Lautasella 2019 -messut 5.-6.4.2019

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • Jezu  Ylläpitäjä5.4.2019 19:32

    Liiton listalta puuttui myös gluteeniton leipomo Geisarinna (oli muuten hyviä tuotteita) sekä Kakkutuvan osastolla majaa pitänyt, toukokuussa Eerikinkadulle avautuva gluteeniton kahvila-myymälä Glutique (saadaan taas gluteeniton kahvila Helsinkiin).

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Jezu  Ylläpitäjä4.4.2019 22:32

    Listalle on tullut mukaan myös erinomainen Kakkutupa-leipomo!

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Jezu  Ylläpitäjä23.3.2019 16:58

    Lautasella-messut järjestetään nyt toista kertaa Helsingin Messukeskuksessa 5.-6.4.2019. Messuilla on tarjolla runsaasti gluteenitonta ja Keliakialiitto on tehnyt fiksun ratkaisun gluteeniton elämä -osion erottamiseksi muusta messualueesta: Gluteeniton elämä -alueen tunnistat oranssista käytävämatosta, ja alueella voit rennoin mielin tutustua näytteilleasettajiin. Gluteeniton elämä -alueelle, kaikki myytävät ja maisteltavat tuotteet ovat gluteenittomia!

    Uutena asiana Lautasella-messulipulla pääsee vierailemaan myös Kevätmessuilla.

    Alla Keliakialiiton ja Messukeskuksen tiedot tapahtumasta (kerätty 23.3.2019).

    Tapahtumassa on mukana 40 gluteenitonta toimijaa (perässä messuosaston tunnus):

    Arctic Warriors Oy - 4b41
    Brander Oy - 4c18
    Delhome Oy - 4g19
    Fazer Leipomot Oy - 4h28
    Foodduck Oy - 4e18
    Foodin - 4a31
    Fria Bröd Ab - 4f18
    Gluteeniton leipomo ILONA Oy - 4a18
    Hannan Gluteenittomat Herkut - 4h18
    Hannun gluteeniton / Pirjon Pakari - 4b19
    Hinkkalan Kartano - 4b29
    Jokaiselle vegaaninen valmisruokasarja - 4b39
    Jokilaakson Juusto Oy - 4d38
    Keliakialiitto ry - 4e21
    Kesko Oyj - 4h29
    Laitilan Leipä S. Heinonen Oy - 4b11
    Lakumesta Oy - 4g10
    Leader Foods Oy - 4f29
    Lejos&Ullan Pakari: gluteeniton Lagom Snäkkäri - 4d39
    Moilas Oy - 4a21
    Myllärin - 4e19
    Oatis - 4g21
    Oy Linseed Protein Finland Ltd - 4c13
    Oy Roberts Ab - 4f19
    Oy Semper Ab - 4e20
    Oy Weekend Snacks Ltd - 4e10
    Poppamies Oy - 4h20
    Porokylän Leipomo Oy - 4c20
    Prescott Oy - 4g29
    Ravintoraisio Oy - 4c29
    Risenta AB - 4b1
    Schär - 4b21
    Spices Chef Oy - 4b27
    Unilever Finland Oy - 4f21
    Vakka-Suomen Panimo - 4c59
    Viljaton Valinta Oy - 4b23
    Virtasalmen Viljatuote Oy - 4c19
    Vuohelan Herkku Oy - 4c21
    Wanha Kanala/Markus P.K. Mäkelä - 4c11

    Tapahtumassa on myös runsaasti luentoja sekä tietoiskuja molempina päivinä:

    Keliakiaa ja gluteenittomuutta käsittelevät luennot

    Perjantai 5.4.

    Klo 11.00-12.00
    Lääkehoito keliakiaan -voiko keliaakikko syödä ruisleipää tulevaisuudessa?
    Markku Mäki, erikoislääkäri, professori, Tampereen yliopisto

    Klo 12.00–12.30
    Tie pysyvään gluteenittomaan painonhallintaan
    André Heikius, LL, painotohtori

    Klo 15.30–16.00
    Keliakia ja liitännäissairaudet
    Laura Kivelä, LT

    Lauantaina 6.4.

