Sussu

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Onko tämä mahdollista? 24.3.2009 18:05

  Mietin tässä että mitenkäs se todettiin? Ihanko villukset tutkimalla? Siis silloin 15v.sitten? Koska ei se kyllä mihinkään katoa jos keliakiaksi on todettu. Vaikka kuinka haluaisi...

 • Keliakia-korvaus 24.3.2009 18:00

  Jep! Pullan kanssa samoilla linjoilla. Kaikenlaisia allergioita ja imeytymishäiriöitä tosiaan on nykyään olemassa, mutta kyllä gluteeniton karsii aikamoisen kasan edullisia artikkeleita pois mitä voit käyttää. Hinta ja saatavuuskin on vielä jotakuinkin huonoa riippuen esimerkiksi siitä missä "jorpakossa" sattuu asustamaan. Meteliä kehiin!

 • Masennusta ja käytöshäiriöitä 24.3.2009 17:52

  Minusta mielenkiintoista myös se että gluteeniton dieetti saattaa helpottaa autismin oireita. Ja tulee väkisinkin mieleen että kun lapsi käyttäytyy esim. ylivilkkaasti,niin kuinka monella edes epäillään olevan keliakiaa?

 • Keliakia-korvaus 24.3.2009 15:55

  Haa. No niinpä onkin.. Hyviä kommentteja, ei ole vaan minun silmään sattunut tuo keskustelu, mutta nythän tuo selvisi. Joop, lähempänä totuutta tuo 48,5e/kk on. Siis lähempänä.

 • Keliakia-korvaus 24.3.2009 15:38

  Tuotakin asiaa monesti olen miettinyt, että kukahan neropatti on laskenut että tuo 21 e/kk kattaa mukavasti nämä "erityisruokamenot" ?? Mulla ei ollut koulussa pitkä matikka, mutta veikkaan silti että hiukka enempi pitäisi tai saisi olla tuo summa. Vai millä mittakaavalla tää on laskettu..? Ja korvaustahan maksetaan toistaiseksi. Että pitäsi kai olla ihan tyytyväinen ettei lähde tuokin summa poikkeen. Vai mittee tuumaatte?

 • Ikäviä tilanteita 24.3.2009 14:24

  Rehellisyys maan perii...Tässä hyvä esimerkki. Tapahtui pari vuotta sitten. Tilasin itselleni gluteenittoman pitsan eräästä suositusta ruokapaikasta (ketju). Söin hyvällä ruokahalulla lätyn ja mietin että olipa erittäin onnistunut pohja pitsassani... Aamuyöllä kuitenkin heräsin ja oli VÄHÄN paha olo, koska en oireile voimakkaasti jos olen syönyt väärin, jota en siis tietoisesti tee. Joten menin kyseiseen paikkaan ja kysyin oliko pitsani kuitenkin vahingossa tehty tavalliseksi. Sattui tuuri ja sama kokkikolmonen oli paikalla kuin edellis iltana ja sanoi ettei ollut väsännyt yhtä ainutta gluteenitonta pitsaa koko iltana. Jeba !!! No tarjoilija oli ihan paniikissa ja kehotti jopa sairaalakäynnille. Kaikki korvataan varmasti. Rauhoittelin häntä ja sanoin että minulla oireet eivät ole niin pahat kuin jollain muulla saattaa olla. Mutta että ikävä kömmähdys siitä huolimatta. Sain lahjakortin paikkaan, ja tällä kertaa sain pitsani gluteenittomalla pohjalla. Ja se jopa näytti ja maistuikin jo tutummalle.. Kiva kuitenkin että erehdys myönnettiin. Enkä tullut kysyneeksi oliko "syy" tarjoilijan vaiko kokin.

 • Seuranta 23.3.2009 16:50

  Kaikilla on kyllä erilainen tarina...
  Joskus teininä kun otti päähän koko keliakia niin taisin hiukan poiketa tästä gluteenittomuudesta ja maistaa kiellettyjä hedelmiä kerran jos toisenkin.. Minulla oireita ei tullut kun vasta kun olin ollut pidempään noudattamatta dieettiä. Ja silloin oli just hyvä kun piti visiteerata lääkärillä. Muistan elävästi kun tämä Kari Launiala sanoi gastroskopian jälkeen kun nukat oli lutussa, että on todella harmi ettei minulla dieetin noudattamatta jättäminen näytä merkkejä ulospäin,(paitsi kun on jo vahinkoa tapahtunut) vaan että tuho tapahtuu pikkuhiljaa sisällä. Ja niinhän se on. Jos minulle olisi joka kerta kun pitsaa purasin, joku pahkura vaikka otsaan kasvanut, niin se olisi ollut tos hyvä. Varsinkin siinä iässä. Kun sitten alkoi hiukset lopulta ohenemaan ja lähtemään ja yleiskunto oli heikko, tajuton väsymys jne. niin älysihän sen ettei parane urheilla tämän vaivan kanssa, että kyllähän se lääkäri varmaankin läksynsä oli lukenut.. Ja nyt kun on jo enempi ikää (ja älyä??), niin ei tuota enää sellaista ongelmaa painia tän asian kanssa. Paitsi joskus. Muttei ei siinä auta kun tiukkana olla. Per.. Sillähän tässä hirmusti muillekkin tsemppiä toivottelee.

 • Mistä jauhoista paras pizza? 23.3.2009 16:20

  Ohoh. Ei ole vielä vastattu... No mun mielestä Jytte-jauhot. Ja käytetään hiukan vähempi kuin normaaleja.

 • Irtomakeiset 20.3.2009 18:54

  Lopetin koko oston kun luin kuinka pikkupojat oli tehneet källejä ja kaataneet karkkeihin jotain myrkkyä!!!! Oli Iltalehdessä joskus juttua.

 • Seuranta 20.3.2009 17:52

  Minkä niminen muuten Kari on se sinun lääkärisi,jos saa kysyä..? Minulla oli joskus ajat sitten Kysissä sellainen lääkäri kun Kari Launiala. Oli oikein mukava mies. Nyttemmin jo tietty eläkkeellä. Sanookohan nimi kellekkään mitään?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  4 vinkkiä

  Tuotteita
  4 tuotetta

  Kuvia
  5 kuvaa

  Linkkejä
  5 linkkiä

  Keskustelu
  97 viestiä, 14 aloitusta

  Kommentit
  2 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  14.3.2009 06:39

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s