Soffiine

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5
  • Oat Rolls -kauratyynyt 2.4.2014 23:54

    Moilasen Oat Rollsit ovat ainakin minulle maistuneet, kun niiden makuun pääsin noin viikko sitten. Kerta kaikkiaan mukava rakenne, ja aivan "leipämäinen" maku, näistä saa hyvät voikkarit aikaan. Tämä taikina olisi hyvää myös vuokaleivän muodossa.
    Kauratyynyt eivät mielestäni ole raskaita syödä, mutta pari näitä ja vatsa on täynnä, eli täyttävät kuten tavallinen tuhti leipä.

  • Moni karttaa gluteenia, vaikkei sairasta keliakiaa 3.2.2014 12:26

    Olen huomannut saman, että kaupan koko ei välttämättä kerro miten asiat on hoidettu, ja onko heillä gluteenittomuudesta tarpeeksi tietoa.

    Eihän se riitä, että kaupasta löytyy pari leipää ja keksipaketti, pari jauhopussia ja gluteeniton torttutaikina. Kyllähän muutakin gluteenitonta on oltava tarjolla, sillä tuo ei vielä vehnättömän, rukiittoman ja ohrattoman tarpeita täytä.

    Sisartuotteet jo olemassa olevista tuotteista olisi aika mainio ratkaisu, tai se että tehtäisiin tilauksia pienistä kotimaisista gluteenittomista leipomoista, jotta aina olisi jotakin tarjolla, ja kauppojen pieniin tuotevalikoimiin saataisiin vaihtelua.
    Onhan surkeaa jos vain yhtenä tai kahtena päivänä viikossa saa tuoretta leipää ja silloinkin ajatuksella nopeimmat ehtivät ensin, eli jo myöhemmin iltapäivällä tai illalla näet tyhjän hyllytilan sen suosituimman tuotteen kohdalla.

    Suurimmilta paikkakunnilla kuuluisi ehdottomasti löytyä gluteeniton leipomo. Ja vaikka ne leipomot olisivat olemassa, pitää vaihtoehtoja ja lisää valikoimaa tilata kauempaa. Kaikille ei sovi tai maistu ihan joka valmistajan jauhoseokset mitä leivonnaisissa on käytetty, siksikin laajempi ja muuttuva, asiakaskunnan makumieltymyksiä paremmin tutkiva tarjonta olisi kiva juttu.

    Gluteenittomien tuotteiden tarve ei noin vain pyyhkiydy pois. Mutta vehnä on niin raskasta, etten sen vaikutukset kumoavan ruokateollisuuden ihmeen, tai lääketieteen löytämän parannuskeinonkaan jälkeen en halua kokonaan jättää kevyitä ja hyvin sulavia gluteenittomia jauhoja.

  • Hyvää itsenäisyyspäivää! 7.12.2013 02:07

    Kiitos toivotuksesta 2013 ja hyviä tulevia itsenäisyyspäiviä. Nyt ollaankin jo seuraavan vuorokauden puolella, johtuen siitä että Tuntematon Sotilas esitettiin tänä vuonna myöhään illalla, ja sitähän tuli seurattua samalla niitä näitä puuhaillen.

  • Lidlissä gluteenitonta pastaa 3.12.2013 11:43

    Kikhernejauhotko ne haisevat siinä Lidlin pastassa niin kauhealle?

  • Uusia gluteenittomia Rainbow-tuotteita 26.11.2013 14:09

    Samaa mietin kuin emma, eli tortilloja ja mieluiten oikean kokoisia. Nythän löytyy vehnätortillan korvikkeeksi kämmenen kokoisia pieniä maissikakkaroita.

    Jäätelökakuista tuli mieleen, ettei ainakaan mantelipohjalla ja ilman sitruksia ja sitruunahappoa, kiitos.

    Joku oli aiemmin kertonut tällä sivustolla gluteenittomista (Sia) Putte -jäätelötuuteista. Itse en ole ainakaan nähnyt niitä missään. Harmi kun sellaisista herkuista huhupuheina kuulee tai valmistajan sivuilla näkee kuvan, mutta Suomeen niitä ei vain saada.

  • Uusia gluteenittomia Rainbow-tuotteita 22.11.2013 13:55

    Merkinnät on saatettava kuntoon ja näkyville, ja tuotava myös mausteet esiin mitä tuotteissa on käytetty. Eihän se ole kovin vaikeaa toteuttaa.

    Olen samaa mieltä kuin muutkin, eli jo olemassa olevista tuotteista turhat vehnäjauhot ja ruisjauhot pois, ja tilalle gluteenittomia jauhoja.

    Kaipaan leipiä, pullia, piirakoita, keksejä. Riittävästi vaihtelua ja valikoimaa, koska kaikki eivät ole mieltyneet esim.tattariin tai sokerijuurikaskuituun. Tai vaikka tapiokajauhoihin?

