taigis

Keskusteluviestit

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 • Gluteenittomat Plussa-tarjoukset 7.6.2009 19:24

  Moi

  Minäkin muuten eilen näin noitten tummien palaleipien tarjouslapun citymarketissa.
  Näin, mutten reagoinut asiaan,, nyt vasta tajuan miten outoa se oikeasti oli!!

 • Juhlat 5.6.2009 13:55

  Juhlat ohi,, onneksi!!

  Oli gluteenitonta, vähälaktoosista, laktoositonta.... Jossain vaiheessa järjestellessä, tuntui itsekin menevän sekaisin kaikissa näissä!
  esim: kolmenlaisia karjalanpiirakoita (norm, glut, lakt), kolmea erilaista munavoita, siis jokaiselle omansa. Heti juhlien alkuvaiheessa tuli toinen emännistä sanomaan minulle ; "Mitä ihmettä me tehdään näiden vanhempien miesten kanssa,, isäsi otti juuri gluteenitonta munavoita ja mätki sitä normipiirakoiden päälle..!"
  Veitsen vaihdolla siitä selvittiin...
  Vieraita vastaanottaessa en ehtinyt seurailla enempää tarjoilujen etenemistä,, mutta myöhemmin kuulin ainakin yhden laktoosittoman tytön olleen ikionnellinen, kun kylmiöstä löytyi varmasti laktoositon kakku hänelle kysyessään.
  Vaikea vetää rajaa isompia juhlia järjestellessä. Nytkin tehtiin kaikki voileipäkakut laktoosittomiksi, yksi oli myös gluteeniton. Salaatin laktoositon fetajuusto osoittautui rakenteeltaan huonoksi, jäi kiinni lusikkaan ja hajoili.
  Ainakin tälläisiä pikkuhuomioita tuli ilmi juhlista. Täytekakut olivat gluteenittomia ja laktoosittomia,, hyytelökakut kaikki gluteenittomia,, osa laktoosittomia, osa vähälaktoosia....
  Meidän pöydästähän ei kyllä löytynyt mitään muuta "normaalia" kuin pullakranssi ja ne yhdet piirakat,, kaikille löytyi varmasti syötävää!
  Väkeä oli kuitenkin n. 70,, ja tuntuivat viihtyvän. Kaikenkaikkiaan kaikki sujui hienosti,, sää oli kaunis ja helteinen,, toisin kuin nyt.....

 • Keliakia ja paino 24.5.2009 14:33

  ...minun painoni on kyllä noussut dietin aloittamisen jälkeen!!

 • Juhlat 24.5.2009 14:32

  Ylioppilasjuhlat tulossa, siis meillä ensi viikolla!
  Reseptit luettu tarkkaan, koekakkuja syöty jo useampia! Kaikki salaatit tulevat gluteenittomina, myös kaikki kakut, pikkuleivät ja lisäkkeet ovat gluteenittomia.
  "Tavallisina" löytyy voileipäkakku, pulla, sekä karjalanpiirakat. Samat löytyvät pöydästämme myös gluteenittomina!
  Tämä ruokavalio ei tuota kyllä minkäänlaista ongelmaa juhlajärjestelyissämme. Perheessämmehän on itsessään jo 3 keliaakikkoa ja tiedän, että ainakin 2 muuta tulee vieraaksi, kenties enemmänkin.
  Nyt olenkin havahtunut,, pitääkö minun ottaa huomioon muita ruokavalioita? Laktoositon / Hyla on kyllä hoidossa myös,, mutta entä muuta,, sokeriton??... mitähän muuta pitäisi ottaa huomioon??
  Juhliin on kutsuttu lehtikutsulla ja odotamme yli 50 vierasta... ihan pikkustressiä pukkaa noin yleisellä tasolla, kieltämättä!!

 • Mukavia tilanteita 24.5.2009 14:25

  Muistaakseni joku kesä sitten valistin juuri Joensuun torin jäätelökioskilla myyjää ja kyselin gluteenitonta vohvelia . Asia on siis mennyt perille!
  Ja ennen jäätelölle menoa, Joensuun torilla kannattaa käydä marttakahviossa. Sieltä saa erinomaisia gluteenittomia karjalanpiirakoita, lämmitettynä ja munavoin kera!

  Kävin muuten samoilla kalamarkkinoilla, tuota lettukojua en huomannut. Mutta siellä tuli meidänkin nälkä ja mentiin semmoselle kojulle jossa paistettiin muikkuja, perunoita, lohta, vihanneksia!
  Siinä kysellessämme, selvisi ettei koko kojussa käytetä jauhoja ollenkaan, ei edes muikut olleet leivitettyjä! Se oli mukava yllätys, oli hyvää ja vatsat tuli täyteen!

 • Barcelona ja Lontoo 18.5.2009 21:36

  Tokihan minulta löytyy myös kuva siitä Conesan gluteenittomasta täytetystä patongista,, lisäsin sen tuonne kuviin äsken!

 • Kesäloma kotimaassa 15.5.2009 15:01

  Jyväskylässä olen syönyt parhaan gluteenittoman pizzan viime kesänä,, pizzerian nimi taisi olla Amira. Ikkunassa oli mainos gluteenittomista pizzoista.

 • Ravintoloiden vastuu 15.5.2009 14:59

  Meillä sattui kerran Rossossa... Tytär tilasi gluteenittoman pizzan ja sai tavallisen,, EIKÄ HUOMANNUT, söi sen kokonaan.
  Tunnin päästä kaksinkerroin vessan lattialla, oksensi ja voi huonosti koko illan.
  Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin että ravintolassa oli tarjoilijalle sattunut erehdys.
  Sai sieltä 50e lahjakortin, mutta suolinukkahan siinä meni...

 • Barcelona ja Lontoo 10.5.2009 23:05

  Heips

  Meitä oli kaksi keliaakikkoa Barcelonassa alkukeväällä. Matkakertomuksemme löytyy tuolta matkalla osiosta!

 • Liiton ja yhdistysten tapahtumat 8.4.2009 08:21

  Meidän 18-vuotias keliaakikko osallistui viime kesän Tampereen kansainväliselle keliakialeirille, kymmeniä keliaakikkonuoria ympäri eurooppaa!
  Kokemus oli kuulemma "huippu, mahtava, upea"!
  Sen seurauksena on ilmoittautunut nyt ensi kesän Berliinissä pidettävälle leirille. Viime kesänä solmittujen ystävyysuhteiden seurauksena lähtee matkaan jo muutamia päiviä ennen leirin alkua ,Belgialaisten nuorten vieraaksi.
  Olen aivan varma, että ilman tätä gluteenitonta ystäväverkostoa ja varmuutta ruokailujen onnistumisesta, hän ei "uskaltaisi" lähteä euroopanseikkailulleen!

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  5 vinkkiä

  Tuotteita
  2 tuotetta

  Kuvia
  13 kuvaa

  Linkkejä
  1 linkki

  Keskustelu
  101 viestiä, 20 aloitusta

  Kommentit
  15 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  6.4.2009 07:05

©2018 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,073s

Glu.fi Facebookissa

Jos haluat Glu.fin sisäpiiriin, liity Gluteeniton-ryhmään Facebookissa!Ei kiitos, olen jo mukana!