Vanhakainen

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2
 • Luontaisesti gluteeniton 17.1.2021 14:02

  Hei, vanha ketju mutta asiat samat tänäkin päivänä.
  Olen alotellut viime kesästä alkaen luontaisesti gluteenittomalle kun ihoni alkoi olla koko ajan valtavan kutittavassa ihottumassa, yöt meni valvoessa ja viileällä vedellä suihkuttelu helpotti oloa.
  On ollut todella salapoliisi työtä löytää missä kaikessa sitä viljaperäistä onkaan takana ja onhan sitä, lähes kaikessa, valitettavasti.
  Itse kun tekee ruat perusraaka-aineista niin pärjää.
  Noita karamellejä en todellakaan ole löytänyt kuin läkerolin ja purukumin sekä sisun.
  Ei mitään oikeaa namia, joitain suklaita on mutta en pidä juurikaan suklaasta, ostin yhden kerran valkosuklaata ja toisen kerran tobleronen, meni kyllä kerralla karkkinälkään.
  Jos jollakin olisi antaa vinkkiä mistä saa luontaisesti gluteenittomia karamellejä niin varmaan moni olisi kiitollinen.
  Onneksi karkin sijalle voi syödä kuivattuja hedelmiä tms naposteltavaa mutta ei ne karkkia korvaa.

 • Antakaa hyvät ihmiset jo vinkkiä karkkihimoon.. 5.10.2020 10:28

  Olen jo kysellyt muissa blogeissa mitkä ovat karkit joissa ei ole siirappeja eikä vehnätärkkelyksiä.
  Olen syönyt nyt pandan liköörikonvehteja ja läkerol pastilleja mutta mieli tekee kunnon toffeeta sun muuta, ei suklaata välttämättä. Jostain täältä löysin blogin ennenkuin edes kirjauduin tänne jossa oli luetetltu pitkä lista sallittuja mutta nyt en löydä sitä mistään! kääk!

 • Parhaat puuroaineet 3.10.2020 19:36

  Lisään että tuossa vanhassa tutkimuslistauksessa oli "puuppolan aito kaura" nollat hiutaleissa ja "Provena" oli seuraavana listassa.
  Nyt tuota Puuppolan aito hiutaletta ei taida saada kun ovat lopettaneet.
  Tietääkö kukaan?

 • Parhaat puuroaineet 3.10.2020 19:33

  Vuosien vanha ketju mutta asia on edelleen aivan sama. Etsin gluteenittomia kaurahiutaleita jossa olisi vähiten gluteenia.
  Aiemmin löysin netistä listan näiltä vuosilta kuin tämä ketju on aloitettu ja sen jälkeen on tullut niin paljon uusia yrittäjiä gluteenittomille tuotteille että empä löytänyt tämän päivän tuotteiden listaa jossa näkyisi gluteenin määrä. Se suositushan on kuitenkin 20mg/100g, ssa ja itselläni ihokeliakia niin nyt kova syyni mikä kävisi kun kaura kuitenkin lisää monipuolisuutta leivontaan ja puuro tulee parasta.
  Hämää sana "gluteeniton" kun ei kuitenkaan ole. Ymmärrän etä suurin osa voi syödä tuolla määrällä gluteenia mutta jolla ongelmia, vaikeampi valita ja löytää sopivia.
  Olisin iloinen jos tämän lukisi joku joka etsinyt samaa ja saa oireet iholleen vähästäkin.

 • Irtomakeiset 14.9.2020 10:42

  Kertokaahan kuka tietää että mitä karkkia sitä saa syödä kun noudattaa luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota?

 • Mistä ihmeestä voin vielä saada gluteenia? 14.9.2020 10:39

  EmmuEpuli kirjoitti:
  Tsemppiä
  Kaksi ensimmäistä vuotta menee puhtaasti opiskellessa puhdasta ruokavaliota ja toipuessa.
  Arki tulee olemaan alun jälkeenkin erinomaisen tarkkaa luistelua viljaviidakossa.
  Esim ystäväni halusi leipoa kutsuille, muttei halunnut ottaa vakavasti gluteenittomuutta, ja oli osan jauhoista korvannut vehnällä. No siitä seurasi kuuden kilon menetys pari kuukautta silkkaa tuskaa, ja vasta puolen vuoden kuluttua pääsin lähtötilanteeseen näkyvistä oireista. Ystävän kokkailut pääsi pysyvästi mustalle listalle. Syön nyt vain tuntemieni gluteenittomien kokkien tekemää ruokaa.
  Aika yhdestä saastuneesta annoksesta verrattuna uuteen diagnoosiin ja muutokseen on tässä pointtina.

  Käsihygieniasta,
  vuokrasin auton ja ratti tuntui niljakkaalle, pysähdyin pesemään sen, mutta olin jo ilmeisesti pyyhkinyt tahmatassulla kasvoja tai suuta, ja taas vatsa piloilla.
  Tämän kaltainen herkkyys ei oikein tahdo mahtua ajatuksiini, mutta pakko se on usean kerran jälkeen ollut uskoa.

