Mampu

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Kansainvälinen nuorten leiri Portugalissa 3.7.2012 08:57

  Tässä Portugalin vastaus:
  The participants are roughly half girls and half boys, 7 of which are between 13 and 17 years old (mainly girls).
  Hennamarjatta: Kiinnostaako teidän 12-vuotiasta?

 • Kansainvälinen nuorten leiri Portugalissa 2.7.2012 21:10

  Portugali tosiaan taitaa olla ainoa alaikäisille tiedossa oleva ja juuri teini-iässä se vertaistuki ja mahdollisuus kokeilla omia siipiä ulkomailla olisi niin tärkeää!

 • Kansainvälinen nuorten leiri Portugalissa 2.7.2012 12:35

  Tämä leiri on tarkoitettu 8-18-vuotiaille. Voisin vielä kysäistä järjestäjältä, minkä ikäisiä ilmoittautuneet ovat

 • Kansainvälinen nuorten leiri Portugalissa 2.7.2012 00:06

  Laitoin muutaman kysymyksen Portugalin leirin järjestäjille. Tässä saamani vastaukset siinä toivossa, että joku vielä innostuisi

  About your questions:

  Do you still have capacity for 2 15-year-old girls?
  Please note that registrations closed on June 30th. We can still accept two 15 year olds, but I would ask you to make the registration as soon as possible.

  Are there any participants from Finland, Sweden, Estonia or even Germany (with whom they could possibly travel)?
  We do have a girl from Germany, also 15 actually, who has already booked the flight. If your daughter decides to come, I can ask her if I can put you in touch with her parents to see what route she's taking. But she is coming to Lisbon airport, though.

  How many participants are there going to be altogether?
  We received 15 registrations, but we are still seeing if it's possible to extend the deadline a few days further, so maybe we'll have more.

  Which countries do the participants come from?
  Besides Portugal, we have participants from Germany, Austria and maybe Italy, but they are mainly Portuguese.

  Do you think there is someone coming from Faro who could possibly give the girls lift from Faro airport to Sintra? Flights to Faro seem to be much cheaper
  We haven't received registrations from anyone from faro, so I don't think anyone could give then a lift from there. Unfortunately, we can only provide transportation from Lisbon airport.

  Aside from everything, I do hope you decide to register your daughter, as having participants from all across Europe was exactly what we wanted when we thought of this summer camp.

  Kind regards,
  Vanessa Domingos.

 • Mitä ruuanlaittovälineitä ym vuokramökissä tms? 1.7.2012 22:29

  Syöminen on iso osa onnistunutta lomaa ja hankalaksi osoittautuva sopivien ruokapaikkojen etsintä voi pilata muuten kivan loman, kun ajatukset pyörivät koko ajan seuraavan ruokailun ympärillä. Gluteenittomien ruokapaikkojen kartta on tosi tervetullut apuväline, mutta olisi kiva vaihtaa tietoja myös siitä, missä lomakohteissa ja -majoituksissa keliaakikon on helppo lomailla.

  Samoin loma-asunnon hankinnan ollessa ajankohtainen mietin, onko muilla kiinnostusta gluttipiirien keskinäiseen "Gluttimökkien tai -loma-asuntojen" vaihtoon/vuokraukseen. Ainakin itsestäni olisi kiva mennä loma-asuntoon/vuokramökkiin, jossa olisi mahdollisilta muilta vuokralaisilta lukittu gluteenittomien tarvikkeiden kaappi, johon edelliset gluteenittomat käyttäjät voisivat jättää ylijääneitä gluteenittomia tuotteita ja jossa olisi tarjolla erilliset välineet gluteenittomaan ruuanlaittoon; leivänpaahdin, leikkuulauta, voileipägrilli, vohvelirauta, parila ja mitä muuta? Varsinkin lentomatkoilla kun on aina hankalaa kuljettaa mukana mm leivänpaahdinta, mutta sitä ilman saa tyytyä känttyisiin leipiin Samoin erilaisia ruokatarvikkeita on usein hankala kantaa pikkunyssäköissä ja osata arvioida, mitä lomakohteesta saa tai ei saa ja kuinka paljon mitäkin jauhoa ym lomansa aikana tarvitsee.

