Lianna

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6
 • Keliakiaako?? 1.5.2013 22:26

  Hei! Keliakian aiheuttamaa nukkakatoa ei näy paljain silmin, edes tähystyksessä. Nukkakato esiintyy tietyssä kohtaa suolta paikoittain usein ympärämäisinä paloina. Lääkäri ottaa koepaloja sieltä täällä, vähän ummikkona, koska keliakiaa ei näy paljain silmin. Siksi maamme on täynnä ihmisiä, joilla on esim. verikokeessa todettu gluteenin vasta-aineet, mutta koepala näyttää, että keliakiaa ei ole! Itse pidän koepalatestiä täysin sattumanvaraisena. Kuuntele itseäsi ja usko omiin kykyihisi tulkita kehosi reaktioita! Vaikka tulos olisi mikä tahansa, kokeile auttaako gluteeniton dieetti (VARSINKIN JOS MUU EI AUTA). Jos auttaa, niin jatka sitä, kysymyshän on SINUN OMASTA HYVINVOINNISTA! Suosittelen, ettet söisi edes vehnätärkkelystä sisältäviä "gluteenittomia"jauhoja. Lain mukaan "gluteeniton" saa sisältää gluteenia (perustuu yllä oleviin testeihin, jotka kansainvälinen Vehnätärkkelysliitto on maksanut saadakseen vehnänsä myydyksi). Muista, että gluteenia on myös glukoosissa, tärkkelyksissä, pohjoismaisessa etikassa (poltettu ohraan, ei koske balsamivoja ja puna- ja valkoviinietikoita), valmiissa maustesoituksissa, mallaksessa jne. Eli aika varovainen saa olla. Mutta toivon sinulle tervettä elämää! Hyvää kevättä!

 • Väsymys 27.4.2013 21:42

  Hei! Minua itseäni mm. väsytti ns. "gluteeniton" -dieetti, joka siis saa lain mukaan sisältää gluteenia. 40-vuotiaana mietin, että miten jaksan enää käydä töissä, joudun varmaan sairaseläkkeelle. Nyt 55-vuotiaana olen pirteämpi kuin koskaan. Salaisuus: LUONTAISESTI GLUTEENITON DIEETTI. Gluteenia sisältää mm. etikka (ei valko- tai punaviini eikä balsamico, mutta muut suomalaiset kylläkin), glukoosi, maltodekstriini, lisäksi valmiit mausteseikoitukset ja aromit sekoitetaan usein vehnätärkkelyspohjaan, eli kaikki pois. Ja tietenkin vehnätaärkkelyksestä valmistetut gluteenittomat jauhot. Pieniä määriä gluteenia ei edes merkitä Suomessa, päälle kirjoitetaan vain "gluteeniton", tämä kaikki "lain puitteissa", laki sallii gluteenittomassa ruuassa gluteiinia, mikä on aivan hullua! Ja sitä gluteenia saa siis joka suunnasta: majoneesi, silli, makkarat, jäätelö, sinapit, ketsupit, jne. (Muuten Vatajalla on oikeasti gluteenittomia makkaroita, ne kaikkein vaaleimmalla keltasella pohjalla, jotka eivät sisällä hiivauutetta tai mausteita).

 • Maltodekstriini (palautusjuomat) 27.4.2013 19:43

  Hei! Maltodekstriini ei ole maissitärkkelystä, mutta se voidaan valmistaa maissista. Usein se on myös valmistettu vehnästä. Jos sanan perässä ei suluissa lue, mistä se on valmistettu, voi valmistusaineena olla vehnä. Sisältää silloin pienen määrän gluteenia, johon minä ainakin herkkänä keliaakikkona reagoin välittömästi, suuri väsymys on tyypillistä minullekin, sitä kestää muutaman päivän. Lisäksi saan näistä aineista iho-oireita ja huimausta.

 • Ketsuppi!! 21.4.2013 01:51

  Joo, itsekkään en ole löytänyt vielä oikeesti luontaisesti gluteenitonta ketsuppia, kaikissa on melkein joko glukoosia tai etikkaa, joka poltetaan Suomessa ja Ruotsissa ohraan ja sisältää gluteenia. Ehkä ollisi paras tehdä itse! netti täynnä ohjeita!

