taigis

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Mitä tulisi tehdä (gluteeniton olikin gluteenillis 8.9.2013 10:29

  Joku outo logiikka niissä S-ryhmän merkinnöissä on. Itse bongasin tuotteen, joka oli pakkauksessa merkitty gluteenittomaksi ihan erikseen, mutta hyllyreunassa oli pelkkä L!
  Jos ihan kaikkeen gluteenittomaan olisi merkitty G, niitä olisi kyllä todella paljon! Toisaalta, niinhän se pitäisi olla, jos tuollainen systeemi kerran on tehty... Väärässä paikassa sitä G:tä ei kuitenkaan saisi olla! Alkukankeuttako??

 • Viskiä, kiitos! 4.3.2013 11:19

  Itse en viskistä pidä, mutta ihan heittona teille seuraavaa!
  Törmäsin taannoin ihmiseen, joka joi viskiä, mut ta sekoituksena. Katsoin aivan monttu auki, kun hän pyysi viskiinsä spriteä ja jäitä!
  Näitä meni sitten useampia illan aikana.

  Sanoin, että tuo on "pyhäinhäväistys", mutta ei kuulemma ainakaan pohjanmaalla!!

 • Gluteenitonta Tallinnassa? 2.12.2012 11:00

  Terveiset Tallinnasta!

  Juuri lisäsin kuvan ravintola Peppersack;in annoksesta. Tosiaankin, ruokalistaan oli hyvin merkitty gluteenittomat, ei kovin montaa, mutta riittävästi ainakin minulle. Erittäin hyvää ruokaa, ihana tunnelma, ihana ravintola! Tarjoilija tiesi mitä gluteenittomuus tarkoittaa!

  Yövyimme Tallink Spa hotellissa, todella hyvä ja runsas aamupalapöytä siellä. Perusruokaa, joista oli helppo valita gluteenittomat, ei merkintöjä kuitenkaan. Tuoreen oloista ja maistuvaa leipää sai pyydettäessä ja riittävästi. Suosittelen sitäkin.

  Laivan aamupalapöydän leipä sensijaan oli kuivahkoa, kelmuun pakattuja siivuja.....

  Tallinnassa oli kovin jouluista,, joulutori, valot, hämärää, lunta! Eikä jouduttu ees pahimpaan myrskynsilmään!

 • Joulupöydät 26.11.2012 18:22

  Viikonloppuna olin syömässä isohkon Sokos hotellin seisovassa joulupöydässä, n. 200 muun kanssa yhtä aikaa! Kun pääsin ruokien ääreen, ei missään ollut mitään infolappuja, ei ruokalistaa! Niimpä etsin tarjoiljan jolta kysyin; ” Olen keliaakikko, voitko kertoa pöydästänne, mitä en voi syödä, kun missään ei lue mitään?” Tarjoilija – Niin, siksi ei lue, kun melkein kaikki on gluteenitonta ja sopii!Menimme yhdessä pöydän viereen ja osoitti yhden pateen, joka ei sovi. Kysyin : ”Entä lämmin ruoka, laatikot, kinkku?” – En muista, pitää kysyä keittiöstä. Kävi kyselemässä – Porkkanalaatikkoa voit syödä, muissa laatikoissa on gluteenia, kinkku ok.
  Toi vielä gluteenittomat karjalanpiirakat pöytään minulle ja kahdelle muulle keliaakikolle, jotka istuivat naapuripöydässä, minä informoin heidät. Entä jälkiruoka.. Tarjolla luumujäädykettä, torttuja , pikkuleipiä, Pandan suklaakonvehteja (ainoita joita uskalsin ottaa kysymättä) Taas eri tarjoilijan kimppuun, ”kertoisitko voinko syödä luumujäädykettä, olen keliaakikko?” Tarjoilija ei tiennyt, paikalle saapui kokki, sama kysymys. Sanoin myös miten olisi hyvä, jos heillä olisi ruuat merkittyinä, ettei tarvitsisi heitä vaivata. – No, sitä vartenhan me täällä ollaan, oli vastaus. Luumujäädyke oli Ok. ja oikein hyvää, pöytään ilmestyi myös gluteenitonta kakkua ja pikkuleipääkin pyydettäessä.
  Vatsa tuli täyteen ja homma hoitui, mutta miksi näin vaikeasti, luulen että kaikki eivät uskalla kysellä, ottavat sitten varman päälle ja syövät vain niitä. Toivottavasti infot ruokien sisällöistä ilmestyvät pöytiin meidän kaikkien avuksi! Antakaa te muutkin palautetta vastaavissa tilanteissa!

