Ravintola Kynsilaukka

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Monesti on Fredaa pitkin painellut valkosipuliravintola Kynsilaukan ohi. Nyt vihdoin äitienpäivänä pääsin testaamaan kyseistä ravintolaa.

Pöytävaraus löytyi nopeasti ja ystävälliset tarjoilijat tulivat tiedustelemaan seurueelta, josko haluaisimme leipää. Olimme ilmoittaneet pöytävarausta tehdessä, että kahdella henkilöllä porukassamme on keliakia. Tämä tieto oli mennyt perille aivan tarjoilijoille asti ja he tiedustelivat automaattisesti, josko haluaisimme gluteenitonta leipää. Hetken päästä saimmekin kolme lämmintä siivua leipää. Tarjoilija tiesi myös kertoa, että valkosipulilevite on gluteenitonta.

Pöydässä oli myös erilaisia purkkeja, joissa oli kaikenlaista valkosipulilisuketta. Näistä olisi voinut laittaa herkkuja leivän päälle, mutta itse en rohjennut, kun varmasti monet muutkin ovat kaapineet sieltä kamaa tavallisten leipien päälle. Emme kysyneet, josko olisimme saaneet omat purkit.

Lyhyeen menuun ei gluteenittomuutta ole merkitty, mutta listan lopussa kehotetaan kertomaan ruokarajoitteista tarjoilijoille. Kun olimme juoneet karpalo-shampanja-valkosipuli-drinkkimme, olimme valmiit tilaamaan ruokaa. Tiedustelin gluteenittomuudesta ja tarjoilija osasi suoraan kertoa mitkä annokset eivät onnistu gluteenittomina - niitä oli vain muutamia. Päädyin siis alkuruokana etanoihin ja pääruoaksi otin listan kalleimman tuotteen, härän sisäseläkettä. Ryhmämme muut jäsenet päätyivät kanan kosintaan eli paistettuun kananrintaan.

Alkuruoat tulivat nopeasti, myös 6 etanaani. Etana-annoksen pinta oli kuorrutettu jauhomaisella aineella, mutta tarjoilijan mukaan annos oli gluteeniton. Söin sen luottavaisin mielin ja hyvää oli.

Pääruoat tulivat myös nopeasti ja pihvini näytti erittäin herkulliselta. Lisukkeena oli (yllätys yllätys) valkosipuliperunoita. Muut saivat kana-annoksensa ja kana oli leivitetty jollakin. Tarjoilijan mukaan myös leivitetty kana oli gluteenitonta.

Tilasimme lopuksi vielä kahvit ja "tavikset" tilasivat myös jälkiruokaa. Näitä jouduimme odottamaan melkoisen tovin, mutta lopuksi tarjotut yrtti-digestiivit hoitivat pisteet kotiin.

Kahden tunnin nautinnosta jäi erittäin positiviinen kuva. Pihvi oli ehkä paras pihvi, jota olen ikinä syönyt ja niitä on tullut syötyä muutama. Myös epäilyttävän näköiset annokset olivat kaikki oikeasti gluteenittomia - kumpikaan meistä keliaakikoista ei saanut mitään oireita (pois lukien ähky), vaikka toinen on hyvin herkkä. Osa seurueestamme on käynyt Kynsilaukassa useita kertoja paikan 22 vuotisen historian aikana ja kuulemma ruoka on ollut AINA erinomaista sekä pyydettäessä gluteenitonta.

Jopas oli ylistystä, mutta itse tykkäsin paikasta kovasti ja aion varmasti mennä toistekin. Kannattaa testata, jos Helsingissä liikkuu. Jokainen ravintola, jossa keliaakikko kokee olonsa turvalliseksi, on kokeilemisen arvoinen - eivätkä ne hinnatkaan nyt ihan hirveät ole

Pöytä kannattaa varata etukäteen ja varautua valkosipulilöyhkään jälkikäteen!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Vinkkiin liittyvät kuvat

Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Kommentit

Jezu Ylläpitäjä
14.3.2010 22:20
Tuli taas eilen vierailtua ja oli muuten hyvää. Gluteeniton leipäkin tarjottiin mukavan rapeana ja tultiin vielä ruokailun aikana kyselemään, haluammeko lisää leipää. Pöytäseurueen molempien keliaakikoiden annokset käytiin hyvin läpi.

