Tallulah

Keskusteluviestit

33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
 • Gluteeniton kartta 2.3.2010 21:54

  Australiassa gluteenittomat leivät eivät ole pakasteina, niitä saa tuoreina monista leipomoista, ja marketeista ja terveyskaupoista ihan samanlaisessa pakkauksessa kuin tavallisetkin leivät. Ja ovat ihanan pehmeitä ja maukkaita, eivät samanlaista sitkeää kuin täällä leivät monesti ovat. Ravintoloissa suunnilleen kaikki tarjoilijat tietävät sanan gluteeniton, en muista että missään olisi tarvinnut selittää mitä se tarkoittaa. Pikkusnackseja, kuten täällä on suolakeksejä ja tikkuja, saa riisijauhoista tehtyinä, niitä on kiva dipata. Eivätkä ole niin suolaisia kuin täällä myytävät tuotteet. Australia on keliaakikon(kin) taivas.

  Pitäisikö tämä Australia-keskustelu siirtää omaksi aiheekseen?

 • Gluteeniton kartta 2.3.2010 08:43

  ^Mielenkiintoista, mulle on aina opetettu Kanarian kuuluvan Eurooppaan vaikka lähinnä Afrikkaa sijaitsevatkin.
  Tuo Australia on kyllä sinällään hankala pistää, kyseessä kun on Euroopan kokoinen manner. Siellä homma toimii eri tavalla kuin Suomessa, paljon paremmin, eikä tavalliset ruoka-annokset juuri koskaan sisällä gluteenia. Poislukien leivotut ja pastat (joka tosin monessa ravintolassa voidaan vaihtaa riisinuudeleihin). Aussien rennolla asenteella No problems kaikki järjestyy.

 • Kasvissyönti ja keliakia 2.3.2010 08:37

  Minä taas käyn pääosin nimenomaan kiinalaisissa ja thaimaalaisissa ravintoloissa koska niistä saan aina parasta ruokaa, ja on harvinaista että joku ruoka sisältää gluteenia (lähinnä friteeratut tuotteet ja nuudelit ellei heillä ole riisinuudeleita). Helsingissä ainakin China Tiger jonka olen laittanutkin karttamerkkeihin. Se on erittäin viihtyisä paikka ja melkein kaikki annokset ovat automaattisesti gluteenittomia (poissulkien ne friteeratut ja nuudelit). Soijakastike on gluteeniton vaikka ainesosana on vehnä (luontaisesti gluteeniton se ei kuitenkaan ole).

 • Gluteeniton kartta 1.3.2010 19:23

  ^Kanarian saaret kuuluvat Espanjalle... Jos et tiedä onko se Afrikassa vai ei niin sitten en voi auttaa. ;D
  Australiasta voisi karttamerkitä jokaisen ravintolan ja marketin, se on sama kuin alkaisi merkitä Suomesta S-marketteja joista saa gluteenitonta.

 • Ammateista 1.3.2010 19:20

  Jezu, ehkä se myyjä oli aikaisemmin ollut kilpailevassa firmassa jossa on useita vaihtoehtoja eikä muistanut ettei Hesessä saa kuin yhdenlaista gluteenitonta hampparia.

 • Leijonat 26.2.2010 22:45

  Neljäs sija tulee, en usko pronssiinkaan. Tämä peli on todellakin jo mennyt! Jos Slovakia on pronssipelissä vastassa niin kannatan niitä, olen koko ajan toivonut Slovakialle mitalia (Slovakia on mun kakkosjoukkueeni mutta nyt ykkösjoukkue). Taidan olla maanpetturi. ;D
  Etsikää joku koska Suomi on viimeksi hävinnyt erän 6-0.

 • Mövenpick keksit 19.2.2010 13:35

  Vehnätärkkelys = tärkkelys, josta gluteeni on poistettu teollisesti. Ja lähteenä Keliakialiitto, ja löytyy ihan googlettamalla sekin. Jos ei jaksa googlettaa niin esim. tuossa kvaliitti.fi/keliakialiitto/pdf/Pakkausm807.pdf ja sivu 5.

 • Viimeiset 4v keliaakikko, vai sittenkin not??? 17.2.2010 11:33

  Moni keliaakikko, kuten minä, on oireeton, joten oireista ei voi vetää suoria johtopäätöksiä. Oireiden saaminen voi myös vaihdella, joskus yksi keksi aiheuttaa hirveät oireet, joskus taas kokonainen pizza ei. Olen Tintin kanssa samoilla linjoilla, syö normaalisti jonkun aikaa ja sitten tähystykseen. Tai siis mene ensin lääkäriin ja ehdota tuota, sopikaa lääkärin kanssa miten pitkän ajan kuluttua menet tähystykseen.

 • Valitusketju 17.2.2010 11:30

  ^Ehkä mulla vain on löysempi pipo, tuo mun mielestä kuulostaa vain vitsin heitolta, jollaisen lausahduksen saattaisin aivan hyvin itsekin sanoa. Kaikkea ei kannata ottaa sydänjuuriaan myöten vakavana loukkauksena, edes keliaakikon.

 • Siideriä! 15.2.2010 22:04

  Teerenpelin puolukkasiideri on nykyään mun suosikkini! En pidä makeista siidereistä ja tuo on just mun makuuni. Aikaisemmin join enemmän siidereitä mutta nyt ne ei enää kovin paljoa maistu yleensä. Crowers on suosikkimerkki mutta sitä ei tietääkseni saa Suomesta, en ainakaan ole missään nähnyt. Kertokaa ihmeessä jos sitä jostain täältä saa! Miks mun suosikit on aina sellaisia mitä ei tästä maasta löydy... ;( Jos omenasiideriä juon niin sen pitää olla kuivaa.

33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Keskustelu
  469 viestiä, 3 aloitusta

  Kommentit
  39 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  21.10.2009 13:06

©2015 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,07s

Glu.fi Facebookissa

Jos haluat aina tietää mitä gluteenitonta tapahtuu, tykkää Glu.fistä Facebookissa!Ei kiitos, tykkään jo!