nora

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Silja Line? 13.7.2011 18:44

  Siljalta palattu viikonloppuna. Matka sujui mukavasti ihan gluteenittoman ruokavalionkin puolesta vaikka parantamistakin löytyy.

  Taustaa: kärsin vehnäyliherkkyydestä eli esim. kontaminaatio ei ole sellainen ongelma kuin keliaakikoilla. Yrityksen ja erehdyksen kautta olen todennut että niin kauan kun ruoka ei silmämääräisesti sisällä gluteenia niin kroppani yleensä kestää sen. Pyrin kuitenkin välttämään 100%:sesti vehnätuotteita jos vaan mahdollista.

  Mikä toimi: Sekä Commodore loungessa että kävelykadun kahvilassa (Mundo?) sai gluteenitonta pyytämällä (loungessa pullaa/muffinssia ja kahvilassa leipää). Olen aika nirso leiville noin yleensä joten otin mukaan omat leivät aamiaista varten. Oletan että gluteenitonta leipää olisi kuitenkin saanut aamiaispaikoissa ihan pyytämällä. Bon Vivant -aamiaispöydässä ei ollut ainakaan esillä suoraan gluteenitonta vaihtoehtoa.

  Mikä ei toiminut: buffetit ja yleensä ruokalistat! Onko se niin vaikeaa merkata mikä ruoka on gluteeniton ja mikä ei? Tästä on kai ollut jo aikaisemminkin puhetta joten ei siitä enempää. Mihin myös kiinnitin huomiota oli hieman oudolta tuntunut asenne kun kysyin gluteenitonta vaihtoehtoa aikaisemmin mainituissa paikoissa (joissa siis niitä sain - pisteet siitä!). Kummassakin paikassa gluteenittoman pyytäminen koettiin selkeästi harmiksi, haitaksi ja ikäväksi jutuksi. Reagointi: "No ehkä meiltä saattaa jotain löytyä" ja "No ei kyllä taida olla" (johon toinen henkilökuntaan vastaava nopeasti puuttui kertomalla kollegalleen että "kyllä on, katso tuolta ja tuolta". Tuntui mukavalta näiden kokemusten jälkeen se että oli omat aamiaisleivät mukana (sekä myös omat makeat herkut).

  Kaiken kaikkiaan hyvä matka siis mutta esim. buffetissa menin helpoimman kautta ja pyrin vain valikoimaan ruoat, jotka olivat silmämääräisesti gluteenittomia ja "varmoja". Mietin kyllä moneen kertaan että keliaakikkona olisi pitänyt kysyä todella tarkkaan lähes kaikesta mitä ne sisälsivät (salaatit, kastikkeet jne). Olisi niin hirveän helppoa korjata ko. pulma esim. tarjoilutiskin katosta roikkuvilla lappusilla (eivät sitten häviä ja siirry paikasta toiseen). Paperilappuset siis löytyivät tällä kertaa joka ruokalajin kohdalta mutta niissä ei ollut minkäänlaista mainintaa mahdollisesti gluteenittomuudesta, laktoosittomuudesta tmv.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2020 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,043s