Isabella 42 viestejä – 25.3.2014 12:34
Thaimaalaisissa ja kiinalaisissa ravintoloissa usein käytetty osterikastike sisältää vehnäjauhoa. Ei siis suurusteena vaan siinä kastikeanesteessä. En tiedä sitten, onko se samankaltainen kuin soijakastikkeen vehnä, että valmistusprosessissa gluteiinia häviäisi? Joka tapauksessa olen saanut oireita ko. kastikkeesta.
Rupert 74 viestejä – 25.3.2014 17:31
Mitä nyt tuossa nopeasti netistä katsoi, niin vastaan tuli vain osterikastikkeita, joissa ei ollut vehnää ollenkaan ja osterikastikkeita, joissa vehnä oli osterikastikkeen valmistusaineena mainitun soijakastikkeen valmistusaineena. Eli nopean otannan perusteella pitäisi olla turvallista syödä, mutta varmaan voi olla poikkeuksiakin, jossa on vehnää oireita aiheuttavassakin muodossa. Tosin ei nyt varmaan kovin suuri ihme olisi, jos osterikastike muutenkin aiheuttaisi oireita.
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.