Tallulah - Keskusteluviestit

Keskusteluviestit

< Alkuun | < Edelliset3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Seuraavat > | Loppuun >
Campbells-tuotteiden gluteenittomuus
10.8.2012 15:26
Itse olen satunnaisesti käyttänyt, en usko että niin suurta kontaminaatiota voi tapahtua että tuosta haittaa olisi suolinukalle.
Leipätarjonta ravintoloissa
19.7.2012 13:18
Olen kerran ravintolassa saanut erittäin hyvää gluteenitonta leipää, en tullut kysyneeksi oliko ihan omatekoista vai mistä oli sitä saanut! Ravintola oli Hangossa, mutta nimeä en muista, sijaitsi laiturin päässä tai rannalla ainakin. Ruoka oli muutenkin aivan taivaallisen hyvää. Olen kyllä Rossossa ainakin antanut palautetta siitä Moilasen vaaleasta leivästä, en tiedä menikö palaute koskaan eteenpäin.
Ulkomaalaisen Suomi-opas
19.7.2012 08:37
Olen monessa Raxissa käynyt ja gluteenitonta pizzaa on ollut kaikissa saatavilla. Se Raxin pizza vain on kaikista huonoin, mutta onhan Raxissa paljon muuta keliaakikolle sopivaa, joten siksi se kannattaisi mainita.

Jos gluteenittoman ja erittäin vähägluteenisen erot kerrotaan, niin eihän sitten kannattaisi enää mitään luontaisesti gluteenittomasta sanoa?
Leipätarjonta ravintoloissa
19.7.2012 08:33
Ja monesti se ei edes ole sämpylä vaan Moilasen vaaleaa leipää, joka mun mielestäni on täysin ihmisravinnoksi kelpaamatonta. Enkä kyllä eläimillekään syöttäisi. Onneksi en syö leipää ruuan kanssa niin ei mua hirveästi haittaa.
Gluteeniton ruokavalio ja sen noudattaminen
11.7.2012 13:18
^No jos se on väärässä ruuassa se merkintä, sitten tarjoilija sanoo että siinä on virhe. Onko mulle sattunut aina jotenkin outo porukka kun ties kuinka monessa kymmenessä porukassa olen syönyt näiden 32 vuoden aikana enkä ole koskaan selitellyt uudelleen ja uudelleen mitään keliakiaan liittyen? En edes muista koska kukaan olisi kysynyt yhtään mitään kun tilaan ruuan gluteenittomana! Edellisestä kerrasta on varmasti vuosikausia. Siksi mä tätä ihmettelenkin että miten niin pitää selitellä edes yhtäkään kertaa! Kysyttekö te aina jos joku pöytäseurueesta tilaa ruuan ilman jotain?
Gluteeniton ruokavalio ja sen noudattaminen
11.7.2012 11:15
marke kirjoitti:
selittämään uudelleen ja uudelleen, miksei voi syödä tarjolla olevaa ruokaa.

Mun kommenttini koski tuota kohtaa. En oikeasti ymmärrä miksi pitäisi jotain selitellä moneen kertaan ja kenelle. Ruokaloissa yleensä on G-merkintä ja sitten ottaa sitä ruokaa missä se merkintä on. Ravintolassa tilaa annoksen jossa merkintä on "tämä ja tämä gluteenittomana". Mitä siinä pitäisi selitellä?
Gluteeniton ruokavalio ja sen noudattaminen
10.7.2012 11:00
Mistä hän on saanut päähänsä että hänen pitäisi selitellä mitään kenellekään yhtäkään kertaa? Onko se hänen omassa päässään vai oletko sinä sanonut niin? Minkä ihmeen takia pitäisi selitellä ja kysellä jotain?? Ja onko tuo hänen vai sun näkökantansa että hän on erilainen? Jos hänelle on iskostettu että hän on erilainen ja pitää selitellä niin ei mikään ihme että käyttäytyy tuolla tavoin!
Edinburgh
9.7.2012 11:28
Olen samaa mieltä että briteistä saa erinomaista gluteenitonta leipää! Merkkejä en muista mutta laatu ja maku valovuoden päässä Moilasen sitkeistä käntyistä.
Gluteeniton ruokavalio ja sen noudattaminen
9.7.2012 11:26
Vastaan nyt ammattilaisen näkökulmasta, olen siis työskennellyt nuorten kanssa noin 15 vuotta.
En tiedä kirjoititko vain asian sillä tavalla, mutta mulle tuli heti ensimmäisenä mieleen että et ole oikein kuullut tytärtäsi. Sinä puhut aidasta ja hän aidan seipäästä ja ne eivät kohtaa. 17-vuotiaalle (oletan että tarkoitat melkein aikuisella 17-vuotiasta) hivenaineiden imeytyminen ja lapsettomuus eivät ole tätä päivää. Sen ikäiselle on tänään, ja just ja just huomenna. Sen jälkeen on sitten joskus joka ei kiinnosta. Älä siis korosta erilaisuutta, vaan kuule hänen sanaansa: samaa!!! Korosta miten paljon samaa hän syö, suurin osa ruoka-annoksista on gluteenittomia automaattisesti ja hän syö ihan samaa kuin muutkin. Ja ne missä on jotain erilaista, se on silti samaa. Hän syö pastaa ja leipää kuten muutkin.

Jos hänellä ei ole mitään oireita, siihen vetoaminen että jotain oireita saattaa tulla, ei tehoa. Jos ihossa ja hiuksisa ei näy vaikutusta, ei tehoa jos sanot että sitten tulevaisuudessa saattaa näkyä. Mitä enemmän valjastat ihmisiä puhumaan hänelle "erilaisuudesta", sitä enemmän häntä ärsyttää kun sinä et tajua (teinin vanhemmat kun eivät koskaan tajua yhtään mitään) kuinka hän haluaa olla samanlainen kuin muut, ja sitä enemmän hän kapinoi.
Vehnän- ja ohranoras
4.7.2012 10:47
Kyllä uskallan.
< Alkuun | < Edelliset3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Seuraavat > | Loppuun >

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Hae käyttäjistä

LisätiedotKirjoja edullisesti

Helposti maukasta - luontaisesti gluteeniton ja maidoton erityisruokavalioHelposti maukasta - luontaisesti gluteeniton ja maidoton erityisruokavalio
Mitä saisi tarjota? - Ruoka-allergisten keittokirjaMitä saisi tarjota? - Ruoka-allergisten keittokirja
Leivo arkeen ja juhlaan - vähähiilihydraattinen ja gluteeniton ruokavalioLeivo arkeen ja juhlaan - vähähiilihydraattinen ja gluteeniton ruokavalio
Gluteenitonta kotiruokaaGluteenitonta kotiruokaa
Gluteeniton herkkupäiväGluteeniton herkkupäivä

Uusi Eduskunta

Katso listaus, ketkä kansanedustajat lupasivat tukea ruokavaliokorvauksen korottamista. Nyt on aika siirtyä puheista tekoihin.