Eikku

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
 • Oireet kun on vahingossa syönyt gluteenia? 10.9.2013 08:40

  Mulla ei välttämättä näy missään (13 v ollut keliakia), mutta jos olen nauttinut lasillisenkin jotain alkoholilpitoista ja saanut gluteenia, seuraukset ovat aikas huimat!

  Kerran pizzeriassa joimme ruoan kanssa lasilliset viiniä ja yhdet siiderit päälle. Kotimatkasta en muista mitään ja kotona olin oksennellut, kuin olisin vetänyt kerralla pullon vahvempaakin! Mies kantoi minut vessaan, kun en itse reagoinut mihinkään. Vähän noloa oli soittaa aamulla poliklinkalle, että olen illalla juonut vähän viiniä ja siideriä ruoan kanssa ja nyt on ihan kauhea olo....

  Siis taju meni! Olisin epäillyt tyrmäystippoja, jollei olisi ollut kyseessä tavallinen ruokaravintola, jossa ei poistuta pöyditä tanssimaan tms. Soitin ravintolaan ja kommentti oli, että "pitää sanoa, jos on niin herkkä. Kyllä meillä saattaa jauhot pöllähtää". No, ei kauaa pöllähdellyt jauhot, kun soitin terveystarkastajalle.

  Toinen kerta lakkiaisissa maistoin pikkuisen lasillisen boolia ruoan päälle. Tarjottavissa oli kuitenkin ollut ilmeiseti gluteenia tai johtui siitä, että ne oli laitettu tarjolle samaan pöytään etummaiseksi niin, että muista tarjottavista oli tippunut murusia niiden päälle.

  Seuraavana aamuna minulla oli hirvein migreeni, mitä on koskaan ollut. Nukkuin pimennetyssä huoneessa peitto silmillä aurinkolasit päässä! Muutaman tunnin sitä kesti!

 • Keliakia oiheuttanut autoimmunihepatiitin 10.9.2013 08:22

  Lianna, olen kanssasi samaa mieltä, että raha ja miljoonien bisnes menee usein ihmisen edelle. Sama pätee maitotuotteisiin. Esim Valio homogenoi maidon, jolloin se rikkoo rasvarakkulat niin, että ne pääsevät elimistöön paikkoihin, joíhin niillä ei olisi mitään asiaa. Sitten valmistetaan erikseen homogenoimatonta maitoa (esim luomumaito), jota voi jo kutsua ihmisravinnoksi. Minä ja toinen lapsistani emme voi käyttää muuta, kuin homogenoimettomia tuotteita; toinen vaihtoehto on maidoton ruokavalio.
  Lisäksi olen itsekkin ihmetellyt tuoteselosteita gluteenittomissa tuotteissa. Olen aina olettanut, että pienikin määrä gluteenia on haitallista. Kuitenkin joissakin tuotteissa mainitaan niiden sisältävän gluteenia alle jonkin määrän....
  Juon joskus satunnaisesti gluteenittoman oluen, mutta lääkäri on sanonut kerran, että "pikku puroista tulee jokia" ja jos mitä tahansa "hiukan gluteenia" sisältävää tuotetta nauttii paljon, ei määrä enää voi olla vain "hiukan".

 • Oireet - harvinaisemmatkin? 13.5.2013 14:10

  Mulla hampaat ovat menneet tosi huonoon kuntoon. Lohkeilivat tosi helposti. Nyt tilanne vähän parempi. Ovat silti kaikki ihan suussa vielä, vaikkakin paikkaa paikan päällä!

 • Väsymys 13.5.2013 14:07

  Kiitos! Väsymykseni on tosin juuri ihan kokoaikaista. Kevätväsymyksen vielä ymmärtäisi. Veriarvoja on mittailtu ja kilpirauhanenkin on ok. Kuulin tässä välissä muualtakin luontaisesti gluteenittomasta diettistä. Kauraa olen käyttänyt, mutta se täytynee jättää pois. D-vitamiinia en ole mittauttanut ja täytyy myöntää, että olen ollut vähän laiska vitamiininsyöjä viimeaikoina...

