Tallulah

Keskusteluviestit

31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 • Mitä matkalle mukaan? 18.3.2010 17:16

  seikku kirjoitti:
  Kiitoksia kaikille vinkeistä! Juu,lentokoneruoka pitäisi olla kunnossa. Reilu kuukausi on vielä lähtöön. Kerron sitten kuinka kävi..!

  Älä koskaan luota pelkästään matkatoimistoon kerran ilmoittamalla että automaattisesti olisi erityisruokavalio lennolla! Soita noin viikkoa ennen suoraan lentoyhtiöön ja varmista asia. Nimimerkillä about viidesti olisin ilman ruokaa jäänyt... Opin sen siitä kun pari kertaa jäin tosiaan ilman ruokaa, vaikka ensimmäinen ilmoitus jo oli suoraan lentoyhtiölle. Eikä muuten auta aina sekään että on lentoyhtiön kanta-asiakas ja erityisruokavalio lukisi tiedoissa. Eikä sekään että sen lisäksi soittaa ja varmaistaa asian kuten ystävälleni on käynyt.
  Kreeta sinällään on helppo kohde, ruokaa löytyy käytännössä jokaisesta ravintolasta.

  taigis, ajan mittaan oppii myös ettei mitään tarvitse mukaan eikä silti näe nälkää.

 • Keliakia ja väsymys 17.3.2010 19:08

  Jenni, mulle ei maito sovi mutta mitään intoleranssia tai allergiaa ei ole. Voin paljon paremmin kun jätin maidon pois (joitakin maitotuotteita kyllä käytän mutten kovin paljoa), mulla se ei näkynyt väsymyksenä vaan sellaisena "outona olona" vatsassa.
  Monesti väsymys on kuitenkin ihan psyykkistä, mutta tietysti pitää tarkistaa ettei syy ole fyysinen jos väsymys jatkuu pitkään.

 • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 17.3.2010 15:13

  ^Kirjasta on jo keskustelu
  www.glu.fi/keskustelu/aihe/Kirja/590/

  Kirjan esittelyssä ei muuten mainita kauraa.
  En ole kirjaa lukenut mutta uskon kyllä ennemmin Keliakialiittoa.

 • Netiketti 17.3.2010 11:58

  Nuutti kirjoitti:
  Jos ei osaa vastata asiallisesti toisten lähettämiin kysymyksiin vaan on aina pakko mollata, niin voi mennä muualle kirjoittelemaan.

  Jos tarkoitat tuolla minua niin kerrotko perustelut tuolle? Olen kirjoittanut tänne 113 viestiä, joten tuon mukaan niiden kaikkien pitäisi olla asiattomia ja mollaamista, ehkä muutama poikkeus. Jos tarkoitat siis tuolla minua niin osoita mulle että tuo pitää paikkansa. Annan sulle 23 eteen, lue mun viestit ja osoita että 80 viestiäni on asiattomia ja ainaista mollaamista! Se kun en ole minä jonka viestiä täällä on poistettu tai moderoitu.
  Jos taas et tarkoita minua vaan jotain muuta, niin Jezu saa tämän viestin poistaa.

 • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 17.3.2010 11:53

  ^^ Kaura on todettu turvalliseksi, eli ei tuhoa suolinukkaa, vaikka se jollekin aiheuttaisikin vatsaoireita. Eli jos kaura ei aiheuta sulle oireita, voit sitä syödä.
  Oireeton keliakia voi olla tosiaan hankala siinä mielessä että ei koskaan tiedä syökö pitkäänkin jotain missä onkin gluteenia. Kyllä se kontrollissa sitten näkyy jos näin käy, itselläni onneksi ei ole käynyt!

 • Vähennykset verotuksessa? 16.3.2010 21:37

  ^Oliko tuossa yksi nolla liian vähän? Vai tarkoittiko tuo kuukausituloja? En usko että työssäkäyvän osalta yksi keittokirja aiheuttaisi mitään vähennystä. Mutta ilmoittakaa ihmeessä jos näin on!

 • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 16.3.2010 21:35

  Kiipuli, tarkoitin sitä että jos esimerkiksi minä tilaan salaatin enkä kysy millaisella alustalla sitä leikataan, niin miten se vaikuttaa kehenkään muuhun? Se että ei "tivaa" keliakiasta ja gluteenittomuudesta ei tarkoita että kertoisi tarjoilijalle että ei se keliaakikoita haittaa jos on vähän sinnepäin.
  Mulle nipottaminen on sitä että tivataan ja tivataan ja tivataan epäolennaisia asioita ja usein vielä asiattomalla käytöksellä. Kyllä minäkin tilatessa ravintolassa annosta jossa lukee G sanon että sitten gluteenittomana, joissakin kun se tarkoittaa automaattisesti gluteenitonta tai että se voidaan valmistaa gluteenittomana. Ei se ole nipottamista. Mutta jos vielä kysyy että tiedäthän mitä tarkoittaa gluteeniton, kutsuu tarjoilijan vielä uudestaan ja tivaa kertomaan miten se tehdään ja vaatii puhua kokin kanssa, ruuan tullessa tivaa miten se on tehty ja vielä kerran kutsuu tarjoilijan uudestaan, se on nipottamista.

  Lääkkeistä rronille, jokaisen lääkkeen mukana tulee seloste, jossa lukee jos se ei sovi alkoholin kanssa. Kolmiolääkkeen kanssa alkoholi ei sovi.

 • Ruokavaliokorvaus 16.3.2010 17:38

  Onko siis lääkäreillä eri arviointi keliakian suhteen kuin Kelalla? Eli lääkärillä diagnoosia tehdessään yhdet raja-arvot ja Kelalla toiset? Herää yksinkertainen kysymys että miksi ne arvot ei voi olla samat? Vai onko tämä lääkärikohtaista diagnoosia tehdessä? Ei se lääkärikohtaistakaan saisi olla kuka diagnoosin saa ja kuka ei...

 • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 16.3.2010 16:10

  Kiipuli kirjoitti:
  Mua surettaa keliaakikot, joiden pipo on löysällä. Tuntuu, että sellanen asenne kaivaa maata meidän jalkojen alta, jotka haluavat pysyä terveinä pitkään.

  Miten? Jos keliaakikko tilaa ruuan eikä kysy sen gluteenittomuutta niin miten se vaikuttaa muihin keliaakikoihin?
  Kuulostaa siltä että ihmiset tarkoittavat nipottamisella ja pipon kireydellä/löysyydellä eri asioita. Pipon kireys mulle tarkoittaa myöa asennetta ja käyttäytymistä. Ruuan gluteenittomuuden tarkistamisen voi tehdä myös ystävällisesti ja faktoilla. Kenenkään terveys ei ole koskaan nipottamisesta ollut kiinni IMHO.

 • Ruokavaliokorvaus 15.3.2010 18:07

  Pakko tunnustaa että mä en edes tiennyt että Kela voi kieltäytyä tuota korvausta maksamasta kun on lääkärintodistus! Mulle ainakin, silloin kun se korvaus tuli haettavaksi, sanottiin että hakemus ja lääkärintodistus ja se on siinä. Kävin lääkärissä, allekirjoitin paperit että diagnoosin tehneestä sairaalasta saa luovuttaa paperit ja lääkärintodistus tuli, ja Kelalta päätös tuli nopeasti ja fyrkat pamahtaa tilille. Onkohan tuo Kelassa virkailijakohtaista? Olen muissa asioissa asioinut Kelan kanssa (aivan liikaakin) ja sieltä tulee samasta asiasta päinvastaisia päätöksiä, riippuen siitä kuka virkailija päätöksen tekee.

  Ja mulla lääkärinlausunto maksoi, en muista kuinka paljon, taisi olla jokusen kympin ellen ihan omiani muistele.

31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Semper ja Glu.fi tarjoavat mahdollisuuden testata uutuustuotteita ensimmäisten joukossa. Ilmoittaudu testaajaksi!

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Keskustelu
  467 viestiä, 3 aloitusta

  Kommentit
  39 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  21.10.2009 13:06

©2015 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,112s

Glu.fi Facebookissa

Jos haluat aina tietää mitä gluteenitonta tapahtuu, tykkää Glu.fistä Facebookissa!Ei kiitos, tykkään jo!