Täydellinen gluteeniton pulla, maistuu "oikealle" pullalle

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Täydellinen gluteeniton pulla, maistuu "oikealle" pullalle

2½ dl kylmää maitoa
1 rkl Psylliumia (Kirjassa nimellä Fiberhusk)
25g hiivaa
½ dl sokeria
½ tl hjorthornssalt (suomennettuna hirvensarvisuolaa, mutta tämän voi korvata 1tl leivinjauhetta)
1 tl kaardemummaa
1 ml suolaa (1ml = maustemitallinen, 1 millilitra)
50g pehmeää voita
n. ½ dl maitorahkaa
4-4½ dl (240-270g) hienoa jauhoseosta (Semper Fin Mix) HUOM! Ei pelkkää tärkkelystä

Sekoita kylmä maito ja psyllium kulhossa, ja anna turvota noin 10 min. Murusta hiiva joukkoon, ja sekoita kunnes se on sulanut. Lisää sokeri, hirvensarvisuola (tai leivinjauhe), kaardemumma, suola, voi, maitorahka ja suurin osa jauhoista. Sekoita voimakkaasti, itse käytin yleiskonetta ja sen saa antaa laulaa kunnolla. Hyvää tässä on se, ettei tätä pullataikinaa voi työstää liikaa. Lisää loput jauhoista ja työstä taikinaa vielä hetki. Taikinasta tulee paksun sokerikakkutaikinan oloista, eikä sitä voi vaivata käsin. Ohjeen mukaan taikinan voi siirtää pursotuspussiin ja pursottaa 16 kpl pientä pullaa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Itse käytin samaa menetelmää kuin sämpylöiden teossa, eli kostutin kevyesti kädet, ja kaavin taikinasta palloja silikonisen nuolijan avulla. Tämä toimi paremmin kuin pursotinpussi versio, sillä näin pullia voi kevyesti muotoilla käsin. Taikinasta saa siis 16 pikkupullaa tai 8 isompaa (normaalikokoista).

Kun pullat on leivottu, anna niiden nousta kevyellä keittiöliinalla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa tunnin verran. Pullat voi voidella ennen paistoa, mutta se ei ole välttämätöntä. Itse voitelin pullat tuttuun tapaan vatkatulla kananmunalla, ja paistoin 250 asteessa noin 8-10 minuuttia kunnes ne olivat kauniin ruskeita. Pullien on hyvä antaa jäähtyä leivinliinan alla, näin ne säilyvät mehevinä. Itse tein ensimmäisestä satsista pikkupullia, ja voitelin ne uunista tultua sulatetulla voilla ja kierittelin sokerissa. Jos haluaa esteettisesti panostaa, niin kannattaa paistaa pullat silikonimuffinssivuoassa, pysyvät paremmin kohollaan näin.

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!

Kommentoi

Vinkkejä samasta aihepiiristä

  • Suomen gluteeniton olutvalikoima 19

    Lisääjä Jezu  ‐ 2.10.2008

    Tässä pieni lista gluteenittomista olusista, joihin olen Suomessa törmännyt. Lähes kaikkia on myös tullut maistettua ja...

  • Gluteeniton omenapiirakka (pellillinen) 6

    Lisääjä tuittuli ‐ 1.10.2009

    Ainekset pellilliseen omenapiirakkaa 3 munaa 2 ½ dl sokeria 100 g margariinia 1 ½ dl maitoa tai vettä 4 ½ dl...

  • Helppo gluteeniton kauraleipä -resepti 1

    Lisääjä Jezu  ‐ 13.2.2014

    Minulla oli mennyt vanhaksi paketillinen Semperin puhdaskaurahiutaleita ja päätin tehdä niistä leipää - enää piti löytää...

  • Gluteenittomat piparkakut 8

    Lisääjä Susanna ‐ 29.11.2009

    Sain naapuriltani loistavan gluteenittomien piparien ohjeen jo vuosia sitten. Tässä ykkösluokan resepti jakoon...

  • Gluteeniton Makea piirakkapohja 3

    Lisääjä Suviih  ‐ 8.3.2009

    Hyvä pohja esimerkiksi omena- tai marjapiirakoille (mustikka, vadelma). Helppo valmistaa, aineet sekoitetaan ilman...

  • Mamman marjapiiras 9

    Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009

    Mainio ohje mustikkapiirakalle. Vaihdoin jauhot Sunnuntain tummiin glutenittomiin jauhoihin. Ohjeessa ei sanottu, mutta...

  • Helppo ja nopea pizzapohja 4

    Lisääjä Betti ‐ 1.8.2009

    Hei! Laitanpa tänne pizzapohjaohjeen,jota itse käytän. Helppo mutta ei hauras. Pizzapohja (gluteeniton) 4 dl vettä 1...

  • Gluteenittomat mokkapalat 4

    Lisääjä Jezu  ‐ 21.12.2008

    Leivon varsin harvoin, mutta pitihän sitä mokkapaloja yrittää. Tässä oma johdantoni tutusta reseptistä tarkkojen...

  • Gluteenittomat Pasteijat

    Lisääjä Suviih  ‐ 10.3.2009

    Olen tehnyt pasteijoita kahdella eri taikinavaihtoehdolla (soveltuvat muuten myös joulutorttujen...

  • Kinkkupiirakka 5

    Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009

    Löysin tuolta erinomaisen kinkkupiirakan ohjeen, josta tein gluteenittoman version. Jujuna on tuo pohjaan laitettava...

  • Gluteeniton taatelikakku 3

    Lisääjä Tuulia ‐ 9.10.2012

    1 pkt. taatelia (n. 170 g) 3 dl vettä 200 g margariinia/voita 2 kananmunaa 3 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl...

  • Gluteenittomat ja maidottomat lihapullat

    Lisääjä Jezu  ‐ 18.1.2009

    Kun oli unohtunut ostaa maitoa, pullista tulikin maidoton versio, mutta eipä se juuri makuun vaikuttanut. Reseptin...

  • Gluteeniton juustokakku -resepti 2

    Lisääjä Jezu  ‐ 1.1.2014

    Jostain syystä tuli mieleen kokeilla juustokakun leipomista gluteenittomana. Kun vihdoin löytyi pohjaksi resepti, jonka...

  • Mutakakku 1

    Lisääjä lorangil ‐ 31.3.2011

    Löysin Gluteeniton keittiö -keittokirjasta ihanan mutakakun ohjeen. Reseptin nimi oli Jauhoton suklaakakku, mutta kun...

  • Gluteeniton pullataikina 1

    Lisääjä lorangil ‐ 13.10.2012

    1/2 l maitoa 1 hiivapala 1 reilu rkl psylliumimjauhetta 1 1/2 tl suolaa 3-4 tl kardemummaa 2 munaa 2 1/2 dl sokeria n....

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Vinkkiin liittyvät kuvat

Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.

Lisätiedot

  • Lisääjä
    Carsu
  • Lisätty
    1.10.2012 14:00

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.

©2019 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,068s

Glu.fi Facebookissa

Jos haluat Glu.fin sisäpiiriin, liity Gluteeniton-ryhmään Facebookissa!



Ei kiitos, olen jo mukana!