Maha aina sekaisin

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
Seuraavat > Loppuun >>
 • Jas 3 viestejä27.4.2012 08:42

  Hei Tallulah en tiedä lukeeko tätä ketjua enää kukaan, mutta oletkohan käynnyt jo lääkärissä? Noiden verikokeiden jälkeen, jos et ole jo käynnyt ja jos tätä enää luet, kannattaa pyytää kalprotektiini testi, siinä ulostusnäytteestä saadaan selville onko suolessasi tulehdusta vai ei. Jos arvot ovat korkeat voidaan epäillä tulehduksellista suolistosairautta, jos taas matalat kyse on varmaankin siitä ärtyneestä suolesta.

  Jos oikein muistan laitoit että vatsasi oli välillä jo ok, se on siis tavallista juuri ärtyneessä suolessa. Välillä vatsa voi olla kauankin ripulilla sitten yhtäkkiä olla ummetusta tai vatsa voi voida vaikka viikkoja oikein hyvin ja sitten vaan salamakirkkaalta taivaalta alkaa ripuli joka kestää päivän, tunnin tai viikon. Usein tautiin liittyy myös vatsankouristelua, mutta hyvin tavallista on se että ruoka-aineet mitä voi syödä vaihtelevat. Esim itse pystyn välillä syömään vaikka kuinka paljon jäätelöä mutta sitten viikon päästä, parista lusikallisestakin maha menee sekaisin. Kaikilla tauti ei ole samanlainen ja ruoka-aineet mitä voi syödä vaihtelee ihmistenkin kesken.
  Lääkäriltä voit pyytää esim. vi-siblin kuitu reseptin joillakin se auttaa, joillakin ei ja myöskin imodiumia lääkäri voi määrätä ripuliin ja saat sen siis halvemmalla kun on resepti ja myöskin lääkäri osaa vähän sanoa sopiiko se juuri sinun vaivoihisi.

 • Tallulah 476 viestejä30.4.2012 09:31

  Lääkärissä on käyty monta kertaa, kaikki arvot kunnossa. En edes muista mitä kaikkia arvoja on otettu kun niitä on niin paljon... Mitään selvyyttä ei ole tullut. Nyt maha on ollut todella pitkän aikaa parempi. Normaali ei ole vieläkään, mutta monta viikkoa nyt on menty jo ihan hyvin lähes koko ajan. Jos tällaisena jatkuu niin kaikki on ok, toivottavasti ei ala taas uudestaan. Syytä varmaan tuolle ei koskaan löydy. Imodiumia sain ja se auttoi, mutta nyt en sitä enää ole tarvinnut!

 • Mainos

 • Jas 3 viestejä30.4.2012 11:36

  ok, se kalprotektiini on siis ulostusnäyte joka viedään labraan, varmaan muistaisit jos olisit viennyt ja jos mitään ei arvoissa vikana ollut niin hyvä niin Hyvä jos voit jo paremmin, kyllä noi mahavaivat vaan on sellasia onnettomia jotka vaikuttaa niin paljon peruselämäänkin. Netistä olen lukenut sellaisestakin ripulilääkkeestä kun perunajauhoja esim ruokalusikallinen sekoiteteen mehuun ja juodaan, jos joskus on tarvetta eikä imodiumia ole kotona niin kannattaa kokeilla, tuskin haittaakaan on. Hyvää kevään jatkoa ja toivottavasti vaivasi eivät enää palaa

 • Tallulah 476 viestejä30.4.2012 11:53

  Sellaista näytettä en ole vienyt! Ja todellakin, mahavaivat on yllättävän hankalia, jännitin aina lähtöä yhtään minnekään kun ei kenenkään kuullen halunnut mennä vessaan. Ei sillä että hirveästi häpeäisin, eihän sille mitään voi, mutta ei se nyt kivaa ole töräyttää kunnon ääni- ja hajusteilla yleisessä vessassa tai kaverin vessassa.
  Koputetaan puuta että maha säilyy tällaisena... eikä maha pidä mitään epämääräistä ölinääkään kuin harvoin, eikä turvota.

