Gluteenitonta Tallinnassa?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
Seuraavat > Loppuun >>
 • Skarabee 14 viestejä17.10.2008 22:06

  Onko vinkkejä Tallinnan ravintoloista? Itse olen käynyt suomalaisessa ketjuravintolassa Amarillossa ja turvallista on ollut.

 • Jezu  Ylläpitäjä23.10.2008 19:55

  Skarabee kirjoitti:
  Onko vinkkejä Tallinnan ravintoloista? Itse olen käynyt suomalaisessa ketjuravintolassa Amarillossa ja turvallista on ollut.

  Itsekin olen käynyt vain Amarillossa ja siellä homma on toiminut mainiosti. Olisi kiva kuulla, jos siellä on muitakin paikkoja, jotka tarjoavat gluteenitonta menua.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Mainos

 • Jezu  Ylläpitäjä12.2.2009 12:16

  Tuli taas pyörähdettyä Tallinnassa ja kävin tällä kertaa sataman Rimi-marketin valikoimaa tarkemmin läpi - en löytänyt muita gluteeniton-merkintöjä kuin muutamasta HK:n makkarapaketista, joissa tekstit oli suomeksi. Kaiken lisäksi juuri missään paketeissa ei lukenut tuoteselostetta englanniksi.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • keliaakikko97 107 viestejä14.3.2009 21:07

  Jezu kirjoitti:
  Kaiken lisäksi juuri missään paketeissa ei lukenut tuoteselostetta englanniksi.

  Ei englanniksi...? Niiku kuvitteleeko ne, että joku ulkomaalainen tajuaa, mitä syö??? En usko, vai oliko sillä sitten ym. ranskaksi tai saksaksi? En usko, että kukaan, joka aikoo vain piipahtaa Virossa, aikoo opiskella kieltä sen takia. Jos jostain tulee vaikka Italiasta keliaakikko, niin eihän se oikein uskalla syödä mitään. Paitsi ehkä jotain hedelmiä...

  Elämässä ei ole pakko kun kuolla!... ja noudatta gluteenitonta ruokavaliota.

 • Suviih  629 viestejä14.3.2009 21:18

  Kaikeksi onnekseen suomalaisten on suht helppo ymmärtää viroa kirjoitettuna. Vehnä=nisu. Auttaa ainakin makeisten suhteen, niissä kun harvemmin on ruista (rukis) tai ohraa (oder). Eriasia toki heillä jotka eivät tärkkelyssiirappia tms syö.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Linda 34 viestejä5.5.2009 10:45

  Olen lähdössä syksyksi Tarttoo vaihtoon, joten voin sitten raportoida naapurimaan gluteenittomasta statuksesta

 • Linda 34 viestejä25.5.2009 12:46

  Kävin viikonloppuna työporukan kanssa Tallinassa ja söimme Olde Hansassa "lauantaisyömingit". Gluteeniton tarjoilu pelasi loistavasti, tarjoilija kävi keittiössä varmistamassa mitkä alkuruoat ovat minulle turvallisia ja pääruoan tullessa kertoi minulle kaksikin kertaa että härkään en saa koskea Jälkiruoaksi toi minulle automaattisesti gluteenittoman version.

  Kävimme myös Scotland Yardissa lounaalla ja sielläkin tarjoilijatar tiesi kertoa listasta mitkä keitot oli turvallisia ja mitkä ei.

  Eli hyviä kokemuksia Tallinnasta so far. Vaikka gluteenitonta olutta pyydettäessä tarjoiltiin lähinnä vain outoja katseita...

 • Mainos

 • Jezu  Ylläpitäjä25.5.2009 23:27

  Linda kirjoitti:
  Olen lähdössä syksyksi Tarttoo vaihtoon, joten voin sitten raportoida naapurimaan gluteenittomasta statuksesta

  Huomasitko tämän viestin Tartosta: Tartto

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • LG1982  164 viestejä7.6.2009 22:21

  Viroa ei todellakaan voi pitää keliaakikon paratiisina. Jostain Jezun toisesta ketjusta löysin linkin Viron liiton nettisivuille, josta löysin listan paikoista, joista voisi ostaa gluteenittomia tuotteita. Kaubamajan luontaistuotekaupassa oli runsaasti muun muassa erilaisia hirssi- ja tattarituotteita. Tuotteissa ei ollut suomenkielisiä tuoteselosteita, mutta muista kielistä pystyi päättelemään ainesosat; paketeissa ei ollut myöskään "saattaa sisältää" - mainintoja. Pääsin jo tiskille asti, kunnes myyjä totesi, ettei tuotteita voi pitää gluteenittomina, eikä niitä ole tarkoitettu keliakiaruokavalioon, joten ne jäivät sitten ostamatta. Kaupassa olisi kuitenkin ollut gluteenittomia patukoita ja gluteenitonta jauhoseosta, jotka suurinpiirtein Suomen hinnoissa, tosin eri merkkisiä.

