oranki

Keskusteluviestit

1 2 3 4
Seuraavat > Loppuun >>
 • Rolls -hampurilaiset 12.5.2010 21:23

  Kasvishampurilainen, mahtavaa! Harmi kun nuo kaikki Rollsit on vähän 'syrjässä'.

 • Gluteenittomat cannellonit? 14.3.2010 15:23

  DS:llä näyttää olevan cannelonivalmisruoka:
  http://www.ds4you.com/en/ds-products/readytoeat/cannelloni-gluten-free/

  Ei taida olla vaan Suomessa myynnissä, itse laitoin K-Kamppiin sähköpostia ja toivetta muistakin DS:n tuotteista.

 • Kasvissyönti ja keliakia 14.3.2010 15:17

  Olen myös kasvissyöjä (lakto-ovo, 14 vuotta) ja keliaakikko (1,5 v). En ole kokenut ongelmaksi, vaikka keliakiadiagnoosin saatuani ajattelinkin hetken että meneekö liian vaikeaksi.

  Ravintoloissa toki valikoimat pienemmät kuin pelkälle keliaakikolle tai tavalliselle kasvissyöjälle. Helsingin kasvisravintoloissa gluteenittomuus on minusta otettu hyvin huomioon, Silvopleen ja Zucchinin ruuat tosi hyviä! Ja etniset ravintolat tarjoavat paljon valinna varaa.

  Reissattua on tullut kans jonkin verran, eikä toistaiseksi ole tarvinnut lihaa syödä, että pärjäisi. Tosin koen ehkä, ettei Itä-Eurooppaan tällä ruokavalioyhdistelmällä tule ehkä lähdettyä enää... Tai on kai sielläkin jotain kasvisravintoloita, joista saa kasvissyöjänä muutakin kuin friteerattua juustoa.

  Ulkomailla musta kasvissyöjän kannalta on se hyvä puoli, että terveys/kasvissafkaliikkeissä on yleensä myös ne gluteenittomat tuotteet tarjolla, eli kaksi kärpästä samalla iskulla

  Oletteko käyttäneet matkailun apuna Happy Cow sivustoja? Siellähän on usein maininta myös kasvisruokapaikoissa mahdollisesta gluteenittomasta tarjonnasta.

 • Missä matkaillut keliaakikkona? 14.3.2010 15:04

  Keliaakikkona matkattu: Saksa (Berliini), Englanti (Brighton), Filippiinit, Hong Kong, Indonesia, Kanada.

  Kaija kyselit Lontoosta, siellä en ole keliaakikkona käynyt, mutta Brighton oli ainakin hyvä! Löytyi jopa ravintola, josta sai gluteenittoman aamiaisen, terveyskaupoista sai ostettua gluteenittomia leivonnaisia ja tuotteita. Ihan marketeissakin oli gluteenittomat osastot. Englannissahan on paljon etnisiä ravintoloita, ja näissä suurimmassa osassa tarjonta on gluteenitonta. Kyllä siellä pärjää! Googlettelulla löytynee ravintoloitakin.

 • Bali 14.3.2010 14:56

  lemmikki kirjoitti:
  Hei,
  suunnittelen vaihto-opiskelijaksi lähtöä Balille. Hieman huolestuttaa neljä kuukautta ilman leipää. Okei, matkalaukut sinne mennessä täynnä leipää ja takas tullessa täynnä halpoja vaatteita, mut kuitenkin. Eikö Aasiassa ruoka ole yleensä vehnätöntä? Suurustamiseen käytetään maissia? Onko kellään kokemuksia Balilta tai Indonesiasta? Kuulisin mielelläni

  Kun kerran kukaan ei ole palstalla Balilla tuntunut käyvän, päätin liittyä, että voin vastata sinulle

  Bali, Indonesia ja Kaakkois-Aasia ylipäätään ovat helppoja kohteita keliaakikoille. Vehnää tai gluteenia ei oikeastaan käytetä ruuissa, lähinnä vain tietty leipä, pannukakut ja leivonnaiset sekä friteeratut sisältävät vehnäjauhoja. Tosin friteerauksessa ja leivoinnaisissakin saatetaan usein käyttää riisi- tai maissijauhoja. Niin ja nuudelit on vehnällisiä. Riisinuudeliannoksia voi syödä.

  Ruokaa löytää siis joka paikasta, suuri osa annoksista perustuu riisiin. Itsellä on vielä lisärajoitteena kasvisruokavalio, eikä tämäkään ole mikään ongelma tuolla päin maailmaa. Itse en ole kyllä lähtenyt kyselemään, onko samalla pannulla paistettu esim. pannukakkuja. Kontaminaatio vaarahan voi olla, mutta en ole saanut oireita ja arvotkin on olleet verikokeissa ok.

  Balilla Ubudissa sain myös gluteenitonta pizzaa, ja leipää (Bali Buddha ravintolassa). Tehty riisijauhoista, oikein hyvää. Ravintolassa oli myös muistaakseni gluteenitonta pastaa tarjolla.

  Koska Balilla on aika paljon australialaisia, ja siellä hyvät gluteenittomat valikoimat, on Balillakin muutamia leipomoita/liikkeitä joista saa gluteenitonta leipää. Itse en käynyt, kuukauden pärjäsin mainiosti ilman.

  Voin suositella tempeä Indonesiassa, vaikka et kasvissyöjä olisikaan. Tosi hyvää soijapavuista tehtyä 'lihamaista' tavaraa. Nam!

  Indonesian lisäksi olen käynyt Aasiassa Filippiineillä ja Hong Kongissa keliaakikkona, ennen diagnoosia myös Intiassa, Japanissa, Kiinassa, Vietnamissa, Thaimaassa, Kambodzassa ja Malesiassa.

1 2 3 4
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  12 vinkkiä

  Tuotteita
  1 tuote

  Kuvia
  2 kuvaa

  Keskustelu
  35 viestiä, 1 aihe

  Kommentit
  2 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  14.3.2010 14:39

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,016s