    Yksi jota olen kauan kaivannut on gluteeniton ja laktoositon, väriaineeton, lisäaineeton valmismajoneesi ilman sitruunaa, chiliä ja voimakkaita mausteita, jotka on siis tietystikin kerrottu tarkemmin kuin maininnalla mausteet.
    Haluamansa mausteethan voi aina lisätä itse, mutta niitä ei saa pois jos joku ruokailijoista ei voi syödä sitä ja toinen tätä.
    Keliaakikot, allergiset ja vatsaongelmaiset tarvitsisivat kokonaan oman tuotesarjan valmisruokien, maustettujen ruokien, säilykkeiden ym.puolelle joka olisi huomattavasti pelkistetympi ja siten heille suunnattuna hellempi ja turvallisempi versio.

  • Ilman tattaria? 4.11.2013 00:45

    Tattariin voi yrittää totutella käyttämällä sitä niin pieniä määriä muiden leivontajauhojen joukossa, ettei sitä juurikaan huomaa.

    Ymmärrän kyllä täysin mistä puhut, sillä väkevänhapan maku suussa tuntuu seuraavan joka kerta kun kyseistä jauhoa vähänkin reilummin laittaa leipomuksiin.

    Ei kai sitä mikään varsinaisesti korvaa, jollei sitten lukuun oteta ruista, mutta sehän ei keliakikolle ole mikään vastaus.
    Käytä tummempia versioita jauhoista, kuten vaikka tummia täysjyvä riisijauhoja ja lisäksi sokerijuurikaskuitua, joka tosin on sekin aika tymäkkää, ja itselleni vaikeampi kohdattava kuin tattari. Ehkä kaurajauhoillakin voisi kokeilla.

  • Gluteeniton pannari? 2.9.2013 15:28

    Diamanto kirjoitti:
    Hyviä ohjeita paljon, mutta kertokaahan muutama mainio pannari-ohje johon EI tule munaa?? Niitä onkin jo sitten vaikeampi löytää. Nimenomaan maistuvaa vaihto-ehtoa

    Letut ja pannarit onnistuvat kuuleman mukaan myös ilman kananmunaa. Maitorahka tai perunasose, perunajauhot voivat olla tällöin avuksi. En tosin ole tuota kokeillut.

    Leivonnassa korvataan muna näin: 1 kukkura tai 2 hillittyä rkl soijajauhoa ja 2 rkl vettä.

  • Gluteeniton pannari? 2.9.2013 15:05

    Kyllä noilla edellä mainituilla onnistuu, ja ne paljon puhutut kukkulat onnistuvat myös.

    Mutta tässä taannoin banaanit olivat taas tummuneet, ja tuli kiire keksiä mitä niistä leipoisi. Yksi hyvä ohje on tämä, suoraan Risenta Hirssihiutale -pussin kyljestä. Hirssi toimii banaanin kanssa erittäin hyvin.

    Banaanipannukakut hirssihiutaleilla

    1 dl gluteenittomia jauhoja
    1 1/2 dl hirssihiutaleita
    2 tl leivinjauhetta
    1/2 tl suolaa
    1 iso kypsä banaani (antaa mennä vaan enemmänkin!)
    1 iso kananmuna
    2 rkl voisulaa
    2 1/2 dl maitoa

    Sekoita kuivat aineet. Lisää vaikka haarukalla soseutettu banaani, sekä voi ja maito seokseen.
    Vatkaa muna joukkoon ja anna taikinan seistä n.10 minuuttia.
    Paista pienet pannukakut voissa kullanruskeiksi, n. 2-3 min. kummaltakin puolelta, tai nosta iso pannari uuniin.
    Lisukkeena voi tarjota raejuustoa ja viipaloidut banaanisiivut.

  • Uudet hampparit Mäkkärillä 16.8.2013 13:40

    Vielä kun saisi gluteenittoman leivityksen vaikka Hesen ja Mäkkärin kana-ja kalapihveille. Helpoltahan se matkan päällä tuntuu keliakiaa sairastavastakin kurvata autolla drive-in -kaistalle ja hakea syötävää pikaruokalasta.

    Kaupat ja ruokateollisuus saisivat miettiä keliaakikkoja ja asiakkaidensa tarpeita aika paljon enemmän.

    Eikä se ole "vain muoti-ilmiö" jos ihmiset ajattelevat oikuttelevia vatsojaan, refluksitautejaan, diabetesta ja ylipainoa, ja tahtovat ruoastaan pois vehnän. Se on hyvää palvelua ja asiakkaiden huomioimista jos tällaiseen "huhuiluun ja etsintään" osataaan nopeasti vastata.

1 2 3 4 5

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    3 vinkkiä

    Tuotteita
    3 tuotetta

    Keskustelu
    42 viestiä, 3 aloitusta

    Kommentit
    55 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    28.11.2012 00:01

©2020 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,046s