 • Jas 3 viestejä30.4.2012 14:34

  samat ajatukset on täälläkin, en halua käydä vessassa kuin kotona. Itselläni ärtynyt suoli ja välillä vaivaa enemmän. Oikein kadehdin ihmisiä jotka syövät töissä hyviä lounaita kun itse en uskalla syödä kun leipää ja mehua:P kotona kun olen niin välillä voin syödä vaikka mitä herkkuja ja maha ei vaivaa mutta jos on työviikko niin voi olla että perusruuan jälkeenkin jo maha menee sekasin.

 • Tallulah 476 viestejä5.3.2013 14:32

  Tulipa eteeni tämä vanha ketjuni ja pistän vähän päivitystä näin pitkän ajan jälkeen. Maha yhtäkkiä rauhoittui eikä juuri mitään ongelmia ole ollut enää aikoihin. Ruokavaliotani en ole muuttanut eikä vaivojen syy koskaan selvinnyt.

 • Soffiine 44 viestejä10.3.2013 14:30

  Tsemppiä kaikille vatsavaivoista kärsiville.
  Itselläni auttoi aika pitkälle se että jätin virvoitusjuomat, eines-ym.valmisruoat, vehnäjauhot ym. ruokavaliosta. Teen itse ruoan ja leivonkin aika usein. Tarkkaan tutkin eri selosteet ja vältän kovin prosessoituja ruokia. Valmiiksi teollisesti maustettukin voi olla kuin myrkkyä suolistolle. Siinä voi tosin olla jokin mausteyliherkkyyskin takana.
  Kun "kuurittaa" näin itseään riittävästi, vatsa saattaa tervehtyä omia aikojaan. Se kestää pitkään, viikko tai pari ei riitä. Lisäksi siinä on se hyvä puoli, että yleensä katoaa muutama kilo painoa.

  Tärkeimpänä pidän täydellistä vehnäjauhoista pidättäytymistä.
  Vatsaongelmaiset kuitenkin aina ensin lääkäriin juttelemaan. Mahdolliset testit voivat paljastaa vaivan johon tarvitsee järeämpiä lääkkeitä.

 • Mainos

 • herkkis 2 viestejä12.3.2013 12:27

  Piti ihan rekisteröityä tätä keskustelua kommentoidakseni.

  Olen n. puolitoista vuotta ollut gluteenittomalla ruokavaliolla. Gluteenioireet sain tiukalla ruokavaliolla minimiin, mutta tuntui että tietynlaiset vatsaoireet tulivat tilalle. Ripuli, suoliston kurlutus, poltteleva löysä uloste ja omituinen "sykkivä suoli". Hassulta kuulostaa juu, mutta se oli kamalaa. Vessa aina mielessä ja istunnot kestivät ikuisuuden, kun löysän ja kirvelevän ulosteen tulo vaan jatkui ja jatkui.

  Vuoden verran pidin epäsäännöllisen säännöllisesti ruokapäiväkirjaa ja jossain vaiheessa tämän vuoden puolella sitten yhtäkkiä ynnäsin mistä ei-gluteenista johtuvat suolisto-oireet johtuivat. Karrageeni, ksantaanikumi ja guarkumi. Aineet joita löytyy hyvin monesta gluteeenittomasta tuotteesta. Asian selvittämistä hankaloitti se, että oireet tulivat vasta n. 3 vuorokauden kuluttua siitä, kun olin syönyt oireet aiheuttavaa ainesta.

  Tällä hetkellä näyttää ensimmäisen kerran vuoteen siltä, että suolisto on rauhoittunut. Tätä ennen oli suorastaan ihme jos uloste oli normaalinoloinen, eikä pelkkää kuraa. Olen nyt vältellyt kaikkia kolme ainesta. Jossain vaiheessa aion kokeilla vuoron perään, yksitellen josko joku niistä kävisi sittenkin, kun se kuitenkin helpottaisi valmistuotteiden käyttöä. Kaikkia kolmea ainesta lisätään gluteenittomien tuotteiden lisäksi mm. kermoihin, jäätelöihin, jogurtteihin ja tuorejuustoihin.

  Toivottavasti tästä "havainnostani" on apua jollekin toisellekin!

 • Juulin 187 viestejä13.3.2013 07:04

  guarkumi on mielenkiintoinen havainto. Olen itsekin miettinyt, onko tullut syötyä jotain gluteenista, kun vatsa on ollut sekaisin. Jugurteissahan tuota on melkein aina...

