Tallu

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Leipäkone? 5.10.2010 09:18

  Taas on Lidlissä leipäkone tarjouksessa. Onko tullut uusia mielipiteitä kyseisestä koneesta?

 • Kertausharjoitukset ja keliakia 21.6.2010 16:48

  Asevelvollisuus ja kelpoisuusluokat

  Asevelvollisuuslain määrittämä kansalaisvelvollisuus alkaa sen vuoden alusta, jolloin mies täyttää kahdeksantoista vuotta jatkuu sen vuoden loppuun, jona hän täyttää kuusikymmentä vuotta. Varusmiespalvelus suoritetaan yleensä 19-20-vuotiaana, mutta erikoistapauksissa palvelukseen voidaan astua 18-29 ikävuosien välillä. Palveluskelpoisuusluokka päätetään jokaisen kohdalla erikseen, mutta yleensä keliaakikot, joiden diagnoosin teosta on kulunut vähintään kaksi vuotta ja jotka ovat gluteenittomalla ruokavaliohoidolla oireettomia, palvelevat kelpoisuusluokassa A. Vastatodetut keliaakikot luokitellaan E-luokkaan kahdeksi vuodeksi, ja lopullinen kelpoisuusluokka määritellään tämän jälkeen. Muut keliaakikot palvelevat kelpoisuusluokassa C eli heidät vapautetaan rauhanajan palveluksesta. Muiden syiden vuoksi keliaakikko voi palvella myös muissa kelpoisuusluokissa. Keliakia on kuitenkin aina este kriisinhallinta/rauhanturvatehtäville.

 • Leipäkone- vai yleiskone 12.5.2010 08:47

  Minulla on Kenwoodin iso yleiskone ja sillä pyöräytän sämpylä/leipätaikinan Virtasalmen vaaleasta leipäjauhosta alle aikayksikön. Leivon samantien sämpylöiksi ja kohotan valmiina. Kulho ja koukut astianpesukoneeseen. Ei tarvitse käsiä "sotkea" vaikeasti leivottavaan taikinaan. Myös kakut yms ja esim karjalanpiirakkataikinan teen koneella.

 • Makaronilaatikko 23.2.2010 16:36

  Meillä tehdään makaronilaatikon muunnos thai-kaupasta saatavasta riisinuudelista. Ostan M-kokoista nuudeleita, pehmennän vedessä ja muuten teen kuin normaalin makaronilaatikon. Juniori tykkää kovasti.

 • Oireet jatkuvat ruokavaliosta huolimatta 4.1.2010 19:11

  Vihdoinkin, lähes kolmen vuoden tiukan keliakia-ruokavalion jälkeen päästiin selville vesille. Pojan vasta-aiheet ovat edelleen koholla veressä mutta uusi gastroskopia varmisti että aktiivista keliakiaa ei ole. Jihuu! Todella mahtavaa. Nyt mennään vaan samaan tapaan eteenpäin. Mutta kyllä itku pääsi kun lääkäri soitti ja kertoi ilo-uutiset.

 • Oireet jatkuvat ruokavaliosta huolimatta 5.8.2009 17:04

  Pojallani (16-vuotias) ei ole mitään vaivoja ja täytyy sanoa että toivoisin niitä olevan! Olisi ainakin helpompi etsiä "gluteenivuoto" jos vatsaan vaikka koskisi. Keliakia on todettu 2,5 vuotta sitten ja vieläkin transglutaminaasi-arvo on 21. Se "toinen" on onneksi pudonnut 0:aan.

  Kotona ei juurikaan ole gluteenipitoisia tuotteita - jos joskus harvoin ostan itselleni ruisleipää niin en usko sen kulkeutuvat pojan ruokaan koska pidän leipäni erillään. Olen tivannut pojalta mitä hän on mahdollisesti syönyt koska vasta-aiheet eivät tipu ja sain vastaukseksi että silloin tällöin on tullut syötyä irtokarkkeja! Voi olla tietysti muitakin mahdollisuuksia mutta tuossa on yksi selitys.

  Ensi viikolla on vielä yksi ravitsemusterapeutin käynti jonka tarkoitus on saada poika ymmärtämään asian tärkeys. Jos arvo ei nyt muutaman kuukauden kuluessa putoa, on edessä mahdollisesti immunosupressiohoito. Ei hyvältä kuullosta.

 • Kummallisin gluteenituote 9.7.2009 08:56

  Izmo kirjoitti:
  Saksalaiskaupan jogurtti ja aiemmin mainíttu jäätelö.

  Me olemme ostaneet Lidlin 1 kg vaniljajogurttia, onko siinäkin gluteenia? Mielestäni olemme tarkistaneet tuoteselosteen.

 • Maizenan uudet leivonta-ainekset 13.6.2009 18:15

  Maizena-maissitärkkelys

  Maizena-maissitärkkelys on gluteeniton ja laktoositon maissitärkkelysjauho, jota voi käyttää ruoanlaittoon ja leivontaan perunajauhon tavoin.

  Leivonta-ainekset? Niistä en tiedä.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  5 vinkkiä

  Keskustelu
  8 viestiä

  Kommentit
  4 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  4.6.2009 18:32

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,045s