 • Ikäviä tilanteita 11.4.2013 21:36

  kaija kirjoitti:
  Oma gluteenittomuuteni alkoi viime heinäkuussa. Edelleenkin tulee yllätyksiä, mistä kaikesta saattaa KIELLETTYÄ AINETTA löytyä! Onnellisena olen popsinut jäätelöä, koska ei ollut tullut mieleenikään tarkistaa tuoteselostetta. Kuinka nyt jäätelössä (suurinta herkkuani!!!) voisi viljatuotetta olla?! Ja tänään vasta sattumalta vilkaisin paketin kylkeen, ja tärkkelyssiirappihan siinä luki, APUA! Tietääkö joku, onko maailmassa jäätelöä, josta nämä viljoihin liittyvät ainesosat ovat poissa???? Ravitsemusterapeutille olen odottanut aikaa heinäkuusta lähtien, joten ehkä sieltä saan joskus apua kysymyksiini.

  Hei Kaija! Ainakin Oatlin (tms.) jäätelöt ovat lontaisesti gluteenittomia!Ne on tehty kaurasta ja ilman glukoosia. Ihan oikean jäätelön makuisia, luontaisesti gluteenittomia!

 • Oudoin ja yllättävin tuote, jossa gluteenia? 4.3.2013 11:03

  Kaakao. Sinappi. Majoneesi. Jäätelö. Lista on loputon... Kaikissa Suomessa ja Ruotsissa valmistetuissa sinapeissa ja majoneeseissa on gluteenia, etikka poltetaan ohraan, ja siihen jää gluteeninrippeet (kysyin valmistajalta, valmistaja varmisti tiedon, sillä tulin aina kkipeäksi näistä tuotteista).

 • Kauppojen palvelutiskien gluteenittomuus 23.2.2013 11:20

  Joo, näin on! Minä pyydän joka kerta myyjää vaihtamaan hanskat ja ottamaan uuden haarukan tms. työkalun ja valitsemaan alapuolella olevan kalan. Ja aina myyjät tekevät sen ymmärtäen, kun kerron kontaminaatio vaarasta. Lisäksi esim. savukalastahan poistetaan nahka, joten tällä lailla on aika turvallista! Minä en ainakaan ole koskaan sairastunut tästä.

 • Gluteeniton Rodos 20.2.2013 00:32

  Hei! Kaupoista saa riisikakkuja, mutta muut gluteenittomat leivät ja keksit yms. lötyvät usein apteekista, jos niitä onn tarjolla. Itse syön Kreikassa aina grillattuja ruokia, kalaa, lihaa, tsatsikia, kasviksia tomaattikastikkeessa, fetaa, salaattia, ranskalaisia paerunoita - ja hyvin olen pärjännyt, koskaan ei ole nälkä jäänyt tai dieettivirhettä tapahtunut! Hyvää matkaa!

 • Muita, joilla ei ole keliakia-diagnoosia? 17.2.2013 15:19

  Hei! Sinullaisia on paljon, naapurissani asuu kaksoset, molemmilla oli samanlaisia vatsavaivoja, menivät yhdessä testiin ja vain toiselta löytyi keliakia tai nukkakato suolesta. Molemmat kuitenkin syövät gluteenittomasti, sillä myös tämän toisen vatsavaivat paranivat dieetillä. Tässä kokeessa otetaan koepaloja eri kohdista. Keliakia tai nukkakato esiintyy kuitenkin läikkinä suolessa, eli voipa hyvin olla, ettei juuri viottuneeseen kohtaan osuttu kokeessa. Silmällähän lääkäsi ei nukkakatoa näe, eli vain osa suolesta tulee tutkittua! Mikään 100 % varma testi ei siis ole kyseessä!

 • Niveloireet keliakiassa 17.2.2013 14:19

  P.S. Mäkkärin hampurlainen ja pihvi on luontaisesti gluteeniton. Kun jätät ketsupin ja muut sörsselit pois, otat siis tuotteen "pleininä", mutta vaikka juustolla ja tomaatilla ja salaatilla, saat luontaisesti gluteenittoman valmisruuan. Hesburgilla ei onnistu!

1 2 3 4 5 6

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,037s