tähystyksessä ei yllättäen löytynyt mitään, eikä lopulta koepalassakaan! Lääkäri sanoi, että joissain harvinaisissa tapauksissa keliaatikoille tulee maksaoireita ja kaikki osui, kun sukurasitekin oli niin iso. Lääkäri neuvoi varauksella jättämään gluteenittomat viljat pois. Tottelin neuvoa ja maksa-arvotkin palautuivat hiljalleen.

  Mutta, sitten alkoi ärsyttää koko diagnoosin epämääräisyys. Välillä repsahtelin, kunnes sain suoleni niin pahaan kuntoon, että yhden laskiaispullan jälkeen olin sekava ja huonovointinen kaksi päivää. Jätin suosiolla gluteeniviljat taas pois, mutta ajoittainen ripulointi jatkui. Söin tavallista kaurapuuroa jokaisena aamuna ihan hyvällä mielellä (tyhmä), kunnes se ilmeisesti räjäytti pankin yhdessä usean päivän gluteenittoman pastan syömisen kanssa. Suolisto oli niin tulehtunut, että se ei sietänyt enää mitään tärkkelyksiä ja hyvän aikaa söin salaattinikin soseena. Kivut oli hirveät, mikään ei imeytynyt. Ystävän neuvosta tiputin kaikki viljat, perunat ym. pois hyväksi aikaa ja suolisto kuntoutuu hitaasti. Ilmoittaa kyllä hyvin kärkkäästi, jos olen syönyt jotain sopimatonta.

  Sekavien vaiheiden kautta olen gluteenittomalla ja karppaan hyvin epävirallisesti, kun se tuntuu tällä hetkellä auttavan paranemista.

  Testasin diagnoosin pitävyyttä viime viikolla syömällä vahingossa suklaata, jossa oli gluteenia ja niitä seurauksia tässä nyt taas parannellaan..

  Onko kenelläkään muulla keliakia, jota ei ole diagnosoitu virallisesti, mutta suolisto on kyllä tehnyt asian niin harvinaisen selväksi, ettei epäilyksiä ole? Onko kellään muulla tullut maksaoireita?

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2020 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,042s