Tallulah - Keskusteluviestit

Keskusteluviestit

< Alkuun | < Edelliset1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraavat > | Loppuun >
Keliakia-luukato
12.6.2013 13:05
Juulin, olen samaa mieltä. Ei ne liitännäissairaudet käsi kädessä kulje keliakian kanssa, ainoastaan riski on hieman suurempi sairastua niihin kun on keliakia. Itse olen tavannut monta keliaakikkoa ja tasan yhdellä on liitännäissairaus, joka tosin oli hänellä jo monta vuotta ennen keliakiaa. Ei niistä vouhkata tarvitse eikä ainakaan elää sen mukaan että voi voi nyt voin saada jonkun muunkin sairauden. Itse ainakin elän ihan samanlaista elämää kuin kuka tahansa muukin, ei keliakia tai riski jollekin muulle sairaudelle muuta sitä pätkääkään.
Keliakia suvussa
12.6.2013 12:59
Sisarukselta ei tosiaan voi mitään geenejä periä, ellei sisarus ole myös toinen vanhempi, jolloin keliakia lienee ongelmista pienimpiä. Lääkäri on tainnut esittää tuon vain heittona... Ja jos näin ei ole niin aika huteralla pohjalla on sen lääkärin ammattitaito. Omassa lapsuuden perheessäni esikoinen on ainoa jolla ei ole keliakiaa ja suvun muissa perheissä ei tietääkseni keliakiaa ole, ei ainakaan lähisuvussa kummaltakaan puolelta.
Gluteenittoman dietin tarkkuus
5.6.2013 11:55
Lianna, oikeasti... Mitään kansainvälistä vehnätärkkelysliittoa ei ole olemassakaan, sulta on siitä kysytty mutta etpä ole vastannut. Sulle on sanottu jo monta kertaa että glukoosi on rypälesokeria, mutta edelleen jauhat tuota! Samoin etikka sopii keliaakikolle. Kannattaa uskoa oikeasti ennemmin Keliakialiittoa kuin noita Liannan juttuja.
Gluteenitonta dieettiä ei tulisi aloittaa ennen koepalan ottamista, sen jälkeen voit kokeilla gluteenitonta ruokavaliota.

Honda; lihan jättäminen ruokavaliosta ei tarkoita yksipuolista ravintoa, mun tuntemista ihmisistä yksipuolista ravintoa syövät vain sekasyöjät. Kasvissyöjät yleensä kiinnittävät ravintoon paljon enemmän huomiota. Luustolle tärkeitä ovat D-vitamiini ja kalsium, eikä lihan syönti siinä juuri auta.
Keliakia-luukato
4.6.2013 12:34
glutfree kirjoitti:
Vain jos oleilee ilman paitaa keskipäivän aikaan kesällä ulkosalla tunnin verran, voi määrää vähentää

Mihin lähteeseen perustat tuon väitteen? Uusimman Terveydeksi! -lehden mukaan "20 minuuttia auringossa kolmena päivänä viikossa riittää tuottamaan sellaisen määrän D-vitamiinia, että sen pitäisi riittää kesästä pitkälle syksyyn saakka."
Kauhea keliakia?!
30.4.2013 13:54
Onneksi noita kauhistelijoita on nykyään aika vähän. Viimeksi sitä tosin kauhisteli ihminen jolla on niin paha kala-allergia ettei voi mennä lounaalle jos siellä on tarjolla myös kalaa kun hajukin voi aiheuttaa reaktion. Mutta keliakiahan se kamalan vaikea on...
Itseäni lähinnä hämmästyttää miksi ihmisillä on tarve alkaa puhua keliakiasta kun kuulevat että mulla sellainen on. Mitä hittoa ne siitä jauhaa, ei mua kiinnosta jos jonkun serkun kummin kaimalla on tutkittu keliakiaa?!
Väsymys
30.4.2013 13:52
Itselläni maalis-huhtikuussa iskee aina tolkuton väsymys, "kevätväsymys" ei siis ole mikään tuulesta temmattu juttu. Muutamalla kaverilla sama juttu. Eli ei mitään tekemistä keliakian tai yleensäkään ruokavalion kanssa. Kannattaa toki veriarvot käydä tarkistuttamassa, väsymystä kun voi aiheuttaa monikin asia!
Maltodekstriini (palautusjuomat)
30.4.2013 13:49
Keliakialiiton mukaan maltodekstriini on gluteeniton, vaikka raaka-aineena olisi vehnä tai ohra. Tässä asiassa siis Wikipedian teksti oli oikeassa.
Paino pomppii
18.4.2013 11:17
Siis kumpi nyt on se ongelma, se että paino vaihtelee vai että ei nouse? Aloitusviestissä sanot että kun paino ei millään nouse ja viimeisessä viestissä ja otsikossa että paino pomppii? Jos se on tuo painon vaihtelu niin miten paljon se vaihtelee?
Teetettäisiinkö oma ruokavaliokortti?
14.3.2013 12:43
Soffiine ja Kari, tämä olisikin suomenkielinen. Kielikäännökset on jo olemassa. Itse en vain usko että tuo kortti poistaisi mitään keskustelua, eiköhän se tarjoilija ihan samalla tavalla kysyisi ja kommentoisi kuin ilmankin korttia (jos joku on niin arka ettei uskalla muiden kuullen tilata gluteenitonta).
Maha aina sekaisin
14.3.2013 12:40
Noita tuotteita en hirveästi käytä joten tuskin ne oireita aiheutti. Onkohan niille mahdollista siedättyä? Jos ne aiheuttikin oireet mutta elimistöni oppi sietämään niitä, mistäs sen tietää.
< Alkuun | < Edelliset1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraavat > | Loppuun >

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Hae käyttäjistä

LisätiedotUusi Eduskunta

Katso listaus, ketkä kansanedustajat lupasivat tukea ruokavaliokorvauksen korottamista. Nyt on aika siirtyä puheista tekoihin.