  Listalla oli myös Selver-ketju, jonka Torupillin hypermarket sijaitsee kohtalaisen etäisyyden päässä satamasta. Kukaan kaupan myyjistä ei ollut kuullutkaan gluteenittomista tuotteista eestillä, suomella ja englannilla kokeiltuna. Ainoana gluteenittomaksi merkittynä tuotteena löysin Delvitan luomumaissikakkuja (kuten riisikakut, mutta näissä ei lainkaan riisiä); 120 gramman paketti noin 2,50 euroa.

  Lisäksi ostin Suomessakin myytäviä virolaisia As Marmiton Sefiir-vaahtounelmia. Näitä oli useita eri makuja 135-190 gramman paketeissa hintaan 0,85-1 euroon. Tuotteissa ei ollut mainintaa mahdollisista jäämistä, mutta tuotteita myydään Suomessa gluteenittomina.

  Ostin myös unkarilaisia Sunvitan Plum & Chocolate - suklaa-luumakarkkeja/keksejä; 200 gramman paketti noin 2 euroa sekä Kalevin mustaherukkakarkkeja, jotka oli tarjouksessa 175 gramman pussi noin 0,75 euroa. Kalevin suklaissa maininta gluteenijäämistä, mutta näissä ei mainintaa ollut.

  Ostin myös puolalaista Millanon metsämarjoilla maustettua valkoista suklaata, jossa ei lainkaan tuoteselostetta millään länsikielellä. 100 gramman levy 0,40 euroa, mutta vaatinee vielä vähän käännösharjoituksia ennen kuin tätä uskaltaa syödä.

  Tämän kokemuksen perusteella erikoiskaupassa hyvä keliakiatietämys, mutta gluteenittomia tuotteita erittäin vähän ja Suomen hinnoissa. Suuressa marketissa keliakiatietämys erittäin huonoa, mutta kohtalaisen halpoja tuotteita jonkin verran. Tuotemerkinnät Suomea huonommat ja osin vain itäisen Euroopan kielillä. Aiemmin olen tuon sataman Rimin itsekin todennut gluteenittomien tuotteiden osalta huonoksi.

 • Jezu  Ylläpitäjä8.6.2009 11:19

  Vois kyllä Suomen Keliakialiitto vähän jeesata veljeskansaa, että saataisiin homma toimimaan myös lahden tuolla puolen. Mahtaakohan tällaista yhteistyötä olla jo käynnissä?

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Kari 364 viestejä1.7.2009 00:45

  Mä kävin vaimon kanssa Tallinnassa viikko sitten. 3 päivän reissu. Lompakossa netistä keliakia-ohje kokille. Kyllä toimi hyvin ravintoloissa - ei muuten kokattu itse ainuttakaan ruokaa, ja toimi tosi hyvin. 4 paikkaa kokeiltiin. Hotel Tähetorni yöpymispaikkana - Muuten Suosittelen

  Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

 • Linda 34 viestejä13.8.2009 14:23

  Opiskelen tällä hetkellä Tallinnassa ja täytyy sanoa että odotettua huonompaa on keliakiatietämys täällä. Vironkielen opettajani ei ollut koskaan kuullutkaan keliakiasta kun yritin kysellä mikäköhän se viroksi olisi. Eikä auta että viroksi osaa kysyä mitä ruoka sisältää koska koulumme kahvilassa työskentelevät naiset ovat venäläisiä eivätkä ymmärrä viroa. On pitänyt arvata mitkä seisovan lounaspöydän ruuista ei sisällä vehnää eikä onneksi vielä ole tullut oireita. Suosittelen tänne tulevia ottamaan venäjänkielisen käännöksen mukaan.

  Pienissä lähikaupoissa ei ole mitään gluteenitonta mutta Kaubamajasta löysin riisipastaa ja riisinuudeleita. Huomattavasti Suomea edullisempaan hintaan. Iso miinus on ettei Kukko oluita näemmä tuoda Viroon, eikä mitään muutakaan (minun tietääkseni) gluteenitonta olutta ole saatavilla.

