MrsBucket

Forum messages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 04/04/2010 8:50 PM

  porajata kirjoitti:
  Vatsan nipistelyä/ilmavaivaa pitkästä aikaa tänään n. 3h ruokailun jälkeen ja ei varmasti ollut gluteenia, kesti n. 2h

  Ruokailussa:
  kananmunaa , lohta, valkosipuliperunaa, savustettua lammasta, gluteenitonta leipää, ruokajuoma vesi ja jälkiruuaksi rahkakakkua persikka kuorutuksella sekä mantelirouhetta ja sen pohja glueenittomista jauhoista

  Helpollapa pääsit. Jos minä syön valkosipuliperunoita, selviän henkiin vasta seuraavana aamuna. Myös kananmunista, mantelirouheesta ja savustetusta lampaasta olisin joutunut kieltäytymään(lampaassa ei vikaa, vain tekotavassa, eli mikään savustettu ei sovi).

 • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 04/04/2010 5:44 PM

  rronn kirjoitti:
  Mulla ongelmana että tuntuu etten pysty syömään edes laktoosittomia maitotuotteita ainakaan suuria määriä. heti tajuttomat ilmavaivat, vatsa vetää löysäksi ja kaikki tulee ulos.

  Ei laktoosi ole ainut maidon ainesosa, joka aiheuttaa vaivoja. Voit olla allerginen maidon proteiinille. Lue vaikkapa tästä linkistä löytyvä teksti ko. aiheesta.
  http://www.tohtori.fi/?page=4069997&search=maitoallergia

 • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 04/04/2010 1:44 PM

  Marjatta kirjoitti:
  Huomasin keskustelun keliakiakivuista - ja jälleen kerran olen iloinen tällaisesta palstasta. Nimittäin olen sairastanut keliakiaa vuositolkulla ja aina luullut, että vatsakivut johtuvat laktoosi-intoleranssista! En ole koskaan kuullutkaan, että keliakia (tai mahdollisesti saatu gluteeni) voi aiheuttaa vatsakipua! Noudatan ehdotonta ruokavaliota mutta toisinaan saan aivan mielettömän kipukohtauksen, joka sitten vain keppuroimalla ja kestämällä häipyy. Onhan se hyvä tietää, että jos mahdollisesti olisikin saanut gluteenia..
  Kiitos hei kanssakärsijät hyvistä keskusteluaiheista

  Kuten Tallulah mainitsi, sinun kannattaa kyllä tutkituttaa, onko sinulla myös laktoosi-intoleranssi, ellei sitä ole jo poissuljettu. On nimittäin niin, että keliakia ja laktoosi-intoleranssi kulkevat usein käsi kädessä. Minullakin on kaksi sukulaista, joilla molemmilla on nuo molemmat. Itsekin olen siirtynyt laktoosittomiin maitotuotteisiin ihan suosiolla yhtäaikaa gluteenittomiin siirtymisen kanssa.

 • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 03/31/2010 3:50 PM

  Marjatta kirjoitti:
  Huomasin keskustelun keliakiakivuista - ja jälleen kerran olen iloinen tällaisesta palstasta. Nimittäin olen sairastanut keliakiaa vuositolkulla ja aina luullut, että vatsakivut johtuvat laktoosi-intoleranssista! En ole koskaan kuullutkaan, että keliakia (tai mahdollisesti saatu gluteeni) voi aiheuttaa vatsakipua! Noudatan ehdotonta ruokavaliota mutta toisinaan saan aivan mielettömän kipukohtauksen, joka sitten vain keppuroimalla ja kestämällä häipyy. Onhan se hyvä tietää, että jos mahdollisesti olisikin saanut gluteenia..
  Kiitos hei kanssakärsijät hyvistä keskusteluaiheista

  On niitä muitakin mahdollisuuksia vatsakipujen syyksi. Minulla on ainakin tiedossani joitakin ruuanvalmistuksessa käytettäviä aineita jotka varmasti aiheuttavat vatsakipuja (esim. selleri ja sipuli). Mutta joskus tulee aivan kamala kramppi ja ripuli kipuineen, niin etten tahdo jaksaa pytyllä pyörtymättä istua ja tätä kestää niin kauan kun sisukset ovat täysin tyhjentyneet.
  En ole päässyt perille mikä sen tuskan laukaisee alulle, mutta vahvat epäilyt on, että syynä ovat valmistusaineet/lisäaineet/ jossakin, esim. liemikuutioissa (selleri), jotka tuntuvat olevan syntipukin listalla. Sen kyllä olen tarkistanut, ettei mikään käyttämäni ruoka tai valmistusaine sisällä gluteenia. Saattaahan olla, että kipukohtauksen syy on esim. allergisuus jollekin ruuan ainesosalle ja tällähän ei taas ole mitään tekemistä keliakian kanssa. Kun taas allergisoivia ainesosia ruvetaan hakemaan niitä järjestelmällisesti poissulkemalla, se saattaa viedä tielle jonka päätä ei näy.