    Klo 11.00–11.30
    Keliakia ja liitännäissairaudet
    Laura Kivelä, LT

    Klo 12.00-13.00
    Erityisruokavalioasiakas ravintolassa -haaste vai mahdollisuus?
    Paneelikeskustelu, jossa mukana keskustelemassa:
    Hanna-Kaisa Lehtiniemi, kokemusasiantuntija, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry
    Laura Manninen, viestintäjohtaja, Diabetesliitto
    Maria Joutsen, järjestösuunnittelija, Crohn ja Colitis ry
    Marjo Jokinen, tuoteasiantuntija, Keliakialiitto ry
    Katriina Pellas, yrittäjä, Pellas Café
    Markus Fogelholm, keittiömestari, Fazer Food Services, Ravintola Platta, Messukeskus Helsinki

    Klo 13.00–13.30
    Gluteenitonta murkinaa mikrobeille ja herkälle vatsalle
    Reijo Laatikainen, FT, laillistettu ravitsemusterapeutti

    Klo 15.00–15.30
    Kun vatsa vaivaa keliakian hoidosta huolimatta
    Pilvi Laurikka, LT

    Keliakiaa ja gluteenittomuutta käsittelevät tietoiskut

    Perjantai 5.4.

    Klo 10:40–10:55
    Keliakialiiton tunnustusten jako: Vuoden 2018 Gluteeniton tuote ja yritys tai palvelu
    Marjo Jokinen, Tuoteasiantuntija,

    Klo 13:00–13:15
    Kuinka tarkka gluteenittomuudessa tulee olla?
    Henna Lehikoinen, TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti

    Klo 14:00–14:15
    Näin me matkailemme gluteenittomasti
    Siiri ja Minna Kinnari

    Klo 15:20–15:35
    5 väitettä gluteenittomuudesta – totta vai tarua?
    Eliisa Girsén ja Henna Lehikoinen, TtM, laillistetut ravitsemusterapeutit

    Lauantai 6.4.

    Klo 11:40–11:55
    5 väitettä gluteenittomuudesta – totta vai tarua?
    Eliisa Girsén ja Henna Lehikoinen, TtM, laillistetut ravitsemusterapeutit

    Klo 12:20–12:35
    Vehnätärkkelys – myrkkyä vai ei?
    Henna Lehikoinen, TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti

    Klo 13:40–13:55
    Gluteenitonta ruokaa tuokaa, kiitos! – gluteenittomat asiakkaat ravintolassa
    Eija Lindberg, restonomi, ammatinopettaja

    Klo 14:20–14:35
    Riittävästi kuitua gluteenitottomasta ruoasta – mahdoton tehtävä?
    Eliisa Girsén, TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti

    Klo 14:40-14:55
    Keliakialiiton vaalitavoite on ja pysyy - vaadimme keliakiakorvausta takaisin
    Minna Halve, sosiaaliturva-asiantuntija

    Muutokset ohjelmiin mahdollisia.

    Keliakialiiton osastolla liiton omat asiantuntija ja vieraat ovat tavattavissa seuraavina ajankohtina:

    Perjantai 5.4.

    klo 11–12
    Vierailemassa Keliakialiiton uusi puheenjohtaja Sari Tanus

    klo 12–13
    Lääkehoito keliakiaan - tule kysymään aiheesta, paikalla Markku Mäki, erikoislääkäri, professori, Tampereen yliopisto

    klo 13–15
    Ravitsemusterapeuttimme Eliisa Girsén tavattavissa

    klo 15–16
    Vieraana Hellapoliisi Kati ja bloggaaja ja keliaakikko Maiju Kauppila - tule tapaamaan!

    klo 16–18
    Keliakiakorvaus ja eduskuntavaalit, sosiaaliturva-asiantuntijamme Minna Halve

    Lauantai 6.4.

    klo 10–12
    Ravitsemusterapeuttimme Sanna Arnala tavattavissa

    klo 12–13
    Keliakiakorvaus ja eduskuntavaalit, sosiaaliturva-asiantuntijamme Minna Halve

    klo 13.30–14.30
    Keliakianuoret kokoontuvat. Tule tutustumaan nuoriin ja heidän toimintaansa. Keliakia-aiheisiin kysymyksiin vastaamassa myös LT Pilvi Laurikka

    klo 14.30–15.30
    Vertaistukea blogeista - paikalla Suunnan bloggaajat

    Viime vuoden messujen yksi kohokohta oli erinomainen gluteeniton buffet. Lautasella-messujen ajan Messukeskuksen Eat&Meet -ravintolassa on täysin gluteeniton lounasbuffet perjantaina ja lauantaina klo 10.30–15. Buffet sisältää runsaan gluteenittoman leipäpöydän levitteineen sekä kahvin/teen hintaan 15,50 euroa per henkilö. Lapset ruokailevat aikuisen seurassa seuraavasti: 0–4-vuotiaat ilmaiseksi ja 5–12-vuotiaat 1 euro per ikävuosi.

    Tapahtumasta löytyy myös näytöskeittiö.

    Tapahtuma on auki perjantaina ja lauantaina klo 10-18. Päivälipun hinta 10-19 euroa.

    Lue lisää:

    Keliakialiito: Lautasella 2019 -messut

    Messukeskus: Lautasella tarjoilee terveyttä, tietoa ja herkullisia ostoksia

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,009s