  Toivottavasti Tartossa menee sitten paremmin.

 • Mainos

 • LG1982  164 viestejä13.8.2009 22:14

  Kaubamajan Toidumaailmasta (siitä, jonne oikeasti pääsee Viru-keskuksen hissillä, ei Kaubamajan) saa myös parin euron hintaista vakuumipakattua GlutaGo-leipää. Sitä tarjolla kahta makua: maissi ja seesami. Kyllä se paahdettuna menettelee, vaikka rakenne ja maku vielä vähän tuotekehittelyä vaatisikin.

  Samaa leipää ja joitain muitakin tuotteita myös Stockan Herkussa, jossa gluteenittomat tuotteet kerätty omaan hyllyyn. Hintataso vähän Toidumaailmaa kalliimpi, mutta Suomea edullisempi.

  Eniten gluteenittomia tuotteita olen löytänyt luomutuotteisiin erikoistuneesta liikkeestä Viru-keskuksen läheltä (siinä erikoisessa rakennuksessa olevan Silja-Tallinkin toimistoa vastapäätä, tien toisella puolella vähän vasempaan vinosti). Hintataso luomulisän vuoksi Suomen luokkaa, mutta toisaalta tuotteita, joita en ole Suomesta löytänyt. Valikoimissa muun muassa keksejä, jauhoja ja muroja.

 • Jezu  Ylläpitäjä5.8.2010 23:22

  Mitä ilmeisemmin helteinen Tallinnan reissu tiedossa. Tarkoitus olisi ruokailla Olde Hansassa. Saas nähdä kuinka käy

  Tällä pitäisi pärjätä: Keliakiakäännös Eestiksi

  Tosin nyt on ladattuna iPhoneen sovellus, jossa on nuo kaikki CeliacTravelin käännökset. Vaikuttaa tosi kätevältä, tosin en kyllä antaisi puhelinta jossain Bangladeshissa vietäväksi keittiöön

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Jezu  Ylläpitäjä11.8.2010 23:39

  Reissu meni oikein mainiosti. Keli oli mahtavan helteinen. Ruokailu onnistui muitta mutkitta Olde Hansassa keliakialappua vilauttamalla. Puhuivat hyvin Suomea ja osasivat selittää missä annoksissa saattaisi olla gluteenia, tosin speltin suhteen vähän epäröivät. Kannattaa siis olla tarkkana annosta tilatessa.

  Virossa on sinänsä hassua, kun ei oikeen tiedä mitä kieltä siellä pitäisi puhua - suomea, viroa vai englantia

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Jezu  Ylläpitäjä21.8.2010 12:28

  Raapustelin pienen Vinkin tuosta Olde Hansasta.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • brutex 4 viestejä21.8.2010 17:06

  Vanhassa kaupungissa siinä aika lähellä viruhotellia on paikka nimeltä Oliver jossa on tullut muutama kerta käytyä. Listat saa muistaakseni myös suomeksi ja gluteenittomuus on listoihin merkitty. Saa ruuan kanssa riisikakkujakin

  osoite on google mapsin mukaan:

  Viru 3
  10140 Tallinn

  Ei ole ollut kyllä mitään moittimista paikan antimista tai palvelusta.

  Nettisivutkin saa näköjään suomenkielisenä ja ruokalistakin näyttää löytyvän sieltä : http://www.oliver.ee/

  Lisäys:
  Löytyy nyt karttaosiostakin.

 • Mainos

 • jensba 31 viestejä20.9.2010 11:44

  Kävin viikonloppuna "ensimmäistä" kertaa Tallinassa, gluteenittomana siis.

  Söimme italialaisessa ravintolassa nimeltä Da Vinci (http://www.davincifood.ee/)

  Olimme etukäteen tilanneet ruoat isollle seurueelle, ja minä olin ilmoittanut että jos vaan jompi kumpi onnistuu gluteenittomana, niin ottaisin risoton tai kanaa. Kun tulimme paikalle, tarjoilija kysyi kenelle tuli gluteeniton ja kertoi sen jälkeen että kumman vain toivomistani ruoista voi valmistaa gluteenittomana. Valitsin kanaa. Oikein hyvää oli, tosin lisukkeena oli aika tavanomainen salaatti. Kanan kanssa ollut kastike oli varsinkin hyvää. Ja hinnat olivat tosi kohtuulliset!