 • Käyttäjäprosentti 03/31/2010 2:28 PM

  Jezulle kiitos perusteellisesta vastauksesta.

 • Käyttäjäprosentti 03/31/2010 11:02 AM

  Glu.fi:n etusivulla on teksti:
  "Käyttäjät
  Palveluun on rekisteröitynyt 684 käyttäjää.
  1,138% Suomen keliaakikoista on siis jo mukana."
  Mitä lukua on käytetty käyttäjäprosentin laskutoimituksessa ja mistä se on lähtöisin? Eli paljonko Suomessa on virallisesti keliaakikkoja?

 • Kun mikään ei tunnu toimivan 03/30/2010 6:39 PM

  Talullah, puhut ihan kuin minun suullani.
  Minun vatsani on samanlainen, ei kestä valmisruokaa ja kaiken maailman lisäaineita, siksi teen KAIKEN itse. Se vaatii aluksi paljon, mutta kun löytää mieliohjeensa, leipomiseen ja ruuanlaittoon, tulee töihin rutiini ja vatsa hyrrää kiitollisena.
  Minä en vain jaksa ymmärtää, miksi niitä lisäaineita täytyy olla ihan kaikessa. Joskus olisi ihan kiva "käydä valmiiseen pöytään".
  Pahin heräämiseni tapahtui kun söin kerran oikein hyvänmakuisen jugurtin ja rupesin katsomaan tuoteselostetta. Vasta silloin huomasin, että se sisälsi vehnää. En voinut kuvitella, että jopa jugurtissa voisi olla viljaa. Sen jälkeen ei mikään mene suuhuni ilman tarkkaa kontrollia.

 • Kun mikään ei tunnu toimivan 03/30/2010 5:23 PM

  Ymmärrän hyvin huolesi. En tahtoisi leikkiä lääkäriä, joka tietenkin on ainoa oikea antamaan sinulle vastaukset kysymyksiisi, mutta mieleeni tulee pari asiaa:
  Onko poikasi ruokavalio oleellisesti muuttunut kotiruokaan nähden? Syökö hän nykyisin esim. enemmän vihanneksia kuin ennen tai ylipäätään valmistusaineiltaan erilaista ruokaa kuin ennen? Ruokien valmistusaineetkin voivat vaikuttaa ulosteen väriin.
  Toiseksi, jos pojallasi ei ole ripulia ja kipuja, en olisi kovin huolissani pelkän ulosteen värin vuoksi.
  Mutta kuten sanoin "kyllä lääkäri tietää" (ei kansa tässä tapauksessa). Toivottavasti saat pian huojennusta pelkoihisi.

 • Leipäkone? 03/24/2010 4:07 PM

  Vetäsen vielä tapetille tämän leipäkone-keskustelun, sillä huomasin uudessa Lidlin lehdessä mainoksen kyseisestä härvelistä. Kehuvat, että koneessa on erityinen gluteeniton erityisohjelma. Tulee myyntiin 29.3.2010. Mikäli sinulle ei tule lehteä, laitan tähän linkin, että voit tutustua, jos kiinnostaa:
  http://www.lidl.fi/cps/rde/xchg/lidl_fi/hs.xsl/index_8260.htm

 • Ellen Svinhuvud - kakku 03/22/2010 5:23 PM

  Lisäyksenä vielä tuohon aiemmin lähettämääni viestiin:
  Ellen Svinhuvudin kakun teko-ohjekin löytyy kun avaat alla olevan linkin:
  http://www.maku.fi/reseptit/resepti/Ellen%20Svinhufvudin%20kakku/783.html

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

  Private message
  Send private message

  Tips
  6 tips

  Products
  10 products

  Images
  6 images

  Links
  1 a link

  Forum
  92 messages, 13 topics

  Comments
  21 comments

  Registration time
  03/01/2010 5:16 PM

©2023 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s