Mampu

Keskusteluviestit

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Seuraavat > Loppuun >>
 • Gluteeniherkkä(kö)? 19.6.2011 10:51

  Meillä myös 14-v tyttärellä kovin epäselvä tilanne. Keliakiavasta-aineet olivat koholla 7-vuotiaana. Tähystyksessä löytyi runsaasti tulehdussoluja, mutta ei nukkavauriota, minkä vuoksi sovittiin että vasta-aineet testataan aina puolivuosittain, kunnes on järkevää jälleen tähystää.

  Vasta-ainearvot ovat vuosien varrella vaihdelleet, mutta eivät kunnolla nousseet. Toisen kerran tähystettäessä jälleen sama tulos: tulehdus, ei nukkavauriota.

  Kun vatsavaivat vaan jatkuivat ja tyttö on jatkuvasti "surkeana", päätettiin tänäkeväänä kokeilla ensin poissulkemismielessä maidotonta ruokavaliota ja kun se ei tuntunut ratkaisulta, gluteenitonta 1 kk ajan. Muutos tytön yleisvointiin oli huima!

  Paluu normaaliin ruokavalioon toi taas tutut oireet takaisin. Lääkäri totesi, että ilman nukkavauriota ei etuisuuksia ole mahdollista saada, mutta hän olisi sitä mieltä että paitsi nuoren hyvinvoinnin myös vakavampien seuraamusten välttämiseksi on syytä siirtyä gluteenittomaan ruokavalioon.

  Kelan etuudet jäävät ikuisiksi ajoiksi saamatta, mutta koska takana on nyt 1kk gluteeniton kokeilu, ei ole järkevää tähystää ennen kuin oireita on taas kärsitty ainakin puoli vuotta. Ja siihen ei todellakaan ole nyt halua, kun hyvä vointi vihdoin löytyi. Asian taloudellinen puoli tietysti harmittaa varsinkin sitten, kun tytön pitäisi aikanaan pärjätä omillaan opiskeluaikana jne. Samoin sopeutumisvalmennusleirit ym vertaistuki - muiden keliakianuorten kanssa tutustuminen - taitaa jäädä meidän ulottumattomiin.

  Gluteeniton ruokavalio aloitettiin eilen - 7 vuotta tutkimusten aloittamisesta.

  Olisi kiva saada vinkkejä, kuinka asiassa voisi toimia.

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  21 vinkkiä

  Kuvia
  1 kuva

  Keskustelu
  121 viestiä, 40 aloitusta

  Kommentit
  11 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  19.6.2011 10:32

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,034s