  Tarjoilijat puhuivat englantia, mutta hyvin ymmärrettiin toisiamme

  Hotellimme oli Tallink City, johon olin myös ilmoittanut aamupalaa varten gluteenittomuudesta. Sainkin pyytäessä jotain paahtoleivän tyyppistä leipää. Ihan jees oli aamiainen muuutenkin..lähinnähän sitä tuli syötyä kaikkea suolaista ja rasvaista, mistäköhän johtui...

 • Jezu  Ylläpitäjä8.11.2010 23:59

  Lisäsin nyt kuvan gluteenittomasta annoksesta Olde Hansassa

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Suviih  629 viestejä3.1.2011 16:54

  Nyt tuli itsekin pyörähdettyä Tallinnassa yhden yön reissu. Menomatka Tallink Superfastilla, jossa ruokatarjonta noin yleisestikin laivan koosta johtuen huono. Tarjolla oli pääasiassa tavallisia täytettyjä leipiä, mutta salaatteja ja jogurttia löytyi gluteenittomana vaihtoehtona. Pois tullessa laiva oli Tallink Superstar, josta voin suositella buffeeta. Jo ravintolan ulkopuolella oli lista tarjolla olevista ruoista ja merkinnät gluteenittomuudesta. Miltei kaikki ruoat olivat gluteenittomia, ehkä noin 1/5 osa ruoista oli sellaisia joita ei voinut syödä.
  Jos tahtoo aamiaisen suhteen pelata varman päälle, niin Sokos hotellia voin suositella. Kaikki gluteenittomat ruoat oli merkitty kuten Suomessakin ja leipää (Moilasta) sai pyytämällä (ilman ennakkoilmoitusta).
  Tällä kertaa tuli syötyä ravintoloista vain Amarillossa, mutta siellä ainakin homma toimi, eikä oireita tullut.

  Ennakkoon löysin netistä etsimällä (Olde Hansan, Oliverin, Amarillon ja Rosson lisäksi) Le Chateau -ravintolan (Lai 19), jossa on ainakin netin ruokalistaan merkitty gluteenittomat annokset. Tällä kertaa ravintola jäi kuitenkin ajan puutteen vuoksi testaamatta.
  http://www.chateau.ee/index.php?lang=3&lid=3&dlid=68

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Kari 364 viestejä18.1.2011 01:02

  Reunakaupungilla myös löytyy viehättäviä paikkoja, kuten Kannu Kört, sivussa Nõmmessä, mutta maukas paikka. Käyty nätimmän matkakaverin kanssa toisenkin kerran

  Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

 • Kari 364 viestejä28.1.2011 00:48

  Onko kellään havaintoa, löytyykö Tallinnan laivoilta G-olutta, kuten Kulta-Kukkoa? olisin asiakas

  Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

 • Mainos

 • Jezu  Ylläpitäjä28.1.2011 12:13

  Kari kirjoitti:
  Onko kellään havaintoa, löytyykö Tallinnan laivoilta G-olutta, kuten Kulta-Kukkoa? olisin asiakas

  Vastaus tähän kysymykseen kiinnostaa minuakin Vai pitääkö vain ostaa Kukko-salkku laivalta mukaan?

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Jezu  Ylläpitäjä30.1.2011 18:50

  brutex kirjoitti:
  Vanhassa kaupungissa siinä aika lähellä viruhotellia on paikka nimeltä Oliver jossa on tullut muutama kerta käytyä. Listat saa muistaakseni myös suomeksi ja gluteenittomuus on listoihin merkitty. Saa ruuan kanssa riisikakkujakin

  osoite on google mapsin mukaan:

  Viru 3
  10140 Tallinn

  Ei ole ollut kyllä mitään moittimista paikan antimista tai palvelusta.

  Nettisivutkin saa näköjään suomenkielisenä ja ruokalistakin näyttää löytyvän sieltä : http://www.oliver.ee/

  Lisäys:
  Löytyy nyt karttaosiostakin.

  Tuli testattua tämä ja hyvin toimi homma, vaikken riisikakkuja saanutkaan Ilmoitin aluksi, että annokseni oltava glutenivaba ja vielä tuodessa tarkistin asian, eikä mitään ongelmaa. Ja oli todella hyvät ruoat, tosin hintataso lähenteli Suomen lukemia.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Kari 364 viestejä31.1.2011 21:47

  Siis, oliko siellä myös Kulta-Kukkoa? Vai ymmärsinkö erheellisesti..

  Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,03s