Jola

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Viimeiset 4v keliaakikko, vai sittenkin not??? 10.12.2010 16:40

  Noniin! Sain eilen kuulla tulokset, ja koepalat olivat aivan normaalit, ei näkyvissä keliakiaan viittavaa. Tämä on iso huojennus, koska vaikka jostain syystä olin aiemmin useamman vuoden gluteenille erittäin selkeästi ja rankasti herkistynyt, niin nykyään tilanne on siinä määrin lieventynyt (aiemmissa viesteissäni kerrotusti), että ei ole tarvetta oireiden takia välttää täydellisesti gluteenia.

  Sinänsä mielenkiintoista olisi tietää, miksi olin niin selkeästi gluteenille "allerginen", ilman keliakiaa. Kai se sitten on ollut monen asian summaa ja jonkinlaista yliherkistymistä. No, tyytyväinen olen kyllä, että tuosta ei tarvitse enää huolehtia!

  Kiitän teitä kaikkia, jotka olette mukana eläneet! Jatkan kyllä edelleen jonkinlaisessa semigluteeni-todellisuudessa

  <3

 • Viimeiset 4v keliaakikko, vai sittenkin not??? 7.9.2010 13:24

  Tilanteen päivitystä:

  Olen nyt syönyt gluteenipitoista ruokaa täydellisesti 4kk + rapiat. Vointi on ollut selvästi huonompaa, muttei samanlaisia kipuja kuin silloin ennen gluteenittoman ruokavalion aloittamista. 4v ehdin siis olla kokonaan gluteenittomalla ilman diagnoosia. Kävin pari vkoa siten verikokeessa, mutta se näytti negatiivista kuten osasin odottaakin. Nyt sain ilmoituksen että saan kutsun ohutsuolen tähystykseen 1-4kk sisällä. Sittenpä pitäisi saada lopullisesti selvyys onko kyseessä keliakia vai muuten vain herkkyys gluteenille.

  Tautalla on siis myös kahden kolarin aiheuttama laaja aivovamma, ja hormonitoiminta sekaisin. Suolentyhjennys täytyy tehdä n3kk välein, muuten tulee todella kovat kivut. Nyt gluteenin syömisen aikana on selvästi lisääntynyt ilmavaivat, turvottelu, ripuli ja ummetuskin.
  Tämä on kyllä varsinainen soppa. Onneksi tähän keliakia-asiaan pitäisi nyt tulla varmistus. Lisäksi on tulossa hormoniklinikan kokeita; aivovamman yhteydessä hormonitoimintakin ilmeisesti häiriintynyt, tai ainakin pahentanut jos olemassa on jotain ollutkin. Ylipäätään kaikki ongelmani ovat alkaneet onnettomuuden jälkeen. Hormoniongelmatkin voivat tehdä ongelmaa vatsan toimintaan. Niin, ja väsymyksestä en osaa sanoa onko se lisääntynyt, koska av'n takia "akku" ja "laturi" ovat vioittuneet, joten väsyvyyteni on korkea muutenkin.

  Ilmoittelen sitten kun olen käynyt tähystyksessä ja tiedän tuloksen! Toivon mukaan vielä tämän vuoden puolella.

 • Keliakia ja väsymys 21.4.2010 19:03

  ...eli kyseessä 5% liuos, jonka suhde: lasillinen vettä (n2dl) ja teelusikallinen ruokasoodaa. Tuolla voi siis tehdä suolihuuhtelun, joka tappaa hiivaa. Itse olen tyytynyt käyttelemään sitä juomalla päivittäin vastaavan satsin. Suun kautta otettuna ei välttämätöntä kyllä diluttaa veteen.

 • Viimeiset 4v keliaakikko, vai sittenkin not??? 21.4.2010 14:46

  ^ Äh enhän mä muistanut ollenkaan kysyä tätä asiaa. Tosin tuo ta-keskusksen lekuri siitä tuskin osaisi sanoa muutenkaan mitään; en vakuuttunut tietotaidosta keliakian suhteen.

  Olin tässä välissä taas tunnollisesti gluteenittomalla; oli paljon kaikenlaista rasittavaa niin en jaksanut miettiä ruoka-asioita yhtään. Olin kuitenkin yhteydessä Keliakialiiton konusltoivaan lääkäriin, jolta sain aika samat ohjeet kuin mitä jo tiesinkin, silti ihan hyvä oli kuulla "varmalta taholta" mielipide.

  Tänään kävin ta-lekurin juttusilla ja alan nyt sitten syömään (viikon kahden sisällä) päivittäin pienen määrän gluteenia. Elokuussa menen labrakokeisiin, ja sitten tähystys. Tai tähystys aikaisemmin, jos oireita alkaa tulemaan niin, että olo menee aivan puihin.

 • Keliakia ja väsymys 21.4.2010 14:37

  ^ Mulla myös ollut suolistohiiva riesana. Olen alkanut käyttää kookosöljyä (kylmäpuristettua) kaikkeen ruoanlaittoon, käytän sitä myös ihon- ja hiustenhoitoon. Kookos on kuulemma loistava hiivantappaja. Lisäksi kuulin hiljattain että olisi hyvä tehdä suolihuuhtelu ruokasooda-vedellä. Nyt en muista mikä se suhde oli, voin ottaa selvää ja tulen sitten kertomaan. Itse asiassa tänään näen sen terapeutin jolta asiasta kuulin. Kyselen tarkemmin! Ruokasoodaa olen alkanut ottaa päivittäin (n 1tl soodaa 1-2dl vettä) jotta saisin elimistöäni vähemmän happamaksi. Pari viikkoa nyt käytellyt ja hyvältä tuntuu.