  Tarvikkeiden ja välineiden lisäksi kaapin oven sisäpuolella voisi olla kartta, johon on merkitty mistä mitäkin tarvikkeita on paikkakunnalla saatavana tai missä voi käydä ulkona syömässä. Gluttimökin tai loma-asunnon vuokratessaan tietäisi, että välineet ovat turvallisia ja että lähistöllä on tarvittavia ruokatarvikkeita saatavana Minusta ainakin olisi kiva juttu, jos valitsemalla lomakohteensa gluteenittomien listasta välttyisi miettimästä ennen lomaa, kuinka ruokailut lomalla onnistuvat ja mitä täytyy pakata mukaan

 • Paikkojen merkitseminen karttaan 1.7.2012 20:55

  Uusia karttamerkkejä on ilmaantunut ilahduttavan tiuhaan, mutta niitä pikaisesti tsekatessa olisi kiva, jos ravintolan tai kahvilan nimeen laitettaisiin myös paikkakunta (ja maa, jos muualla kuin Suomessa). Näin heti uuden karttamerkin huomatessaan tai viimeaikaisia lisäyksiä katsoessaan huomaisi, mitkä sijaitsevat omalla "reviirillä" tai esim tulevassa lomakohteessa.

 • Gluteenittomia ruokapaikkoja Krakovassa 1.7.2012 20:43

  Kopsattu Couch Surfingin gluteenittomien palstalta:

  The best place which is a fancy restaurant:
  "pod baranem" its right near wawel on "gertrudy street"
  they have meats, pierogi soups and desserts... its all yummy.
  but be advised - they use codex starch.

  Also consider the Kossak hotel restaurant and cafe - very good view of wawel from the top of the building near the Debnicki bridge
  - good chefs

  Manzana - a mexican food restaurant in the jewish district

  you can get gluten free product in several small stores in Kraków, one is on "zamenhoffa street" called "żywność naturalna"

  You can find a big selection including gluten free bears in the Alma store in the "Galeria Krakowska" mall - its the one close to the Vistula east of the jewish district.

  another alma store is at the "Pilotów" roundabout, it has some gluten free products.

  another one is near the corner of Kobierzyńska and Miłkowskiego streets.

 • Gluteenitonta Franklfurt Hahnin lentoasemalla 29.6.2012 12:11

  Kartoitin ajankulukseni Hanhin lentokentän gluteenittoman tarjonnan. Laittelen tulokset kartalle, mutta kuriositeettina mainittakoon kebab-tyylinen Snack Point pikaruokapaikka; vartaassa on gluteenitonta lihaa ja tiskissä siististi hyvän näköiset salaatit, mutta eivät suostu myymään lihaa ja salaattia kuin leivän sisällä!

  Asiaa ihmeteltyäni myyjä kertoi, että sama pyyntö esitetään monta kertaa päivässä, mutta omistaja on ehdoton kannassaan, että ruokaa saa vain leivän sisässä. Kerroin tilastoja, kuinka keliaakikkojen saaminen asiakaskuntaan voisi lisätä myyntiä varsinkin, kun muu tarjonta rajoittuu perinteisiin ravintola-annoksiin, valmissalaatteihin ja makkaroihin, mutta kanta oli tinkimätön. Pienen ärsytyksen vallassa kerroin jopa julkaisevani heidän kannanottonsa netissä, mutta kanta oli ehdoton Kurja juttu, mutta onneksi Hahnista löytyi toisenlaisiakin vastauksia.

 • Murot 27.6.2012 21:34

  Oletteko saaneet oireita Pirkka riisimuroista? Isäntä oli ostanut niitä ja Pirkan nettisivuilla sanotaan:

  Ainesosat:
  Ainekset: riisi, sokeri, glukoosisiirappi, suola, ohramallasuute,emulgointiaine (E471)Suolapitoisuus 1,4%. Saattaa sisältää pieniä määriä gluteiinia (kaura ja vehnä), pähkinää, maapähkinää, maitoa, soijaa jaseesaminsiemeniä.

 • Kansainvälinen nuorten leiri Portugalissa 26.6.2012 13:32

  Ja tuonne Portugaliin voi mennä mys ei-keliaakikkoystävän kanssa, mikä alentaa varmaan osallistumiskynnystä Olisipa kiva saada Suomesta porukka, jossa olisi ainakin yksi 16 v täyttänyt, jotta voisi hyödyntää halpoja lentoja.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  21 vinkkiä

  Kuvia
  1 kuva

  Keskustelu
  121 viestiä, 40 aloitusta

  Kommentit
  11 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  19.6.2011 10:32

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,037s