Tallulah - Keskusteluviestit

Keskusteluviestit

< Alkuun | < Edelliset31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Seuraavat > | Loppuun >
Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää?
16.3.2010 16:10
Kiipuli kirjoitti:
Mua surettaa keliaakikot, joiden pipo on löysällä. Tuntuu, että sellanen asenne kaivaa maata meidän jalkojen alta, jotka haluavat pysyä terveinä pitkään.

Miten? Jos keliaakikko tilaa ruuan eikä kysy sen gluteenittomuutta niin miten se vaikuttaa muihin keliaakikoihin?
Kuulostaa siltä että ihmiset tarkoittavat nipottamisella ja pipon kireydellä/löysyydellä eri asioita. Pipon kireys mulle tarkoittaa myöa asennetta ja käyttäytymistä. Ruuan gluteenittomuuden tarkistamisen voi tehdä myös ystävällisesti ja faktoilla. Kenenkään terveys ei ole koskaan nipottamisesta ollut kiinni IMHO.
Ruokavaliokorvaus
15.3.2010 18:07
Pakko tunnustaa että mä en edes tiennyt että Kela voi kieltäytyä tuota korvausta maksamasta kun on lääkärintodistus! Mulle ainakin, silloin kun se korvaus tuli haettavaksi, sanottiin että hakemus ja lääkärintodistus ja se on siinä. Kävin lääkärissä, allekirjoitin paperit että diagnoosin tehneestä sairaalasta saa luovuttaa paperit ja lääkärintodistus tuli, ja Kelalta päätös tuli nopeasti ja fyrkat pamahtaa tilille. Onkohan tuo Kelassa virkailijakohtaista? Olen muissa asioissa asioinut Kelan kanssa (aivan liikaakin) ja sieltä tulee samasta asiasta päinvastaisia päätöksiä, riippuen siitä kuka virkailija päätöksen tekee.

Ja mulla lääkärinlausunto maksoi, en muista kuinka paljon, taisi olla jokusen kympin ellen ihan omiani muistele.
Netiketti
15.3.2010 08:41
Pakko kommentoida kun tämä on niin kivaa. Ylläpito on minulle ilmoittanut että viestini ovat asiallisia eikä hän aio puuttua niihin millään tavalla. Olen häntä kehottanut siis puuttumaan minuun kohdistuneeseen haukkumiseen koska modet eivät sitä tee. Joko heille on ohjeistus että puuttua ei saa tai sitten he eivät hoida hommiansa. Moderointiongelma joka tapauksessa.
Kesätöitä?
11.3.2010 11:04
Seurakunnilla voi olla myös muuallakin pihahommia kuin hautausmailla, esim. leirikeskuksissa. Kahviloihin voi hakea kunhan niissä ei myydä alkoholia, koska kahvilan töissä väkisinkin olisit kassalla eikä alaikäinen voi alkoholia myydä.
Tsemppiä hakuun, vaikka toivottomalta tuntuukin ja paikkoja on todella vähän! Hae kaikkiin mahdollisiin, ja mahdottomiin, paikkoihin.
Kesätöitä?
10.3.2010 18:27
Samaa mieltä MrsBucketin kanssa, henkilökohtainen kontakti ehdottomasti ja siihen panostaminen millaisen ensivaikutelman antaa! Ja hakemukset kunnalle ja seurakunnalle. Alaikäisenä kesätöihin pääseminen on todella vaikeaa nykyään kun mahdollisuuksia on niin vähän. Olen silloin aikoinaan ollut kolmesti kesätöissä (siis ennen työharjoitteluja opiskelujen myötä) ja vain yhden niistä sain suhteilla.
Jos et ole nirso niin töitä löytyy paremmin, mansikanpoimintaan ainakin on mahdollista päästä alaikäisenä, samoin jäätelökioskille myyjäksi.
Hinnoista porua
7.3.2010 11:32
Eri ruoka-aineet maksavat eri summan, se on aika simppeliä, ja ne ovat suurimmalta osin tuontitavaraa mun käsittääkseni.
Ja kyllä, gluteenittomia on usein tarjouksessa, Vuohelan tuotteita jää lähes aina ja myyntiaika on tosi lyhyt joten niitä saa puoleen hintaan joskus jopa monta kertaa viikossa. Käyn siis kaupassa johon Vuohela toimittaa kolmesti viikossa tuotteita. Sekä leipiä että karjalanpiirakoita on usein puoleen hintaan, jolloin hinta on jo ihan siedettävä, muuten en Vuohelan tuotteita osta. Pakasteita on joskus ollut tarjouksessa myös. Kaikki erikoistuotteet maksavat aina enemmän, yritysten tehtävänä kun on tuottaa voittoa. On myös paljon tuotteita jotka eivät isolla mainosta olevansa gluteenittomia mutta silti ovat, ja ovat ihan normihinnoissa. Onneksi tuotteita on niin paljon että pystyy vertailemaan hintoja, oma valinta on jos ostaa kalleinta mahdollista.

Toki gluteeniton annos maksaa enemmän mutta kannattaa ottaa huomioon että useimmissa perheissä suurin osa syö kuitenkin tavallisia, ja gluteenitonta vain 1-2 henkeä. Sitä tavallista kuluu siis paljon enemmän koska sen syöjiä on enemmän.
Lapsikeliaakikkoja?
6.3.2010 12:02
Hesburgerhan nimenomaan tiedottaa että EIVÄT takaa ranskalaisten gluteenittomuutta. Omalla vastuulla on jos niitä syö (itse syön).
Mitä kaipaatte entisestä elämästä?
4.3.2010 18:04
^Gluteenitonta vohvelia löytyy. Karjalanpiirakoita on myös gluteenittomina. Onko sun mielestä pastassa niin hirveä ero?

^^ Keliakia ei estä matkustelua ja paljon gluteenitonta löytyy mistä päin maailmaa tahansa.
Gluteeniton kartta
4.3.2010 12:03
^Sitä että kun keskustelu ajautuu aiheesta niin se jaetaan omaksi keskusteluksi. Esim. tässä aiheessa siitä lähtien kun Australia-keskustelu alkoi, se osuus siirrettäisiin omaksi keskusteluksi ja otsikoksi Australia. Helpottaa huomattavasti haun käyttämistä jos yhdestä aiheesta yksi keskustelu. Tästä kokemusta muilla palstoilla, keskustelu suljetaan heti jos aiheesta on jo keskustelu olemassa, näin haulla löytääkin jotain.
Gluteeniton kartta
3.3.2010 13:28
Eli tällä alustalla ei pysty keskusteluja jakamaan? Ilmankos on niin paljon päällekkäisiä juttuja!
Mun matkakertomukseni on siinä mielessä "ongelma" ettei mulla ole mitään ravintoloiden tai kauppojen nimiä kun en koskaan ajattele matkailua keliakian kannalta. Ja Australiassa voit mennä minne tahansa markettiin tai ravintolaan ja ruokaa löytyy, sillä tavalla mä matkailen kaikkialla muuallakin enkä ole vielä koskaan ilman syötävää jäänyt. Mutta kolmisen kuukautta yhteensä olen siellä viettänyt, eniten matkavinkkejä on Sydneystä mutta pikkaisen muualtakin itärannikolta, joten kysykää jos sellaisia joku haluaa.
< Alkuun | < Edelliset31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Seuraavat > | Loppuun >

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Hae käyttäjistä

LisätiedotUusi Eduskunta

Katso listaus, ketkä kansanedustajat lupasivat tukea ruokavaliokorvauksen korottamista. Nyt on aika siirtyä puheista tekoihin.