 • Väsymys 13.5.2013 14:07

  Kiitos! Väsymykseni on tosin juuri ihan kokoaikaista. Kevätväsymyksen vielä ymmärtäisi. Veriarvoja on mittailtu ja kilpirauhanenkin on ok. Kuulin tässä välissä muualtakin luontaisesti gluteenittomasta diettistä. Kauraa olen käyttänyt, mutta se täytynee jättää pois. D-vitamiinia en ole mittauttanut ja täytyy myöntää, että olen ollut vähän laiska vitamiininsyöjä viimeaikoina...

 • Väsymys 26.4.2013 10:31

  Heippa!
  Olen sairastanut keliakiaa vuodesta 2000 ja noudattanut mielestäni hyvin tarkkaan dieettiä.
  Väsymys vain ei lähde millään vaan ajoittain pahenee.
  Luin jostain keskustelusta, että maitotuotteet väsyttävät jotakuta. Onko teillä muilla kokemusta väsymyksestä ja mikä siihen auttaa?
  Vaikuttaa jo perus arkeen!

 • Keliakia ja väsymys 18.4.2010 13:07

  Sain vähän valaistusta tuohon väsymykseen!
  Juttelin erään keliaakikon kanssa, jolla on myös hiivasyndrooma.

  Siihen liittyy juuri tämä väsymys ja lisäksi lukemaattomia muita oireita: pahanhajuinen hengitys, suolisto-oireet, huonintunut muisti, närästys, makea aiheuttaa "sokerihumalan",tukkoinen nuha, jalkasieni, silmätulehdukset,,,, ym ym

  Ruokavalio on luontaisesti gluteenitonta, sokerotonta, maidotonta, munatonta, tonton tonta....
  En ihan varmasti äkkiseltään muista, saiko jotain syödä...

  Aion lääkärissäkäynnin jälkeen aloittaa pikkuhiljaa,, makea pois, virvoitusjuomat ym pois, luontaisesti gluteeniton, ...

  Kuulosti aika karseelta...

 • "Se on automaattisesti gluteeniton" 18.4.2010 12:51

  marke kirjoitti:
  Pizzeriassa kävi sitten niin, että gluteenittomana tilattu pizza osoittautui epäilyn ja tiedustelun jälkeen tavalliseksi. Viesti tarjoilijalta ei ollut välittynyt keittiöön. Mitä tekisitte vastaavassa tilanteessa?

  Virheitähän sattuu, mutta suututtaa suunnattomasti! Parin päivän vatsakipuhan siitä osin syödystä pizzasta tuli.

  Eli olisi pitänyt vielä pizzoja pöytään tuotaessa varmistaa, että olihan tämä nyt se gluteeniton. Ei voi olla liian varma KOSKAAN, vaan kysyä ja kysyä ja kysyä.

  G-annokset ovat varmaan gluteenittomista raaka-ainesta valmistettavia, mutta ei gluteenittomuus ole pelkästään sitä. Onhan glut. pullakin pilalla, jos se on samassa pussissa tavispullien kanssa.

  Itse sain oireita ruoka-annoksesta joka piti olla gluteeniton.
  Ilmoitin asiasta kylmästi vain terveystarkastajalle!!!!

 • Lapsikeliaakikkoja? 18.4.2010 12:48

  Ankka kirjoitti:
  Haa, olen itse murkkuikäinen keliaakikko ;D
  Ihan kokemuksesta voin sanoa, että yleensä auttaa, jos on jossain koulussa tai pelimatkoilla muut syöneet jotakin hyvvää gluteenillista herkkua, niin saa sitten kotona kerrottuaan jotain vastaavaa, joskin vasta kotona, tai ottaa kaiken varalta jo matkalle mukaan korvaavaa herkkua.

  Ja kyllä me oikeesti uskotaan, jos meille sanotaan 8D

  Heips!
  Eikö olekkin hassua, kun äipät täällä ihmettelee, miten teidän kanssa pitäisi toimia!
  Ihana näin itsekkin kahden murkkuikäisen pojan äitinä kuulla toisen nuoren reilu kommentti.
  Meilläkin milemmilla pojilla on keliakiageeni - minulla keliakia - joten se voi puhjeta milloin vain.

 • Nettiruokakaupat 18.4.2010 12:37

  Mielenkiintoinen juttu, jos ei itse pääse kauppaan!
  Paljon vanhuksia, ei saa lapsia mihinkään kauppareissun ajaksi tai jalka poikki eikä voi liikkua.
  Voisi suositella monellekkin!

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,044s