ponipimu

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Gluteenittomien tarvikkeiden paketti veloituksetta 15.12.2012 22:01

  tosi hyvä idea !

 • Kookosjauho 13.12.2012 14:23

  Tilasin lahjakortilla kaikkea kivaa, esim. kookosjauhoa ja nyt tarvitsen kaikenlaisia hyviä ohjeita mihin kookosjauhoa voisi käyttää.

  Paketin kyljessä on että voi korvata jauhoja n.20%, ja ensimmäiseksi tuli mieleen kääretorttu, se olisi ainakin helppo tehdä eikä harmita jos menee pilalle, siitähän saa kerman ja hillon kera vaikka hovijälkkärin.

  Toinen oli lätyt. Maku luulisi olevan aika hyvä !

  Mitä muuta voisi kokeilla? Karppisivuilla voisi varmaan olla ohjeita, mutta en välttämättä halua niitä kokeilla kun hiilareita saa olla, sokeriakin, mutta rasvaa kohtuudella.

 • Miten tarkka pitää olla? 13.12.2012 14:17

  heh, mä toimin vähän samaan tapaan kuin almatomu, nytkin olen vartavasten menossa eräille joulunajan markkinakojuille ihan vain siksi että haluan tarkistaa saako sieltä mistään gluteenitonta. Ja erityisesti kiinnostaa se koju jossa kaupitellaan juustoja, ja saa maistaa ruisleipäkuutiota dipattuna juustofondyeeseen, tuskin on gluteeniton versio mukana mutta minäpä aion sellaista siellä kysellä, JA ISOON ÄÄNEEN.

  Ja ravintoloissa minulla on tapana ohjeistaa tarjoilijoita jos yrittävät kaupitella "jos et ole niin herkkä"-ruokaa, sillä ei ne mistään tiedä, edes kokitkaan. Ja jos ei mitään sopivaa syötävää ole tarjolla, äänestän jaloilla, on muitakin ruokapaikkoja.

 • Teetettäisiinkö oma ruokavaliokortti? 5.12.2012 01:06

  mulle tuli mieleen että keliakialiiton jäsenkorttia voisi kehittää tähän suuntaan. Nythän se on sellanen pieni luottokortin kokoinen, tosin ohutta paperia, mutta siitä saisi helposti ja ehkä liittonkin liittyisi väkeä enemmän jos tämmöinen olisi. Liiton nimi kortissa toisi ehkä sitä oikeaa pontta siihen että sen ruuan pitää oikeasti olla gluteenitonta eikä sinnepäin.

  Itse asun sen verran takahikiällä että koskaan en ole vielä tarvinnut korttia mihinkään, en ole edes vieraillut missään leipomossa jossa saisi kortilla alennusta.

  Voisin maksaa jäsenmaksua pari euroa enemmän jos kortti toteutuisi. Mutta samalla haluan kyllä perhejäsenelle oman kortin.

 • VAROITUS: Geishoja Fazermintin kääreissä 3.12.2012 22:09

  just. hittooko edes tekevät mitään vehnäjauhokarkkeja, ois vaan kaikki gluteenitonta niin ei ois mitää hätää.

  tein sunnuntaina itse karkkeja, yhteishyvä-lehden ohjeella maitosuklaafudgeja, tuli tosi hyviä ja meni kuin kuumille kiville. suosittelen.

 • Ikäviä tilanteita 21.11.2012 13:34

  vuosi sitten joulun jälkeen haettiin kotipitsasta ruokaa, siellä oli kova härdelli menossa, paljon tilauksia, joutu odottamaan kauan. Leipurin paita oli ihan valkoisenaan jauhoista, ja muutenkin kun meno oli kiireistä, jauhonpölyä leijaili jokapaikassa.

  Tilasin kuitenkin pitsan ja leipuri pesi kyllä kätensä, mutta pari viikkoa oli ruikulilla enkä sen jälkeen ole tuossa pitseriassa asioinut.

  Vaikka pitsa tehtiin erillään muista, ei se riittänyt, uuni kuitenkin on sama ja siinä normipitsojen tekopaikassa. Jauhonpöly on pahasta.

 • Jee! kutsu tammikuun lapsi-vanhempi kurssille 13.11.2012 22:06

  Mahtavaa! Me oltiin leirillä Piispalassa ja oli kyllä ihan huippua, parastahan näissä on myös se että kaikki tarjottava ruoka on takuulla gluteenitonta, kerranki voi mennä valmiiseen pöytään ja voi syödä ihan kaikkea ilman että pitää aina kysellä mistä ruoka tehty. Ainakin näin oli siis Piispalassa, mutta luulenpa että myös muillakin keliakialiiton leireillä homma toimii.

  Ja sekin että kukaan ei ihmettele miten "sun leipä on tommosta" ja "mikset sä voi syödä tätä" jne... kaikki oltiin gluteenittomia ja voi sitä tunnetta kun otat samasta ruokaa kuin muuutkin. Ei tarttenu selitellä ja hakea sivupöydiltä, ei sitä tavallinen ruokailija voi edes käsittää kuinka mahtavaa oli SYÖDÄ!

  Lähtökahveillakin oli kymmentä sorttia gluteenittomia herkkuja, täytekakkua sun muuta ja tuote-uutuuksia.

  Ja rohkeasti juttelemaan muiden kanssa, se vertaistuki on parhautta!

 • Keliakian hoito 13.11.2012 17:58

  Vuosi diagnoosin jälkeen kävin verikokeissa ja tähystyksessä tk:ssa, arvot oli normaalit ja tähystyksessä ei näkynyt tulehdusta tms.

  Siitä vuoden päästä taas kävin verikokeissa, työterveydessä tällä kertaa, ja puhtaat paperit sain. Sovittiin että riittää parin vuoden välein verikokeet ellei mitään erikoista tule.

  Eli keväällä olisi taasen verikokeiden vuoro. Nyt aion tahtoa myös isompaa otantaa, eli samalla kilpirauhasarvot, kolesterolit ja D-vitamiini. Näitä tutkittiin siis viimeksi silloin kun diagnoosin sain.

 • Vip-mehussa mallasuutetta! 7.11.2012 22:14

  no kävin minäkin tsekkaamassa liiton sivut, ja taas totesin että kylläpä ne ovat sekavat, siksi kai en siellä kovin usein käy..

  löytyihän sieltä vastaus, eli mallasuutetta saa syödä. mutta miksi sitten ne murot on kielletty ????????

 • Vip-mehussa mallasuutetta! 7.11.2012 10:05

  No olipa yllätys että mehuunkin pitää gluteenia tukkia, eli VIP päärynä-omenajuoma 1 l tetra sisältää: vesi, sokeri, omena- ja päärynätäysmehutiivisteet, happamuudensäätöaine (E330), luontaiset aromit, mallasuute.

  Oletteko käyttäneet näitä mehuja? En antannu lapsen juoda. Muroissahan on käytetty myös tätä ohramallasuutetta, ja ne oli pitkään sallittujen listalla mutta nyt poistuneet. Satunnaisesti meillä kyllä syödään kellogsin riisimuroja, ja varmaan näitä mehujakin on mennyt, mistäpä sitä on hoksannut mehujen perään olla tarkkana...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Keskustelu
  239 viestiä, 22 aloitusta

  Kommentit
  15 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  29.5.2009 00:37

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,04s