Tallulah

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Onko kukaan kokeillut pätkäpaastoa? 4.2.2014 11:25

  Paastonnut kyllä olen eikä se ole mitään hullua. Päinvastoin, mulla ei ole koskaan niin paljoa energiaa kuin paastotessa. 7 päivää on pisin paastoni. Pätkäpaastoon sen sijaan en pystyisi! Paastoon tulee valmistautua huolellisesti ja tuosta noin vain vuorokausi syömättä ei kuulosta huolelliselta valmistautumiselta.

  Pätkäpaastolla väitetään olevan pitkän tähtäimen terveysvaikutuksia, mutta itse en ainakaan ole lukenut ihan oikeaa tieteellistä tutkimusta asiasta, en kyllä sellaista ole etsinytkään.

 • Keliakia ja alttius muihin suolistotulehduksiin? 28.1.2014 14:42

  Samaa mieltä Rupertin kanssa, ei minulla itse keliakiasta ole juuri mitään jauhettavaa, en oireile eikä mulla ole liitännäissairauksia ja osaan ihan itse jo 33 vuoden kokemuksella hoitaa ruokavalioni. Sen sijaan mulle tämän palstan anti on uutuustuotteet.

 • Omituisia tilanteita 28.1.2014 14:40

  Työpaikalta tilaamme usein ruokaa yhdestä tietystä paikasta, koska siellä on hyvät ruuat ja myös hyvät erityisruuat, jotka on lähes aina itse tehtyjä eikä mitään valmis/pakastemoskaa. Pari hassua juttua tosin on sattunut; gluteeniton ruoka on usein merkitty "keliakia" eikä gluteeniton, ja toiseksi kerran mulle oli oma salaatti ja ajattelin ensin että siinä tavallisessa on pastaa, mutta eipä ollutkaan; siinä oli riisiä, joka puuttui mun salaatista!
  Otapa nyt aina noiden aivoituksista selkoa, tuolle "keliakia" -merkinnälle ollaan porukalla monesti naurettu.

 • keliakia-hypoglykemia 21.1.2014 12:08

  Tiixi89 kirjoitti:
  Sillä masennusherkkyys kuitenkin on myös suuri meillä "potilailla".

  Missä tuollainen on tutkittu? Itse olen lukenut vain hoitamattoman keliakian oireista, joka saattaa vaikuttaa masennukselta, mutta en ole missään nähnyt että keliaakikoilla olisi suurempi masennusherkkyys.

 • Miksi keliaakikolle pitää olla omat tarjoilut? 20.12.2013 12:04

  Miten niin pitää olla omat tarjoilut? Monestihan se juuri on tuo kaikille sopiva. Toki jos joku työkaveri leipoo jotain itse niin ei sitten ole mitään järkeä ostaa gluteenittomia jauhoja yhtä varten, ellei sitten ole semmoinen minkä pystyy perunajauhoista tekemään. Mun mielestä työkaverilla ei ole velvollisuutta ottaa huomioon jokaisen erityisruokavaliota.

 • Ohran näköinen riisilisäke? 20.12.2013 12:01

  tare kirjoitti:olikohan niitä riisilaatuja about 800 erilaista

  Tämä oli sen verran kiinnostava asia, että oli ihan pakko googlettaa. Wikipedia, tuo Suuren ja Mahtavan Tiedon Lähde, sanoo näin: "Riisin sukuun (Oryza) kuuluu noin kaksikymmentä luonnonvaraista ja kaksi viljeltyä lajia. Viljellyistä lajeista ylivoimaisesti yleisempi on tavallinen riisi Oryza sativa. Siitä on olemassa monia erilaisia muunnoksia, mutta niitä ei lueta eri lajeiksi. Eräillä alueilla Länsi-Afrikassa viljellään toistakin lähisukuista, mutta eri lajiksi luettavaa viljakasvia, afrikanriisiä (Oryza globerrina), mutta sen merkitys on jäänyt paikalliseksi. Pohjoisamerikkalainen intiaaniriisi (Zizania aquatica), joka tunnetaan myös villiriisin nimellä, ei nimestään huolimatta ole riisin lähisukulainen."

  Sitten taas Uncle Ben'sin sivulla sanotaan näin: "kansainvälisen riisintutkimuslaitoksen luetteloissa on liki 40 000 erilaista riisivarianttia"

  Olisiko niitä lajeja tuo parikymmentä ja sitten niitä variantteja kymmeniä tuhansia? Enpä muuten koskaan aikaisemmin ole törmännyt kansainväliseen riisintutkimuslaitokseenkaan... Juu, tämä ei nyt Mampua auta pätkääkään, sori!

 • Ilta-Sanomissa 13.12.2013 11:58

  Oletko nyt Rupert aivan tosissasi??? Toimitus ei ole vastuussa muiden mielipiteistä eikä niistä hyvitysvelvollinen, eikä mitään kansanryhmää (vaikka jonkun mielestä keliaakikot olisivatkin kansanryhmä) ole leimattu hulluiksi eikä yhtään miksikään muuksikaan. Ei hyvää päivää jotain järkeä...

 • Ilta-Sanomissa 13.12.2013 11:42

  ^Mikä ihmeen hyvitys?? Siitä että yksi kommentoija sanoi että pysykää kotona? Ei Ilta-Sanomat vastaa muiden mielipiteistä.

 • Ilta-Sanomissa 13.12.2013 10:39

  Tuossa artikkelissahan ei sanallakaan mainita keliakiaa tai gluteenittomuutta, eikä nyt näköjään ollut mitään kommenteissakaan. Ne kommentithan ei ole mitään faktaa vaan nimettömien nettikeskustelijoiden kommentteja ja mielipiteitä. Niiden faktasisältöä ei tarkisteta tietenkään, ainoastaan se ettei kieli ole asiatonta.

 • Uusia gluteenittomia Rainbow-tuotteita 25.11.2013 15:32

  Itse en tuohon kolmioleivän tuloon usko, koska sen myyntiaika olisi niin lyhyt. Ihan turhaan siinä mitään terveellistä leipää olisi koska se majoneesimoska kuitenkin pilaa sen terveellisyyden
  Tuuttijäätelöähän on jo TofuLinella, ainakin ollut aikaisemmin. Keksijäätelö olisi aika nam, siis gluteeniton Puffet.
  Maissitortilla, joka ei maistu pahvilta kelpaisi myös. Valmisburritossa olisi myyntiaika myös liian lyhyt, mutta sitä olisi kiva saada jostain ravintolasta!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Semper ja Glu.fi tarjoavat mahdollisuuden testata uutuustuotteita ensimmäisten joukossa. Ilmoittaudu testaajaksi!

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Keskustelu
  474 viestiä, 3 aloitusta

  Kommentit
  39 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  21.10.2009 13:06

©2016 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,066s

Glu.fi Facebookissa

Jos haluat aina tietää mitä gluteenitonta tapahtuu, tykkää Glu.fistä Facebookissa!Ei kiitos, tykkään jo!