Kommentoi

Vinkkejä samasta aihepiiristä

Vinkki Lisääjä Lisätty

Huvilan kahvila

Täysin luontaisesti gluteeniton kahvila, jossa tuotteet valmistetaan itse paikan päällä. Tarjolla on pullaa, kakkua...

HuvilanKahvila 15.1.2012

Kotipizza

Jos ei jollain ollut vielä tiedossa, Kotipizzasta saa kaikki normaalit pitsat gluteenittomana versiona. Nipistävät tosin...

Jezu Ylläpitäjä 26.9.2008

Ravintola Santorini

Päätimme pitää lamantappopäivän viihdekeskus Flamingossa. Ensin vähän shoppailua, keilausta, leffaa ja sitten ruokaa....

Jezu Ylläpitäjä 8.3.2009

Dragon Sheng, Kiinalainen ravintola

Valtaosan annoksista saa gluteenittomana (ei nooledeita, friteerattuja tai hoisin-kastiketta sisältäviä). Tarjoilijalle...

Suviih Aktiivinen käyttäjä 2.2.2009

Ravintola Nuevo

Kävimme tyttöjen kanssa juhlimassa yhden kaverin synttäreitä Nuevossa Sofiankadulla Helsingissä, ja oli ehdottomasti...

Carsu 16.1.2010

Ravintola Koto

Varasimme puhelimitse pyödän Kotosta seurueellemme ja ilmoitimme etukäteen, että mukana on myös keliaakikko. Kuulemma...

Jezu Ylläpitäjä 4.6.2009

Cafe Portaali & Porthanian Unicafe

Jee, sekä Portsun kahvilan että Cafe Portaalin (sijaitsee Porthanian ja oppimiskeskus Aleksandrian yhdyskäytävässä)...

Pulde 18.9.2009

Ravintola Henrik

Kävin lounastauolla tutustumassa Konalan helmeksi kehuttuun Ravintola Henrikiin. Netistä tarkastin etukäteen, että...

Jezu Ylläpitäjä 19.12.2008

Ravintola Mestaritalli

Kävimme puistohengailun jälkeen maistelemassa Ravintola Mestaritallin antimia. Paikka oli aivan täynnä, mutta saimme...

Jezu Ylläpitäjä 1.6.2009

Ristorante Pitaco

Päätimme kipaista nauttimassa pikaisen iltapalan Sörnäisiin avatussa uudessa Pitaco-ravintolassa. Nettisivuilla...

Jezu Ylläpitäjä 2.6.2009

IKEAn ravintola

Vaikkei IKEAn puoli-ilmaisia lihapullia voikaan enää syödä, on IKEAn ravintoloissa silti hyvin valinnanvaraa myös...

Jezu Ylläpitäjä 21.2.2009

Vaelsa Pasta & Co

Lisään nyt vielä tän Vaelsa ravintolan tänne vinkkeihin. Oon nyt käynyt paikassa kaks kertaa ja ihan loistavaa pastaa....

Carsu 16.12.2009

Venäläinen ravintola Mesta

Vierailin Mestassa isommassa seurueessa. Söimme etukäteen valittua menua ja lähes kaikki tarjotut jutut olivat...

Jezu Ylläpitäjä 1.11.2008

Pizza Perez, ravintolalaiva Katariina, Pizzeria Oscar...

Ajattelin listata paikkoja, joista saa Turussa glut. pizzaa. Tosin muutama on uusi tuttavuus - löysin ne vasta netistä...

Annukka 20.7.2009

Café Ekberg ja gluteenittomat leivät

Loman kunniaksi kävin Ekbergillä aamiaisella. Aamiaisbuffetista olinkin jo kirjoittanut aiemmin, mutta tällä kertaa...

Jezu Ylläpitäjä 28.7.2012

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Hae vinkeistä

Lisätiedot

 • Sijainti
  Fredrikinkatu 22, Helsinki
 • Avaa katunäkymä
 • Ajankohta
  10.5.2009
 • Kotisivu
  Avaa kotisivu
 • Lisääjä
  Jezu Ylläpitäjä
 • Lisätty
  13.5.2009 15:38
 • Muokkasi
  14.2.2010 14:39

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.


Uusi Eduskunta

Katso listaus, ketkä kansanedustajat lupasivat tukea ruokavaliokorvauksen korottamista. Nyt on aika siirtyä puheista tekoihin.