 • Ron-keli 3 viestejä13.3.2013 07:59

  Saman suuntaisia kokemuksia kuin Herkkiksellä on minullakin. Vatsavaivat huipentuivat jatkuvaan ripuliin. Minä päättelin syyksi ksantaanin, mutta en toistaiseksi käytä guarkumiakaan. Karrageenia käytän silloin tällöin, mutta varoen. Sitähän on kai kaikissa vispi- ja kuohukermoissa.

  Söin vuosikausia säännöllisesti itse tekemääni leipää, jossa oli mukana Jyttejauhoa, siis ksantaania. Epäilen siis allergisoituneeni vähitellen.

  Ksantaani-guarkumi-dieetti on kyllä jo varsin hankala käytännössä. Valmiita tuotteita ei juuri saa, joten paras olla omavarainen ja leipoa itse. Omat eväät vaan mukaan joka paikkaan, ihan niinkuin keliakian alkutaipaleella!

 • Juulin 187 viestejä13.3.2013 14:22

  ja toinen, vai montako näitä nyt onkaan, on pektiini, joka voi laittaa vatsaa sekaisin. Sehän ei imeydy elimistössä mitenkään. Pektiiniä on jugurteissa ja viinikumikarkeissa.

 • milla 412 viestejä13.3.2013 15:09

  Ksantaania on mm broilerin fileissäkin.

 • Mainos

 • herkkis 2 viestejä13.3.2013 18:42

  Ron-keli kirjoitti:
  ....Karrageenia käytän silloin tällöin, mutta varoen. Sitähän on kai kaikissa vispi- ja kuohukermoissa....

  Taitaa melkein kaikissa ruoanvalmistus-, kevyt-ja vispikermoissa olla sakeuttamis-/stabilointiaineita, yleensä juuri tuota karrageeniä (E407), joskus guarkumia (E412), harvemmin ksantaania (E415). Arlan ruokakermat vaikuttaisivat olevan ilman niitä, tilalla on käytetty maissitärkkelystä ja stabilointiaineita E471 ja E466 ja joidenkin muidenkin valmistajien yksittäisiä ruokakermoja löytyy, niitä sisällysluetteloita pitää vaan tosi tarkkaan tutkia (eli rutiinilla vaan )...

  Olen löytänyt muutamia kuohukermoja joihin ei ole lisätty mitään, eli ei ole karrageeniä/guaria/ksantaania. Sellaiset kuin Arlan, Valion ja Pirkan vähälaktoosiset 2 dl (Pirkalla on myös 5 dl ja Arlalla 1 l ja ei-INTOna 5 dl, ja Valiolla 2 dl ei-HYLAna).

  Sitten on olemassa myös Valion laktoositon kahvikerma jossa on valmistusaineeksi merkitty Kerma ja maitojauhevalmiste (mistä se maitojauhevalmiste sitten koostuu, on mysteeri) ja Valion HYLA kahvikerma jonka ainesosa on vain kerma.

  Jogurteissa löytyy useimmiten niistä ihan perusmaustamattomista lisäaineettomia ja yleensäkin kaikki perus-, eli ei-kevyt-tuotteet on todennäköisimmin sellaisia, mihin ei ole lisätty lisäaineita.

 • Tallulah 476 viestejä14.3.2013 12:40

  Noita tuotteita en hirveästi käytä joten tuskin ne oireita aiheutti. Onkohan niille mahdollista siedättyä? Jos ne aiheuttikin oireet mutta elimistöni oppi sietämään niitä, mistäs sen tietää.

 • hepe 1 viesti15.3.2013 20:46

  Total Nutrition juoma, vuosikausia ollut vatsa sekaisin. Ihmeaine, vatsa ihan kunnossa tätä juotua. Jos on pidempi tauko, vatsa on taas kuralla, mutta tämä auttaa aina. Valitettavasti tätä ei saa Suomesta, Australiassa myydään, Moskovassa taitaa olla lähin myymälä. Jos on tuttuja Ausseissa, pyytäkää lähettämään. On aika arvokasta, mutta jos muut konstit ei auta, kannattaa kokeilla.
  http://www.cosway.com.my/product/health/total_nutrition.htm

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,01s