 • Viimeiset 4v keliaakikko, vai sittenkin not??? 18.2.2010 09:17

  Kiitos vastauksistanne, auttoi mua suuresti!! Kyllä tuo vaikuttaa ainoalta järkevältä ratkaisulta. Mutta tosiaan ennenkuin siirryn pois gluteenittomalta, niin käyn lääkärissä puhumassa tästä. Itse asiassa ensimmäisenä taidan ottaa yhteyttä keliakiaa hoitavaan tahoon, että saan virallisen suosituksen, jonka jälkeen on helpompi sitten asioida omalääkärin kanssa.

  Sain ajatussekamelskaani kyllä nyt hyvin purettua, onpa huojentunut fiilis! Kiitos vielä!

 • Viimeiset 4v keliaakikko, vai sittenkin not??? 16.2.2010 22:19

  Olen aivan uuden ongelman edessä Kovasti haluaisin kuulla mielipiteitä, ja tietenkin tietoa!

  Olen ollut gluteenittomalla ruokavaliolla marraskuusta 2006 lähtien. Aloitin siksi, että eräs lääkäri alkoi epäillä keliakiaa, muttei tajunnut lähettää tähystykseen. Niinpä aloitin syömään gluteenitonta ja vointini alkoi petrata silmissä. Verikokeissa ei kuitenkaan näyttänyt positiivista, mikä sinänsä ei tietenkään kerro mitään. Sain lisäksi myöhemmin tietooni että suvussani on isänisän puolella runsaasti keliaakikoita.
  Biopsia tehtiin kun olin jo ollut gluteenittomalla parisen vuotta. Tulos oli normaali; ei näkyvissä keliakiaa. Mikä taaskaan ei todista mitään, koska olin jo kuitenkin pidempään ollut oikealla ruokavaliolla. Joskus on sattunut altistumista gluteenille ja oireita on tullut. Tämän lisäksi joskus kärsin kuitenkin toisentyyppisestäkin vatsakivusta, joka esiintyy yleensä aina samassa kohdassa vatsaa (alhaalla vasemmalla).

  Nyt se hankalampi juttu: minulla diagnosoitiin laaja aivovamma ja niskanretkahdusvamma viime syksynä. Olen ollut kahdessa auto-onnettomuudessa; toinen 2001 ja toinen 2005. Jälkimmäisen jälkeen sairastuin "lopullisesti burnouttiin" ja olin sen johdosta hoidossa. 2v jälkeen tajuttiin viimein alkaa tutkia perusteellisesti mikä minua vaivaa, kun en oikein istunut psykiatrisiin diagnooseihin eikä masennuksesta tms ollut enää tietoakaan, mutta tietyt ongelmat jatkuivat yhä (liittyen mm muistiin, nukkumiseen, vireyden säätelyyn etc), ja kaiken ongelman ydin onkin tämä aivovamma. Sinänsä on suuri helpotus tietää mistä ongelmani johtuvat, palaset loksahtelivat yhteen. Ja nyt myös saan oikeanlaista hoitoa!

  Tämä niskan retkahdusvamma (sekä lantion kontuusion yhteydessä selkäytimen alaosa) on voinut aiheuttaa neurogeenisen toimintahäiriön. Käytännössä se siis tarkoittaa kohdallani sitä, että normaali peristaltiikka ei täysin toimi ja suoleen syntyy satunnaisesti tukoksia, joiden takia esiintyy "ohivuotoa" (selittäsi ripulin ja ummetuksen, sekä ei gluteeniin liittyvän vatsakivun)). Kaiken kaikkiaan vatsaoireiluni helpottui gluteenittoman ruokavalion vuoksi 70-80%. Ei siis kokonaan.

  Tälle neurogeeniselle toimintahäiriölle ei ole tehtävissä mitään korjausta, mutta MIKÄLI siitä on kysmys niin pystyn helpottamaan tilannetta tekemällä ajoittain suolentyhjennyksen. Olen nyt tehnyt sen viimeisen 4kk aikana 2 krt. Tänä aikana ei ole ilmennyt sitä kipua, jota välillä ilmenee vasemmalla alavatsassa.

  Söin eilen tavallaisen pasta-annoksen, pakastevalmisruoan. En ole saanut siitä mitään oireita. Vointi on aivan normaali. Tuntuu kuin olisin hypännyt lentokoneesta ilman laskuvarjoa ja tipahtanut jaloilleni kuin olisin hypännyt alas rappuselta.

  Ongelmani on seuraava: minulla ei voida 100%-varmuudella diagnosoida keliakiaa eikä myöskään voida mitenkään varmistaa 100%sti tätä suolen peristaltiikan toimintahäiriötä.

  Mietin, voiko olla niin, että 3,5v jälkeen keliakiasuolistoni kestää yhden pasta-annoksen, kun sitä on edesautettu lisäksi silläkin, että suolessa ei ole jäänteitä peristaltiikkaongelman takia, kun olen tehnyt tyhjennykset.
  Vai uskallanko ajatella, että en sairastakaan keliakiaa, vaan pystyn syömään gluteenipitoisia ruokia kunhan aika ajoin teen täysityhjennyksen. Uskallanko syödä tavallista ruokaa huolehtimatta gluteenista?? Pelkään että onnistun jotenkin oireettomasti aiheuttamaan suolen täystuhoa....

  Haluaisin kovasti ajatella, että koska en oireillut tuosta eilisestä ruoasta, niin ongelma on vain peristaltiikan kanssa. Ennen tyhjennyksiä kun sain oireita pienestäkin gluteenialtistuksesta, tosin myös muita vatsakipuja joskus muustakin.

  Ihanaa, että jaksoit lukea kirjoitukseni! Jos sinulla heräsi ajatuksia, sana on vapaa!!

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,039s