Tallulah

Keskusteluviestit

31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 31.3.2010 17:31

  Marjatta kirjoitti:Nimittäin olen sairastanut keliakiaa vuositolkulla ja aina luullut, että vatsakivut johtuvat laktoosi-intoleranssista! En ole koskaan kuullutkaan, että keliakia (tai mahdollisesti saatu gluteeni) voi aiheuttaa vatsakipua! Noudatan ehdotonta ruokavaliota mutta toisinaan saan aivan mielettömän kipukohtauksen, joka sitten vain keppuroimalla ja kestämällä häipyy. Onhan se hyvä tietää, että jos mahdollisesti olisikin saanut gluteenia.

  Siis miten tuo on mahdollista edes? Siis että et ole tiennyt keliakian aiheuttavan vatsakipuja? Vatsaoireet kun sattuvat olemaan kaikkein yleisin keliakian oire. Mitä olet ajatellut keliakian aiheuttavan ja eikö lääkäri koskaan kysellyt vatsaoireista tutkimusten yhteydessä? Tuo siis vain kuulostaa todella hämmästyttävältä!
  Voi sun vatsavaivat johtua laktoosistakin, tai mistä tahansa muustakin, vaikka sappikivistä.

 • Käyttäjäprosentti 31.3.2010 12:37

  Mun mielestä tuon prosenttimäärän voisi poistaa kokonaan. Täällä kun on muitakin kuin keliaakikoita joten tuo ei edes pidä paikkansa.

 • Kun mikään ei tunnu toimivan 30.3.2010 19:40

  Huomasin nyt vasta että lapsesi on juuri aloittanut päivähoidon. Tuo oireilu voi siis aivan yhtä hyvin olla psyykkistä. Onhan se iso asia yhtäkkiä aloittaa päivähoito, myös lapselle, ja jotkut reagoivat vatsallaan muutoksiin. Se ei tietysti tarkoita sitä että hän olisi stressaantunut tai että päivähoidossa olisi jotain vikaa!

 • Kun mikään ei tunnu toimivan 30.3.2010 18:27

  Kerron nyt vähän aikuisen näkökulmasta! Lapsena totuin aina siihen että kaikki ruoka tehdään kotona, meillä ei valmismössöjä syöty koskaan. Olin todella reilusti aikuinen kun söin elämäni ensimmäisen valmislihapullan... Ja koska olen lähes koko kouluaikani ollut keliaakikko, myös kouluruoka oli mulle aina "kotitekoista", kun olen käynyt vielä ala-asteen silloin kun ruoka oikeasti tehtiin siinä koulun keittiössä. Kun en koskaan tottunut lisäaineelliseen valmisruokaan, mun mahani ei niitä kestä. Joskus pakon edessä ostan valmisruuan mutta maha menee aivan täysin sekaisin niistä! Mulle siis runsaat lisäaineet ei sovi, vaikka kuinka olisi gluteenitonta. Toki pitää tarkistaa onko ruoka varmasti gluteenitonta, mutta kuten olen monesti sanonut; kaikki keliaakikon vatsavaivat eivät johdu gluteenista.

 • Rosso 29.3.2010 21:01

  Rossosta on jo ties kuinka monta keskustelua täällä, löydät ne haulla.

 • Aloittelija kyselee reagointiherkkyydestä yms. 28.3.2010 12:47

  Reagointiherkkyys on niin yksilökohtaista että mahdoton on kenenkään sanoa sinun herkkyydestäsi. Itse käytän kauraa (muutakin kuin varmasti puhdasta), koskaan ei ole ollut omaa paahdinta tai leviterasiaa tai mitään muutakaan, eikä ongelmia ole ollut koskaan. Syön myös Hesen ranskalaisia. Se on siis mahdollista, mutta ei se tarkoita että sinä pystyisit niin tekemään!

  Oletko varma että sait oireet riisimuroista? Laitoitko niiden sekaan maitoa?

 • Earth Hour 22.3.2010 13:33

  En edelleenkään aio osallistua. Mulla ei muutenkaan ole koskaan turhaan valot päällä, ja illat mulla on aina valot pois (ellen lue tai tee jotain mihin tarvin valoja). Tuskin tuo yksi tunti on sen olennaisempi kuin ne kaikki muut tunnit vuodessa. Mutta hyvä että jollakin tavalla asiaan kiinnitettäisiin huomiota, tuo vain ei ole ollut oikein onnistunut tapa.

 • "Saattaa sisältää" 20.3.2010 11:11

  ^Olen aika lailla samaa mieltä. Ajattelen että se merkintä on ennemminkin allergikkoja varten, jotka saattavat saada tosi pienestä rajun reaktion. En siis usko että gluteenittomuuteen se vaikuttaa, eikä ole mulla vaikuttanutkaan vaikka niitä syön, olen syönyt koko ajan.

 • Energiansäästölamput 19.3.2010 15:17

  Itse olen käyttänyt vuosia jo noita, mulle sillon alussa myyjä kertoi mikä kannattaa ostaa, eli mikä vastaa 60W ja mikä 40W ja ostin sen mukaan. Kannattaa kysyä myyjältä ennemmin kuin tihrustaa, ja sopimattomat voi varmaan vaihtaa? Itse olen ainakin sopimattomat sulakkeet saanut vaihdettua.

 • Mitä matkalle mukaan? 18.3.2010 17:16

  seikku kirjoitti:
  Kiitoksia kaikille vinkeistä! Juu,lentokoneruoka pitäisi olla kunnossa. Reilu kuukausi on vielä lähtöön. Kerron sitten kuinka kävi..!

  Älä koskaan luota pelkästään matkatoimistoon kerran ilmoittamalla että automaattisesti olisi erityisruokavalio lennolla! Soita noin viikkoa ennen suoraan lentoyhtiöön ja varmista asia. Nimimerkillä about viidesti olisin ilman ruokaa jäänyt... Opin sen siitä kun pari kertaa jäin tosiaan ilman ruokaa, vaikka ensimmäinen ilmoitus jo oli suoraan lentoyhtiölle. Eikä muuten auta aina sekään että on lentoyhtiön kanta-asiakas ja erityisruokavalio lukisi tiedoissa. Eikä sekään että sen lisäksi soittaa ja varmaistaa asian kuten ystävälleni on käynyt.
  Kreeta sinällään on helppo kohde, ruokaa löytyy käytännössä jokaisesta ravintolasta.

  taigis, ajan mittaan oppii myös ettei mitään tarvitse mukaan eikä silti näe nälkää.

31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Keskustelu
  476 viestiä, 3 aloitusta

  Kommentit
  39 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  21.10.2009 13:06

©2018 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,07s

Glu.fi Facebookissa

Jos haluat aina tietää mitä gluteenitonta tapahtuu, tykkää Glu.fistä Facebookissa!Ei kiitos, tykkään jo!