  Keskustelussa ei ollut näitä varottavia vielä mainittu: glukoosi-fruktoosisiirappi, bambu, levä, vieraat valurauta-astiaruoat, Sunnuntaituotteet kaikki, kaikki viljapohjainen alkoholi ja tarvitset täysin gluteenittoman kodin.
  Rasvaa ja maitoa vain rajoitetusti.
  Maksaa vaivan, sanos maksakin.&#129303;
  Tsemppiä

  Mielenkiintoista lukea toisten tosi allergisten kokemuksia. Usein kai näitä luullaan jopa vainoharhaiseksi, siltä itsestäni joskus tuntuu.
  Itselläni tuo gluteeniton koti ei oikein onnistu kun olen ison perheen mummo ja lastenlapset usein luonani, kaapissa oltava kaikkea mahdollista heille sopivaa.
  Näitä gluteenittomia en raski isosti tarjota kun ovat niin kalliita, mokoma.
  Leivon mielelläni mutta nyt on maski päällä leivottavakin kun jauhopöly menee limakalvoille hengitettäessä ja jos suu vielä vähänkään auki ja nenän kautta ainakin imeytyy. Ihoni on aina rakkuloilla jos en pidä suojaa, siksi leipominen lapselleni on jäänyt väliin, harmillista.
  Sen maskin kanssa on vaikea hengittää ja uuni antaa lisälämpöä keittiöön joka vaikeuttaa hengittämistä.
  Nuista sunnuntai tuotteista kai kokeillen löytyy sopiva mutta varmempi ottaa muita jos on tarjolla.
  Nyt on niin paljon tosiaan viljaviidakossa tarjottavaa ja sekoituksia että ison suurennuslasin kanssa saa kaupassa asioida.

 • Elämä pilalla? Mikä avuksi? 11.9.2020 19:09

  Hienoa kuulla että tilanne parempaan päin ja olet oppinut jotain. Nuori olet ja elämä edessa.
  Mutta asia kuin asia niin jokainen on oman elämänsä mittari ja paras tuntija miltä tuntuu tai/ja mitä sietää ( ruokaa tai muuta ).
  On tosi kiva kuulla että olet päässyt urheilemaankin kun siitä pidät.
  Elämän ei aina tarvitse olla parhaalla mahdollisella tavalla, on ponnisteltava saavuttaakseen jotain.
  Ja onnen huomaa vasta sitten kun on kärsinyt jostakin vaikka vain hetken tai pitemmän aikaa, siihen onneen ei tarvita kovinkaan kummosia juttuja, esim että ei kutita ja vatsa toimii normaalisti ja uni maistuu ym kaikki tarpeellinen. Iloista syksyn ja elämän jatkoa sinulle!

 • Elämä pilalla? Mikä avuksi? 11.9.2020 19:09

  Hienoa kuulla että tilanne parempaan päin ja olet oppinut jotain. Nuori olet ja elämä edessa.
  Mutta asia kuin asia niin jokainen on oman elämänsä mittari ja paras tuntija miltä tuntuu tai/ja mitä sietää ( ruokaa tai muuta ).
  On tosi kiva kuulla että olet päässyt urheilemaankin kun siitä pidät.
  Elämän ei aina tarvitse olla parhaalla mahdollisella tavalla, on ponnisteltava saavuttaakseen jotain.
  Ja onnen huomaa vasta sitten kun on kärsinyt jostakin vaikka vain hetken tai pitemmän aikaa, siihen onneen ei tarvita kovinkaan kummosia juttuja, esim että ei kutita ja vatsa toimii normaalisti ja uni maistuu ym kaikki tarpeellinen. Iloista syksyn ja elämän jatkoa sinulle!

 • Siedätyshoito keliakiaan 10.9.2020 10:21

  Kyllä!

 • Elämä pilalla? Mikä avuksi? 10.9.2020 10:16

  Luin tuutti sinun elämän kokemuksiasi keliakiaan liittyen.
  Erikoinen sinänsä, vaikka maha sekaisin ja suolinukka hävinnyt ja ihottuma pahana, diagnoosi "ei keliakia".
  No, voihan se olla sitten jotain muuta.
  Kaipa tutkivat lisää ja aikanaan selviää.
  Kuitenkin, mikä on mielestäni hyvä että itse puutuit vakavasti ruokavalioosi. Kukaan muukaan ei tiedä mikä sinulle sopii ja mikä ei. Onhan jokainen niin erilainen että kahta samanlaista ei ole olemassakaan.
  Olemme ainutlaatuisia, jokainen.
  Sellainen vastaus kun kysyt miten muilla muilla suolinukka palautunut ja mitä ruokavaliosta jättää pois jne.
  Omakohtaisesti itselläni oli vuosia sitten tosi paha tilanne ja suolinukan korjaantumiseen meni vuosia, sanoisin 2-3 vuotta näin jälkikäteen muistellen.
  Vatsan toiminta oli vuosia sekaisin, väliin ummetusta mutta enemmän löysyttä.
  Se todella häiritsi elämää. Itse muutin ruokavaliota terveellisemmäksi kaikkiaan.
  Aaamulla ei tyhjään mahaan kahvia vaan viljapitoista, proteiinia ja kasviksia marjoja jotta saan kuituja hyvin, unohtamatta rasvaa, vasta sen päälle kahvia.
  Säännöllistin ruoka aikoja ja iltapala myöhemmin niin että ei jää yli 10,tä tuntia väliä aamupalaan.
  Tallaisin suunnitelmin sain mahani toimimaan aika nopeastikkin normaalisti, kyllä helpotti.
  Aina ei ole ollut noin kuin on suunnitellut mutta varsinkin aamupala on merkittävin koko päivän ruista vatsan toiminnalle ollut kohdallani.
  Sanoisin että katso ja tarkkaile mitä syöt muutamia päiviä ja miten se vaikuttaa vatsan toimintaan, muuta sitten toiseen ja jälleen seuraa, löydät toivottavasti itsellesi sopivan tasapainon.
  Ihminen on sellainen kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kuten psyyke,liikunta, uni ja kaikki sosiaaliset toiminnat.
  Itselläni esim liika huoli saa ihon kutiamaan ja olon levottomaksi. Vaikea sitä on välttää mutta on sitten löydettävä keinot tasapainoon itsensä kanssa ja se on taas niin yksilöllinen juttu.
  Terveyttä sinulle!

<< Alkuun < Edelliset
1 2

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,051s