 • Lapsikeliaakikon seuranta 21.9.2012 06:59

  Lastenosastolla käytiin 16-vuotiaaksi saakka vuosittain, verikokeet, mittaukset ja jutustelu lääkärin kanssa.
  Yli 16-vuotias siirtyy "aikuiseksi" , ruokavaliokorvaus muuttuu ja alenee, kontrollit jäävät omalle vastuulle sen jälkeen.
  Joitain suosituksia saatiin, juuri tyyliin, "verikokeet vuosittain", mutta käytännössä ne ovat juuri tuollaisten "taisteluiden" takana, jos niitä halutaan.
  Tällä hetkellä meistä ei kukaan käy säännöllisissä tarkistuksissa, toki jos oireita, muutoksia olossa tai jtn. muuta aiheellista on, niin ne vaadimme.

  Eli lastenosaston säännöllisen kontrollin jälkeen putoaa kuin tyhjän päälle. Tylyä!

 • Proteiini- ja energiapatukat 23.7.2012 09:46

  Tässä edullinen vaihtoehto:

  http://www.rainbow.fi/tuotteet/elintarvikkeet/kuivatut-hedelmat-ja-pahkinat /rainbow-pahkinapatukka-105-g-3-kpl/

 • Proteiini- ja energiapatukat 22.7.2012 18:45

  Hei

  Ainakin "Punnitse ja säästä" kaupoissa on gluteenittomia energiapatukoita helposti löydettävissä. Niitä on kyllä muuallakin, pitää vaan lukea tarkasti. Etsivä löytää! Tsemppiä opetteluun!

 • Kansainvälinen nuorten leiri Portugalissa 2.7.2012 20:05

  Ja tämä toinen vuosittainen leiri on sitten 18- ylöspäin, taitaa olla aika häilyvä se yläraja

  Tässä tämänvuotisen leirin kotisivut
  cye.freehostia.com/index.php?option=com_content&view=article&id=77:...

  Meillä neiti lähtee neljännelle leirilleen !

 • Kansainvälinen nuorten leiri Portugalissa 26.6.2012 13:25

  Norjan leirille elokuussa on menossa ainakin suomalaisia, tuosta en tiennytkään
  Ehdottomasti kannattaa osallistua, nuo ovat mukavia leirejä ja on ihanaa kun ei tarvitse ajatella syömisiä, vaan niistä on huolehdittu

 • Moilas-uutuudet 13.6.2012 20:43

  Minä kävin Moilasella viime viikolla ihan siellä tehtaanmyymälässä. Ostin sieltä pussin kiviarinapiirakoita! Ne olivat kyllä hyviä, todellakin huomattavaa kehitystä kun vertaa niihin entisiin moilaspiirakoihin. Nämä olivat ohuita ja maistuvia, eivät kovin isoja. Pussissa saisi olla enemmän kuin neljä!

  Jos vaan kuljette Pieksämäen suunnassa, kannattaa poiketa. Itse kävin ostamassa lähikaupasta pakasteiden kuljetuspussin ja sen pohjalle vähän perunasipulisekoitetta kylmäkalleksi. Kotiin lähti Kiviarinarieskaa aika reilusti. Niitä oli pakattuina 10 paketin laatikoihin siis 10x 3 kpl. Yksi laatikollinen maksoi 3 euroa!!!!
  Parastaennen päiväys oli kesäkuun lopussa, ilmeisesti siitä johtui, mutta useampi laatikko lähti kotiin.
  Myös mustikkapiirakkaa siellä oli ja sellaisen söin siinä kahvilassa, valitettavasti tarjolla ollut oli aika kuiva jo, en oikein osaa sanoa sen maistuvuudesta, ehkä tuoreena ihan ok!

  Leipomon myymälässä on myös normituotteita edullisesti! Esim meidän "normit" sai tuliaisiksi 10 kinkkuananaspizzaa kympillä, sellaisia itsepaistettavia!

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  5 vinkkiä

  Tuotteita
  2 tuotetta

  Kuvia
  13 kuvaa

  Linkkejä
  1 linkki

  Keskustelu
  101 viestiä, 20 aloitusta

  Kommentit
  15 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  6.4.2009 07:05

©2018 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,066s

Glu.fi Facebookissa

Jos haluat aina tietää mitä gluteenitonta tapahtuu, tykkää Glu.fistä Facebookissa!Ei kiitos, tykkään jo!